Reklama

Neskrotená Amerika na National Geographic Channel

Ďaleko od betónových džunglí, rozsiahlych nákupných komplexov, napriek tomu len pár minút od uponáhlaných centier miest sa rozkladá úplne iný svet. Svet, ktorý na jednej strane prospieva a na strane druhej bojuje o prežitie. Ponúka týčiace sa vrcholky hôr, horúce púšte, spletité lesy a pôvabne členené pobrežia. To sú najdivokejšie oblasti, to je Neskrotená Amerika, celkom nový dokument National Geographic Channel (NGC).
Pokračovanie nižšie:


V priebehu natáčania strávil štáb filmárov v teréne skoro 2 roky a prešiel tisíce kilometrov na trase medzi Aljaškou a Patagóniou. Aby bolo možné natočiť doposiaľ nezachytené zábery, museli sa kameramani spustiť z peruánskych útesov a v snímaní úchvatného územia uškatcov im nezabránili ani početné modriny a hrče. V Kalifornii sa nenechali odradiť popŕhlením medúz, v tmavom ekvádorskom lese prekonali aj rozbahnené a klzké chodníky, vysporiadali sa s mrazivými teplotami okolo -30 °C či takmer 100percentnou vlhkosťou. Prešli zúriacimi hurikánmi, šplhali do závratných nadmorských výšok, spali pri vetre o rýchlosti cez 130 kilometrov za hodinu a boli prenasledovaní pumou. Výsledkom ich snaženia sú doposiaľ nezdokumentované zábery zvieracieho správania.

Štvordielny seriál Neskrotená Amerika sa na obrazovkách National Geographic Channel objaví prvýkrát v nedeľu 5. augusta 2012 a bude ukážkou neprekonateľnej vôle prežiť v divočine Severnej, Strednej i Južnej Ameriky. Séria štvorhodinových dokumentov (Hory, Púšte, Lesy a Pobrežia) prinesie úchvatné zábery, predstaví elegantné dvorenie, obrovskou výdrž i tvrdé boje zvierat. Úžasné scenérie sa divákom ponúkajú v širokouhlom formáte 16:9, v ktorom NGC vysiela od 10. júla 2012.

Mohlo by vás ešte zaujímať