Reklama

Towercom aktuálne testuje OTA – aktualizáciu set-top-boxov prostredníctvom DVB-T

Vo štvrtom celoplošnom multiplexi (MUX4) sa včera objavil nový kanál s názvom OTA. Niektoré set-top-boxy môžu tento kanál vyhľadať, iné nie. Jedná sa však o dátový kanál prostredníctvom ktorého ako už názov napovedá testuje prevádzkovateľ multiplexu, spoločnosť Towercom, aktualizáciu set-top-boxov. Funkcia OTA (Over the Air) je známa aj zo satelitného príjmu, ktorú poskytuje napr. satelitná platforma Skylink distribútorom prijímačov Skylink ready.
Pokračovanie nižšie:


Pri OTA dochádza k aktualizácii softvéru samotného prijímača priamo cez družicu, alebo teda v tomto prípade prostredníctvom DVB-T vysielača. Užívateľ tak nemusí v prípade potreby aktualizovať svoj prijímač prostredníctvom PC, alebo internetu.

Pripomeňme, že okrem OTA sú k dispozícii v štvrtom multiplexi aj dva testovacie kanály s názvom Test1 a Test2. Druhý menovaný je kódovaný v systéme IRDETO.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. TOWERCOM same testy.Keby radsej už niečo spustili.MUX3 česky už dal monoskop na TV Prima ZOOM.A to 15.11.im v terestrike začal vysielat aj šlager tv.kde su česi a kde naš TOWERCOM?Ja viem DOBA LADOVA 5 …..ZAMRZLI…..SLOVENSKOOOOOOOO. NO A O 4tom MUX to im možeme zavidiet češi proste myslia.

  2. Towercom je súkromná firma ktorá zaplatila statu nemale love za licenciu. Ostatne uz nikoho netrapi, ani telekomunikacny urad. takze ci tam neco bude alebo nie je uz len na dohode vysielatelov a Towercomu.

  3. Za take prachy ako požaduju od vysielatelov tam tažko niekoho ukecaju.ale ked nato maju siirit megawaty elektriny len tak do luftu nech si podnikaju.Tak je vidiet ako vyhrali tendre sup sem sup éčko :/ tam nam uz je to vsechno jedno haha.

  4. Presne je to len jedna banda. Češi a to nehovorim o Maďarsku su 30 rokov pred nami. Smradi paštekársky….

Komentáre už nie sú povolené.