Reklama

Nespútaná reakcia – Nový súťažný seriál na Discovery Channel

Discovery Channel predstavuje NESPÚTANÚ REAKCIU, nový súťažný seriál, ktorého výkonnými producentmi sú známi „NIČITELIA MÝTOV“ Adam Savage a Jamie Hyneman. Obaja producenti sú zároveň porotcami v šesťdielnej súťaži. V nej proti sebe stoja dva tímy zložené zo zástupcov rôznych profesií, ktorých úlohou je pripraviť reťazovú reakciu. Nebudú však stavať rady dominových kociek. Budú nútení zapojiť svoje vedomosti, vynaliezavosť, dôvtip a vytvoriť komplikované zostavy. Premiéra programu NESPÚTANÁ REAKCIA na stanici Discovery Channel je plánovaná v júli 2012.

Chladnička ako kyvadlo
Dva tímy zostavené z umelcov, raketových inžinierov, odborníkov na animatroniku, techniku a celkom obyčajných ľudí každý týždeň dostanú identické nástroje a materiál. Ich úlohou bude za päť dní zostaviť sofistikovanú sadu mechanizmov na zadanú tému.
Pokračovanie nižšie:


Tímy budú súperiť v tom, kto v krátkom čase dokáže zostaviť najzaujímavejšie mechanizmy. Súťažiaci využijú čokoľvek, čo sa hodí ako spúšťač ďalšieho článku reťazovej reakcie. Diváci Discovery Channel tak uvidia tlakový hrniec, ktorý vďaka jemnej mechanike poslúži ako pyrotechnika a spôsobí masívnu deštrukciu, chladničku ako kyvadlo, rôzne katapulty, lietajúce taniere a gilotíny. K úspechu v NESPÚTANEJ REAKCII bude potrebná tímová spolupráca a nekonvenčné myslenie. Každý týždeň Jamie a Adam pozvú jedného hosťa ako ďalšieho porotcu a spoločne rozhodnú, ktorý tím ich najviac zaujal svojou vynaliezavosťou, energiou a pôsobivým divadlom reťazovej reakcie.

„Duch NESPÚTANEJ REAKCIE spočíva v prieniku umenia, techniky a tímovej spolupráce, v oslave všetkých menovaných komponentov sú Adam a Jamie majstrami. Obaja dokážu so zaujatím vyvolať údiv nad fungovaním obyčajných vecí okolo nás. Sme radi, že môžeme priniesť tento nový súťažný seriál zvedavým divákom stanice Discovery,“ hovorí Barbara Bilinská, riaditeľka programov Discovery Networks pre strednú Európu.

Adam Savage vysvetľuje: „Chceli sme vytvoriť program, kde bude proces riešenia problému stáť na prvom mieste a v centre pozornosti. Presne to sa nám podarilo vďaka NESPÚTANEJ REAKCII.“ Jamie Hyneman dodáva: „Vynaliezavosť súťažiacich a ich energia bez hraníc nás prekvapila v každom diele.
Program NESPÚTANÁ REAKCIA pre Discovery Channel vyrába Discovery Studios a BermanBraun.

(Ewing)

Mohlo by vás ešte zaujímať