Reklama

Nemecká N24HD na satelite Astra 19,2E

Nemecká spravodajská televízia N24 spustila dnes 28. júna svoj program vo vysokom rozlíšení N24 HD. Vysielanie je v tejto chvíli len v testovacom režime, oficiálny štart je naplánovaný na 1. júla 2011.

Program N24 HD bude vysielať v rámci satelitnej platformy HD+ a od svojho začiatku bude kódovaný v systéme podmieneného prístupu Nagravision. N24 je vôbec prvým nemeckým spravodajským kanálom vo vysokom rozlíšení. Stanica N24 je už jedenástym kanálom v ponuke HD+. Na začiatku júna boli pridané do ponuky programy Nickelodeon HD a Comedy Central HD.
Pokračovanie nižšie:


Pridaním programu N24 HD do HD+ sa ponuka programov v platforme rozrastie až na jedenásť kanálov vo vysokom rozlíšení.

Aktuálna ponuka programov platformy HD+:
RTL HD, Sat.1 HD, ProSieben HD, VOX HD, kabel eins HD, RTL II HD, SPORT1 HD, Nickelodeon HD, Comedy Central HD, N24 HD a sixx HD.

Pre príjem programov z paketu HD+ je potrebný satelitný prijímač, alebo CAM modul spolu s dekódovacou kartou. Cena karty a modulu sa pohybuje okolo 50 eur s tým, že prvý rok predplatného máte zadarmo. Na ďalší rok je potrebné zaplatiť predplatné vo výške 50 eur, čo je priemerne 4,17 eur na mesiac.

Technické parametre pre príjem:

Družica: Astra (19,2°E)
Frekvencia: 10773 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 22000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódované: Áno
Provider: BetaDigital

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. hd+ mi uz hodne dlho leze pekne hore krkom ale neda mi pripomenut, ze n24 by mohol byt prikladom pre ta3

    n24 mimo sprav vysiela 24 hodin kopec slusnych dokumentarnych filmov, a je zadara hoci programova skladba by kludne mohla konkurovat napr. spektrum za ktory ale musime platit

    celkovo vzate na n24 je je menej reklam ako na spektre a je v ne-HD verzii uplne zadara pre celu europu

Komentáre už nie sú povolené.