Reklama

Dokument o stroskotaní výletnej lode Concordia na Discovery Channel

Discovery Channel uvedie v sobotu 3. Marca o 21:55 hod unikátny dokument o stroskotaní výletnej lode Concordia s názvom „Katastrofa výletnej lode: Na palube Concordie”. Mimoriadne, dosiaľ neodvysielané zábery, priblížia divákom príčinu nešťastia lode Concordia prostredníctvom rozhovorou s odborníkmi a cez traumatické výpovede tých, ktorí tragédiu prežili. Dokument obsahuje aj zábery kapitána Francesca Seco Schettina a členov jeho posádky počas najdramatickejších chvíľ potápajúcej sa lode.

Alarmujúca zmätenosť, vzrušené debaty, chaotické konanie – dokument prináša exkluzívne zábery kapitána Francesca Seco Schettina a ostatných členov posádky počas osudnej plavby. Zábery vznikli priamo na palube Costa Concordie samotnými cestujúcimi.

V exkluzívnych filmových materiáloch je napríklad vidieť ako kapitán Schettino telefonuje na kapitánskom mostíku a jeho postava je osvetlená len núdzovými svetlami. Kapitán vyzerá, že vôbec nereaguje na stúpajúce nebezpečie, ktorému čelí viac ako 4 200 cestujúcich a posádka výletnej lode, ktorá práve vyplávala na svoju týždennú plavbu. Ako minúty bežia, je počuť dôstojníka lode ako kričí: „Čo budeme robiť?” Čo budeme robiť?”, niekto iný zvolá „Poplach, polach!”. Príkaz k opusteniu lode však kapitán stále nevydal. Namiesto toho je počuť, ako požiadal len o vlečné lode.
Pokračovanie nižšie:


Sarah Davies, viceprezidentka pre vývoj programov Discovery International Networks k dokumentu dodává: „Potopenie Costa Concordie sa stalo globálnou spravodajskou udalosťou a vyvolalo množstvo otázok, ako sa takáto veľká výletná loď vôbec mohla potopiť. V dokumente sa snaží rad odborníkov vysvetliť, čo sa vlastne stalo v onen osudný deň a zároveň sa z inžinierskeho a vedeckého hľadiska snaží nájsť odpovede na nezodpovedané otázky, ktoré sú s potopením lode spojené”.

Dokument Discovery Channel „Katastrofa výletnej lode: Na palube Concordie” priblíži divákom podstatu tejto námornej tragédie očami špecialistov z Námornej akadémie v Massachussets. Tí sa pokúsia vysvetliť, čo sa v osudný deň vlastne stalo. Tím špecialistov skúma rad námorných smerníc a porovnáva ich s rozhodnutím kapitána Schettiho. Revízia kapitánových rozhodnutí tímom námorných expertov nakoniec ukazuje, že meniaci sa smer vetra zachránil tisícom ľudí život, pretože obrovskú Concordiu posunul bližšie k brehu.

Katastrofa výletnej lode: Na palube Concordie

(Ewing)

Mohlo by vás ešte zaujímať