Reklama

Plustelka ponúkne tri neplatené a deväť platených programov za 5,99 eur

Nová digitálna platforma Plustelka, ktorá bude dostupná oficiálne od 1. mája 2013 v rámci štvrtého terestriálneho multiplexu ponúkne tri neplatené televízne programy ČT1, ČT2 a TV LUX, ako aj deväť platených programov Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, MusicBox a Spice za 5,99 eur mesačne a to bez akýchkoľvek záväzkov. Všetky programy z ponuky Plustelky (aj neplatené) budú samozrejme kódované systémom IRDETO.

Plustelka tak doplní súčasnú bezplatnú nekódovanú ponuku televíznych programov Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, JOJ, Plus, Markíza, Doma a WAU, ktoré je možné prijímať aktuálne cez DVB-T. Ponuka nekódovaných programov dostupných v DVB-T sa plánuje ešte rozšíriť aj o ďalšie zaujímavé programy, ktoré budú súčasťou prvého terestriálneho multiplexu, v ktorom vysiela aktuálne iba televízia WAU.
. Pokračovanie nižšie:

Pre príjem programov Plustelky bude nutné si zakúpiť zariadenie (set-top-box či CAM modul) priamo na oficiálnom webe Plustelky, poprípade u vybraných predajcov po celom Slovensku.

Spoločnosť Towerhome, ktorá bude novú platformu Plustelka prevádzkovať bude pre príjem Plustelky ponúkať set-top-box Zircon T-3000HD, a IRDETO CI+ modul Smit určený špeciálne pre príjem Plustelky. V oboch zariadeniach nebude pre príjem potrebná žiadna dekódovacia karta. Pripomeňme, že podobné riešenie využíva novo spustená platforma SimpliTV aj v Rakúsku. Len pre zaujímavosť, ponúkaný prijímač Zircon T-3000HD podporuje aj príjem v štandarde DVB-T2.

V čase písania tejto správy došlo už vo štvrtom terestriálnom multiplexe k prepísaniu programových pozícií TEST1 až TEST11 na reálne názvy programov z ponuky Plustelky, ako aj k spusteniu elektronického programového sprievodcu (EPG) na všetkých televíznych kanáloch.

Plustelku je možné naladiť z týchto vysielačov:

BARDEJOV (Magura) 46. kanál
BRATISLAVA (Kamzík) 39. kanál
KOŠICE (Heringeš) 21. kanál
KOŠICE (Dubník) 22. kanál
LUČENEC (Blatný vrch) 32. kanál
RUŽOMBEROK (Úložisko) 46. kanál
ŽILINA (Zástranie) 39. kanál
POPRAD (Hranovnica) 39. kanál
NOVE MESTO NAD VAHOM (Veľká Javorina) 23. kanál
POPRAD (Kráľova hoľa) 22. kanál
BANSKÁ BYSTRICA (Laskomer) 40. kanál
BANSKÁ ŠTIAVNICA (Sitno) 31. kanál
NITRA (Zobor) 31. kanál

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No ja mám záujem len o čt1 a čt2 a to si musím kúpiť cca za 40 euro IRDETO CI+ modul do TV aby som mohol stanice prijímať?! A čo keď o pár mesiacov aj čechov spoplatnia?! Naozaj nie som ochotný platiť 5,99 eura za pár staníc. V Skylinku sa mesačne platí len servis. poplatok 1,20 eura a tam sú aj češi + veľa ďalších programov. Za takú cenu nemajú v pluske šancu.

  2. Jožko, máš pravdu…. Keď si „nebudem platiť“ za programové balíky na Skylinku (presnejšie – zaplatím len serv. poplatok), tak budem mať k dispozícii viac českých programov (ČT1, ČT2, ČT24, NOVA, 4 x PRIMA, BARRANDOV,…. atď. + české rádia) ako v ponúkanej PLUSTELKE.
    Za sumu 40 eur si kúpim jednoduchý sat komplet a mám v ponuke podstatne viac programov…

  3. Ponuka DVB-T nemoze nikdy dosiahnut tolko programov ako na satelite. To jednoducho nejde.

  4. bez ceskych programov tak nech si nechaju celu jejich plus telku radsej dalej platit serpo

  5. presne tak kvoli českym programom si mam kupit modul a kartu? Im hrabe!!! Do roka to skape….

  6. Aspon keby tam bol Sport1 na ktorom davaju extraligu a Sport2 Slovan KHL. Tie Eurosporty tam kto vybral?

  7. Takto to teraz vyzerá v MUX-e 4:

    i.imgur.com/b1TyUKN.png

  8. Len nechápem, čo točia o TV Lux, však tú chytám na drôt aj teraz, aj TA3.

  9. S vysokou pravdepodobnosťou v cene Plustelky -5,99 eura na mesiac sú zahrnuté aj povinné koncesionárske poplatky.

  10. Aspoňže teletexty nebudú kódované. :-)) Dnes mi prišla odpoveď z Towercomu.

  11. Oni plytvajú miesto na ČT1 a ČT2 namiesto toho, aby nasadili ďalšie zaujímavé platené kanály… To je niečo šialené. Veď české kanály sa dajú chytať na západe z českého DVB-T a inde zo satelitu a gratis. Tak načo plytvať miesto v MPEG-4 v celoslovenskom DVB-T v rámci nejakej platenej služby (aj keď budú neplatné)… Idiotizmus na n-tú. Mali miesto nich dať 2 kvalitiné platené kanály radšej! Kandidátov by bolo až-až.

    Čudujem sa, že ako slovenskú hudobnú telku tam dajú ten MusicBox, ktorý sa živý z tých diváckych SMSiek a nie jedinú štýlovú slovenskú hudobku, ktorá má isté kvality: Musiq1. Tú tam mali dať, nie amatérsky a gýčový MusicBox. Profesionalita kanálu asi nie je smerodatná, však…

  12. Predstav si, že je veľa ľudí, ktorí nebývajú na západe a nemajú satelitný prijímač a neplánujú si ho ani kúpiť.

  13. zaujimave … vravelo sa ze digitalan telka cez dvbt bude vzdy zadarmo a preto prichadza 9 platenich tv …. zmrdi

  14. eurosport ,eurosport 2 to chválim ,ste ma s týmto milo prekvapili

  15. Úplne od veci fakt ani netušim aký idiot si to zaplatí . Eurosport môžem mať zadarmo z 19,2E ale aj tak tam nič zaujimave neni :/ mohli tam dať radšej sport5 alebo sport1 alebo Novu sport . Dokumentárne opäť šmejdy mohli tam dať radšej Discovery , History channel a NGC , hudba úplne od veci tam mohli miesto McBoxu dať Očko , rozprávky tiež úplne zle mohli tam dať radšej Disney alebo Minimax a ne Nickelodeon z fimov tam mohli dať HBO a namiesto ČT1 a ČT2 mohli dať Novu a Primu family , no ak k Luxu sa ani nevyjadrujem ten by mal byt FTA . Keby to takto zmenili si myslím že by to bolo viac zaujimave a mali by viac zakaznikov aj keď teraz už s tým nič neurobia. Šak oni na to postupom času prídu že zrobili sprostosť . 😀

  16. lux tam je lebo stasi ludia po nom idu)strategia sa to vola)vyber programou celkom fajn.aj ked cena je prestrelena.dakujeme ti boze za share)

Komentáre už nie sú povolené.