Reklama

Prečo nie sú v ponuke TV programy Nova Sport 5 a 6 s prenosmi Formuly 1 či Moto GP? Pozrite sa, ako to vysvetlil klientom Antik

Prístup ku športovým programom Nova Sport 5 a Nova Sport 6 má aktuálne minimum divákov. Televízne programy, ktoré prinášajú okrem iného prenosy z motoristických pretekov Formuly 1 či Moto GP aktuálne nemá v ponukách väčšina slovenských a ani českých operátorov, vrátane takých veľkých hráčov ako Slovak Telekom, DIGI Slovakia, UPC, Orange a ďalších. Prečo je tomu tak, vysvetlil svojim klientom Antik Telecom, ktorý prevádzkuje IPTV službu Tango TV, internetovú (OTT) Antik TV, ako aj satelitnú Antik Sat.
Pokračovanie nižšie:

Aj napriek našej doterajšej snahe sa nám zatiaľ, bohužiaľ, nepodarilo dosiahnuť dohodu o distribúcii týchto staníc. Jedným z hlavných dôvodov je extrémne vysoká finančná náročnosť, ktorú vlastníci týchto kanálov požadujú,“ informoval svojich klientov Antik Telecom.

Operátor zároveň dodáva, že so skupinou Nova stále intenzívne rokuje a do doby, kedy sa v ponuke stanice objavia odporúča divákom ako alternatívu dočasne službu Voyo. Práve Voyo je pritom jediná zo služieb, ktorá ponúka slovenským divákom teraz obe nové stanice. V rámci promo akcie je to aktuálne bez ďalších poplatkov k bežnej cene 5,99 € mesačne. Ako to však bude v budúcnosti nie je známe. Okrem toho má v ponuke Nova Sport 5 ešte Skylink a Skylink Live TV. Nova Sport 6 v týchto službách chýba. Ďalší operátori v ponukách tieto programy do dnešného dňa nemajú vôbec. V budúcnosti sa to samozrejme môže zmeniť.

TIP: Voyo rozšíri v rámci promo akcie športový obsah, pridá Nova Sport 5 a Nova Sport 6

Chceme Vás uistiť, že naša spoločnosť intenzívne pracuje na riešení tejto situácie a snažíme sa dosiahnuť dohodu, ktorá by umožnila zaradenie týchto športových staníc do našej programovej ponuky. Vieme, že sú to pre Vás dôležité kanály a vážime si Vašu trpezlivosť.“ dodáva Antik. „Ďakujeme Vám za pochopenie a trpezlivosť. Veríme, že aj zo strany Nova bude v najbližšom čase väčšia ochota dohodnúť sa a následne budeme môcť oznámiť pozitívne správy ohľadom zahrnutia Nova Sport 5 a Nova Sport 6 do ponuky Antiku.“

Podobná situácia je aj v susednej Českej republike, kde Nova Sport 5 a Nova Sport 6 zaradili do ponuky iba O2TV a Telly. Nova Sport 5 ponúkajú služby operátora Canal+ Luxembourg – Skylink a Skylink Live TV, podobne ako na Slovensku.

TV stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6 odštartovali oficiálne vo štvrtok 29. februára 2024. Nova Sport 5 bude vysielať prenosy z tréningov, kvalifikácií a všetkých hlavných pretekov motoristických pretekov Formuly 1 a vo vysielaní Nova Sport 6 sa objaví MotoGP či galavečery UFC. Okrem toho vysielateľ ďalej uviedol, že do vysielania oboch nových programov tiež pridá WorldSBK (majstrovstvá sveta superbikov) a vybrané futbalové zápasy z prestížnych európskych futbalových líg, ako sú Bundesliga, LaLiga či Serie A. Kompletný program stanice je už dostupný v sekcii TV program.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. NS 5 a NS 6 idú na VOYO v bezplatnej verzii? Lebo na webe som čítal, že naživo programy nejdú. Tak ako to je?

    Pokiaľ sa nachádzate počas skúšobného obdobia na území Slovenskej republiky, máte k dispozícii podobný obsah ako s plným predplatným služby Voyo (filmy, seriály, relácie).

    Výnimkou je športová sekcia (vrátane Niké ligy), tituly Voyo Originál, Voyo Špeciál, Voyo Film a živé vysielanie staníc Markíza, Doma, Dajto, Krimi, Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International. Ak máte záujem sledovať aj tento obsah, je potrebné si zakúpiť plné predplatné.

    1. Na stránkách Voyo je jasné napísané, že vrámci 7 dňoveho bezplatného proma, NS 5 a NS 6 nejdú.

    1. Mne to nie ide v telefóne pritom to mám Balíčku ale keď platiť treba tedi vedia sa ozvať

  2. Na M4sport cez digi F1 si nepozriete.Je totiž blokovaná

    1. Dvb – t M4 šport v pohode aj dobrý
      obraz keď aj nerozumiem ale vidím!

  3. Kto chytá M4 cez anténu, tak mu to pôjde, kto má M4 cez satelit, OTT, IPTV, tak to bude mať blokované….

    1. ..čo sa dá zablokovať to sa dá aj odblokovať, treba mať len trochu tech.chochmesu.

  4. Ak Telekom nebude ponúkať Nova Sport 5 a hlavne 6 nebudem mať záujem o ich služby.

    1. Laco
      A doteraz si mal Telekom na čo? A ktorého operátora si zvolíš keď odídeš od Telekomu? Kto má ns5+6? Silácke reči na internete…

  5. Mne je to jedno .F1 nech si strčia do …Mám ANTIK a nemienim platiť navyše za Noha športy

    1. To mas pravdu ze motorky su lepsie ako formula. Ale pravdu nema ani ten co pisal Canal+ a pod. Prenosy Moro Gp ponuka Canal+ aj Canal + sport ale Francuzsky a asi len na Francuzskom uzemi. Lebo v ponuke na nasom Canal + a Canal + sport som to nenasiel. Hlavna vec ze je tam ich as prilis vela tusim ze as po 5 ku.

  6. Popravde štatistický je dokázané že až 99,9% všetkých sledujucich je zvedavý na ti keď zhasnu štartovné svetlá a max.2-3 kolo keď sa potom spravý vláčik a Max vedie bud sa pritom dobre zaspáva alebo prepína takže mam UPC a nechýba dúfam že ty magori to kúpili aspoň na 4-5 rokov a nepodarí sa im to predať žiadnemu operátorovi.

  7. Je zaujímavé, že v Maďarsku zakúpila licenciu na F1 štátna tv (M4 sport) a je šírena cez voľné terestriálne vysielanie už dlhé roky v Čechách a na Slovensku sa na tom chce nabaliť vždy nejaká súkromná spoločnosť no nie vždy to vyjde. (Liga majstrov na Orange) tak dúfam že aj Nová padne na hubu ako v minulosti Orange.

    1. Licencie sú drahé, keď proti tomu neprotestujú maďarskí daňoví poplatníci a Orbánová vláda chce mať F1 na verejnoprávnej tv, tak nie je o čom. Mne by, hoc som fanúšik športu, vadilo ak by vláda vyhadzovala obrovské prachy na šport. Verejnoprávna tv by mala vysielať nanajvíš zápasy národných mužstiev na svetových a európskych šampionátov. Aak chce niekto sledovať napr. F1, či klubový futbal, tak nech si zato zaplatí. Inak len tak z prče som dnes hľadal stream na F1 na internete a netrvalo mi to ani jednu minútu aby som ho našiel…. a nemám ani VPN

  8. Jednu sezónu bez F1 vydržím.Drzim palce všetkým providerom nech nezaplatia Nove toľko peňazí.Dufam,že Nova dopadne podobne ako Orange,keď mali ligu majstrov.Drzte sa všetci,lebo Nova je nenávratný.Doteraz všetko fungovalo.

  9. Akurát neviem pochopiť z akého dôvodu blokujú stanicu M4 však na Slovensku ani jedna športová stanica nemá kúpené práva na vysielanie,a keď dobre viem tak Nova je česká tv

    1. A česká TV nemôže kúpiť práva pre SR? No a vieš kto vlastní Markízu? Podľa tohto čo vravíš by mali blokovať aj tú, lebo aj tá je česká tv.

  10. Start pretekov F1 LIVE bol o 16:00hod SEC a pozrel som gratis cele 4minuty na FTA tv stanici RTL z orbitalnej pozicie 19E…Pri piatej minute pretekov som uz radsej prepol na OTT MagioTV tv stanicu Canal plus sport6, pretoze zapas Newcastle – Wolves 3:0 s Dubravkom bol pre mna omnoho zaujimavejsia podivana ako uspavajuca F1 😀

    1. Futbal zaujimavejsi ako F1? Aj rast bambusu je zaujimavejsi ako 22 spotenych chlapov co da priemerne 1 gol za hodinu – aspon pre mna teda 🙂

      Ale vazne, vo Formule vela zalezi od komentatora, ked je komentator nudny, tak 3 hodiny su vela. Ak je komentator super ako Stevo Eisele, da sa pozerat aj 5 hodin v kuse. Preto Nova (hulvatsky) vyuzila ze Stevo a spol. pritahuju vela divakov, a chce na tom zarobit. Minimlane polovica ziskov by mala ist moderatorom.

    2. Aha…No teda! Ak taketo mudrosti vypoti znamy dislektik, tak potom si uz vsetci idu nohy dolamat abonovat Skylink alebo Voyo 😀

  11. Len nech sa poskytovatelia nenechajú Novou dotlačiť do nevýhodných podmienok. Nie je to prvýkrát čo Nova Sportom poskytovateľov Nova vydiera a chce na staniciach ryžovať. Prežil som ich vyradenie v minulosti, prežijem nezaradenie 5 a 6 aj teraz.

  12. Ja som si F1 pozrel cez webový prehliadač na TV , RTL , zadarmo …

  13. Ludia madarské m4 sport na juznom slovensku ide aj cez hrable ten visielá a na západnom slovensku orf1 tiez visielá a ked Máté stastie vissie ako nitra este dá prijímat obidva len horizontálne treba dávat anténu

  14. Príde mi absurdné čo robia s týmito prenosmi. To aby človek vždy priplácal viac a viac. Predpokladám, že s týmto tempom bude o 2 roky už aj Premier Sport 10 a Nova Sport 12 a na každom sa bude len dookola opakovať jedno a to isté celý týždeň. Taký Canal Sport sa už ani o opakovanie nesnaží: na 4-6-tich kanálov beží 24/7 len tabuľka Premier ligy ….

    Tým pádom nemá cenu platiť si vyššie balíky programov. V Tcom-e som priplatil za vyšší aby som mohol sledovať UFC, F1 a pod. ale asi jediná rozumná cesta je zaplatiť len základ a priplatiť si napr. VOYO – cenovo to vyjde na rovnako.

    1. Som tv zrušil úplne a dal iba Voyo kvôli NHL. F1 je iba bonus

  15. Odporucam voyo, dajte si to na polcaka s niekym a vyjde vas to po 3€. Viac zariadeni sucasne nie je mozne sledovat, iba 2. Mom. najlepsia a najlacnejasia moznost. Tento vikend sme tak so znamym vychutnavali F1 aj s Eisym

Komentáre už nie sú povolené.