Reklama

Advent v televízii LUX

Televízia LUX prinesie divákom v nastávajúcom období adventu cyklus adventných katechéz, ktorých autorom je františkán Juraj Mihály, OFM. Katechézy je možné sledovať vždy v nedeľu so začiatkom o 19:10 h. Ďalším programovým tipom sú relácie Doma je doma. Moderátor Pavol Danko v rámci nej chystá štvordielnu sériu „Adventných utorkov“.
Pokračovanie nižšie:


„Utorky“ divákom predstavia zaujímavý pohľad všedných aj nevšedných hostí na advent. Prvý týždeň to bude téma “Upratovanie”. Témou druhej utorkovej relácie v deň, ktorý je tento rok zároveň sviatkom sv. Mikuláša, bude “Darčeky a dary”, objavovanie pravej podstaty darov a darovania sa. Tretia adventná utorková relácia pripadá na sviatok svätej Lucie a jej témou bude “Svetlo a tma”. Ponúka zamyslenie sa nad „Svetlom“ v ľudskom vnútri, o ktoré by sa mal človek starať oveľa viac ako o sviece na adventnom venci. Posledný adventný utorok prináša tému “Čakanie”. Koho alebo čo v živote čakáme? Čo už vôbec nečakáme? Tieto a podobné otázky bude klásť moderátor Pavol Danko mladým ochotníckym hercom, ktorí vytvorili divadelné predstavenie LOVEička. Záznam z tohto divadelného predstavenia odvysiela televízia LUX počas vianočných sviatkov.

Na sviatok sv. Mikuláša odvysiela televízia animovaný príbeh o sv. Mikulášovi (o 8:45 h a o 17:00 h). Poslednú adventnú nedeľu pozýva TV LUX svojich divákov sledovať záznam adventného koncertu Cirkevného konzervatória z Opavy.

 

(TS TV LUX)

Mohlo by vás ešte zaujímať