Reklama

Štvrtý multiplex: Podľa Towercomu ešte nie je rozhodnuté o kompresnom formáte ani o programoch

Spoločnosť Towercom sa ešte stále oficiálne nevyjadrila aký bude použitý kompresný formát, v ktorom budú vysielať vybrané stanice vo štvrtom multiplexe. Podľa vyjadrenia, ktoré máme v redakcii priamo od spoločnosti, Towercom ešte zvažuje viaceré biznis modely a je pripravený rozšíriť ponuku o nekódované ako aj platené (kódované) programy.
Pokračovanie nižšie:

Naša spoločnosť rokuje s vysielateľmi o rozšírení obsahu v štvrtom multiplexe a záleží na nich akú kapacitu a kompresný formát si zvolia,“ informoval portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran zo spoločnosti Towercom. Ako ďalej dodal: „Včera 6.11.2012 bol do vysielacieho toku štvrtého multiplexu umiestnený technický test kódovacieho systému Irdeto, ktorý slúži výhradne pre interné účely našej spoločnosti. Plánujeme rozšíriť aktuálnu bezplatnú ponuku TV staníc v DVB-T, ale teraz je ešte predčasné hovoriť o konkrétnej programovej skladbe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Treba tam dať ČT 1, ČT 2, Nova , Prima , a polovica seniorov odydu s kabloviek.

  2. české stanice sa nemôžu šíriť na území Slovenska kvôli licenciám, keď sa nakupujú filmy a podobne, môžu byť odvysielané len na územi ČR…

  3. Doteraz ludi krmili informaciou o vysielani DVB-T v kompresnom pomere MPEG2. Stat prispel socialne slabsim na kupu STB boxu s prijmom DVB-T v kompresnom pomere MPEG2 ( pre modernejsi s MPEG4 by museli doplatit este tak cca 40€) . Starsi ludia ktori v tejto krajine maju hlbsie do vrecka si kupili tieto STB popripade lacnejsie LCD TV s DVB-T tunerom pracujucim v kompresnom pomere MPEG2. Odhadujem ze tak 70% ludi odkazanych na sledovanie len DVB-T (financne dovody) na Slovensku je vybavene technickym zariadenim pre spracovanie MPEG2. Idu Vianoce tak co by sme im nedopriali tu moznost zajst znova do obchodu a zakupit si novy STB box pripadne novu TV a k dalsim Vianociam im to zmenime na DVB-T2. Slovenskooo!

  4. Prečo kupovať nový box veď programy v DVB-T zostávajú aj naďalej MPEG-2. Tu je reč o 4. multiplexe. Logické samozrejme bude keď použijú MPEG-4 kvôli úspore dat. toku. Technika ide rýchlo dopredu, tak neviem či je to len problém SR. Podobne to je aj na satelite.

  5. fajnsmeker ak v tom mate tak jasno prosim poradte nam ako vysvetlit starej mame, ze npr. miesto TV LUX na ktoru sa tak tesila ma iba ciernu tmu a zvuk jej kamaratka z klubu dochodcov to moze pozerat a tiez ma len DVB-T .
    A pri potrebnej investicii sa rozhoduje ci lieky alebo novy STB

  6. Najskôr by som rád vedel z ktorého vysielača je dostupný LUX v MPEG-4?

  7. LUX maju len niektore lokalne muxy.takze babka ma smolu ak byva kde nemaju v meste kde byva taky mux.No myslim ze STB koli mux4 kupovat nikto nebude.ved su vianoce za mesiac a nemaju dohody s TV a jednaju.takže ja to vidim tak v roku 2013 ze to spustia a v MPEG2 lebo ludia si pod stromceky nemusia kupovat STB.Rokovat sa da aj rok hlavne TOWERCOM rad rokuje,davno by to frcalo keby dali TV prijatelne ceny za sirenie signalu.česko – behom roku im pribudlo v DVB-T 7 volne sirenych stanic.Hmmm to je vykon a podnikanie.TV sa tam doslova biju o posledne volne miesta.S tohoto si ma brat TOWERCOM priklad a potom budu mat aj oni vyuzite DVB-T.Ceske volne sirene programi sa blizia k cislu 20…KEDY TO DOSIAHNE TOWERCOM S ICH CENAMI?NIKDY.

  8. SB – o lokálnych muxoch viem, ale žeby vysielal LUX v MPEG4… to teda nie. Tak by ma strasne zaujimalo v ktorom domove dochodcov prijimaju LUX v MPEG4 podla toho co pise Milan.

  9. fajnsmeker-jasne ze napisal hlupost.Som zvedavi ci sa dohodnu aj z DAJTO,popripade s markiza HD,joj HD,ked chcu vysielat v MPEG4 formate.Podla mna by to bolo inak uplne zbytocne.co ty nato,,,,,?

  10. Vazeny fajnsmeker a SB na objasnenie: Moj prispevok nebol o tom ze LUX vysiela v MPEG4 ale uvaha o tom co Towercom pripravuje (vysielanie v MUX4) a o tom ake je to neseriozne (pri vzniku DVBT ubezpecovanie o tom ze na Slovensku sa bude vyuzivat MPEG2 – co im v danej situacii nahravalo pretoze sa plat za datovy tok)vo vztahu k seniorom pre ktorych je DVBT z financnych dovodov jediny zdroj prijmu TV.

  11. Myslim si ze volne siritelne program by mali ostat v MPEG2 a platene mozu byt aj v MPEG8

  12. No LUX tak ten teda nema 80.000 000 sk na vysielanie rocne jedine ze by znizili platy cirkvy.markiza nema nato aby tam pridala DAJTO a to su jednotkou na slovensku vo vysielani.aj ked myslim ze ked JOJ spysti treti kanal v DVB T tak im dobre klepne po sledovanosti a markiza moze bit dvojkou v sledovanosti ani sa nenazdaju.

  13. česi zase prekvapili svojich TV priaznivcov.Do DVB-T MUX-3 vstupuje šLAGER TV 19.11.2012.čo k tomu dodat.Kde je chut……TOWERCOM by cesi vykopli s takouto ponukou aku mame v SR daaaaaaaleko do p..e.Tam to ide tu nie kde je chyba?My vieme ale kompetentny si mydlia ruky a je ticho a mame tu nejake STV ako za komancov.si mozu ich terestriku s velkymi cielmi strcit do r..i.Sme 100 rokov za opicami a TOWERCOM tak 1000 rokov za ceskymi muxami a ich ponukou.SLOVENSKOOOOO.

  14. Som zvedavi ci už TOWERCOM dostane rozum,naplnia muxy,chvilu vydržia tolko nehabať,rozšíria ponuku tak aby slovaci zacali davať na strechy anteny tak ako česi.potom mozu machrovať aky su oni podnik.Takto su oproti čechom hamtave 0 ze fším všudy.Myslite že už to POCHOPIA?

Komentáre už nie sú povolené.