Reklama

Obyvatelia Trnavy a blízkeho okolia už môžu naladiť nový lokálny DVB-T multiplex

Obyvatelia Trnavy a blízkeho okolia už môžu naladiť na svojich set-top-boxoch či televízoroch so zabudovaným DVB-T prijímačom vysielanie lokálneho multiplexu z Trnavy v ktorom vysiela aktuálne v teste Mestská Televízia Trnava. Vysielanie je dostupné nekódovane v kompresnom formáte MPEG-2 na 33. kanáli.
Pokračovanie nižšie:


Prevádzkovateľom multiplexu je spoločnosť REGIO BROADCAST, s.r.o., ktorá získala od Telekomunikačného úradu Slovenskej republiky (TÚ SR) povolenie ešte v lete minulého roku. Platnosť povolenia je do 30.4.2018.

Základné parametre vysielania: počet nosných 8k, modulácia 64-QAM, ochranný interval 1/4, kódový pomer 2/3, vertikálna polarizácia, výška stredu anténneho systému nad terénom 110 m, maximálny výkon ERP v nulovej rovine 966 W.

Spustenie lokálneho multiplexu z Trnavy na 33. kanáli určite nepotešilo obyvateľov z okolia, ktorí prijímali doteraz z rovnakého kanálu prvý český multiplex (MUX 1) zo Zlína, keďže sa teraz vzájomne tieto dva vysielače rušia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Čítal som v nejakej diskusii, že MTT na K-33 niekto chytil pri Zlatých Moravciach

  2. Okrem k.33 MTT vysiela aj na k.49 o nejaký ten týždeń dlhšie. Je to panská 🙂
    TV ked vysiela na dvoch frekvenciach.

  3. Tak to veru nepotesili cesky multipex mi vypadol uplne ani ich prihorenu lokalnu televiziu nechytim co je to za debilov co toto dopustia pozatvarat do jedneho vyvodit dosletky !!! popustajte vsetky kanale dvojmo a potom sa predbiehajte kto bude mat silnejsi vysielac

  4. No to snáť nie je ani možné v tomto štáte,spustilo sa digitálne vysielanie a mesto Trnava si urobí na 33 kanáli svoju televíziu.Tým vlastne odstavilo signál prímania českých programov.Naozaj nechápem ako je to možné,že niekto povolil takúto vec.Ja osobne a nie som sama trnavskú televíziu ani nepozerám a neviem čo je na nej zaujimavé aby odtavilo české televízie.Ja si radšej pozriem kvalitný film alebo dokument a hlavne teraz čo sú na slovenských televíziach samé farmy a talenty.Ked prídem z práce a večer si pustím telku určite sa nebudem pozerať na opakované relácie z trnavskej televízie./o ničom/ To musel niekdo poriadne zacvakať aby sa to mohlo stať a dať licenciu na mestkú televíziu a pritom odstaviť české programy.A v tejto dobe šetrenia nie sú to náhodou zbytočne vyhodené peniaze?toto píšem za viacerých susedov a posielam sťažnosť kompetentným.Verím,že tých sťažností nebude málo!!!!

  5. Ano bohuzial sme na slovensku.S ponukou TOWERCOMU bieda a ludia co maju alebo mali vo vasom pripade tu moznost primat cesky MUX takto odstavia tak to je ubohe az zalostne.Keby sa radsej starali ako rozsirit pokritie a ponuku po celom slovensku a nie o nejake trapne lokalne muxe ktore nikto nepozera.SLOVENSKOOOO.

  6. Kanál 33 v trnave má mať výkon 1KW na výstupe, ale oni pakovci kupili 1KW vysielač a na výstupe pražia 5 KW vykonom, čo je v rozpore s povoleniami.

Komentáre už nie sú povolené.