Reklama

RTVS 24 nekódovane prostredníctvom dvoch družíc takmer do celej Európy

Slovenský verejnoprávny vysielateľ RTVS šíri od dnešného dňa svoj dočasný spravodajský kanál RTVS 24 nekódovane (FTA) prostredníctvom dvoch družíc. Najskôr došlo k odkódovaniu programu na družici Astra 3B (23,5°E), následne aj z družice Thor 7 (0,8°W). V oboch prípadoch ide o satelitnú distribúciu M7 Group. Vďaka nekódovanému vysielaniu je možné kanál prijímať takmer v celej Európe bez dekódovacej karty. Vysielanie je šírené na družici Astra 3B z frekvencie 11 954 MHz. V prípade družice Thor 7 ide o frekvenciu 12 284 MHz. Pre príjem postačuje mať signál z danej družice a digitálny satelitný prijímač s podporou DVB-S2/MPEG-4.
Pokračovanie nižšie:

RTVS 24 vznikla hlavne preto, aby občania Slovenska dostávali počas celého dňa aktuálne a overené informácie. Nový kanál nahradil dočasne doterajší kanál Trojka, podobne je to aj na družici Astra 3B. Kanál odštartoval oficiálne v pondelok 28. februára o 6:00. Divákom prináša plnohodnotné celodenné spravodajstvo z domova i zo sveta, doplnené o publicistické, dokumentárne, vzdelávacie, diskusné a iné relácie.

Štandardne sú všetky programy RTVS šírené prostredníctvom družíc Astra 3B (23,5°E) a Thor 7 (0,8°W) kódovane. Prístup k ním majú užívatelia kariet RTVS, ako aj zákazníci Skylinku či platformy freeSAT. Distribúcia stanice z kapacity Antik Telecomu (Eutelsat 16A) a Slovak Telekomu (Thor 6) je aj naďalej kódovaná a sprístupnená iba klientom daných operátorov.

Technické parametre pre príjem RTVS 24 HD :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11954 MHz
Polarizácia: H
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: RTVS 24 HD
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: nie (FTA)

PIDy:
Video PID: 3601
Audio PID: 3611
Audio stopy: 3611 slo (MPEG), 3613 qaa (MPEG), 3614 slo (MPEG), 3612 slo (AC3)
PCR PID: 3601
PMT PID: 3600
TSID: 3213
0NID: 0003
SID: 15226
TXT: Áno (PID: 3661)
HbbTV: Áno
DVB a TXT titulky: Nie

Technické parametre pre príjem RTVS 24 :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12284 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: RTVS 24
Provider: M7
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: 1201
Audio PID: 1211
Audio stopy: 1211 slo (MPEG), 1213 qaa (MPEG), 1214 slo (MPEG), 1212 slo (AC3)
PCR PID: 1201
PMT PID: 1200
TSID: 0714
0NID: 1536
SID: 31403
TXT: Áno (PID: 1261)
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na toto sme čakali už roky. Slovensko spravodajstvo naraz rieši, keď je už oheň za jeho dverami.

  2. No konečne čakal som že to dajú volne platí to aj pre Thor?Alebo iba pre Astru 3B.Ale na ČT 24 to nemá.Snad sa to zlepší k lepšiumu.Nemholi to dať skôr ešte v roku 2019 ale teraz keď je Vojna na Ukrajine?,Síce tam je už 8 rokov ale aj tak dávam palec hore RTVS ešte nech dajú doku kanál a bude to ok.Ale Trojku mohli striedať s RTVS 24 ,cez deň správy a večer archív.V inych krajinách to tak funguje.Viď ČT alebo SVT.

  3. ANTIK SAT ešte chýba. Mali by aj na ANTIK SAT TV odkódovať. Jediní stále kódujú. Hoci cena 0.99 predplatné do 2027 je fajn. Ale mohli by to tiež odkódovať ako je to aj pri ČT 24.

    1. Jenom aby to Antik SAT přes satelit nezabalil pře rokem 2027 po tom co rušily jen balík a totálně dotentovali původní balík Domáca pohoda. No novu zž další stanice FimBoxu není v CZ nebo SK!!! Tím že nenechali dva balíky po 7,90 Eur + 1x 11,90 Eur to totálně pohnojili!!! Ten kdo si platil balík Domáca pohoda za 7,90 Euro jen tak nedá nově 11,90 Eur. Nevím co tím sledovali-

    2. Re: Zdenek
      Zabudol si na dlhodobú akciu 1+1. Takže tie ceny si vydeľ dvomi.
      Balík Všeko od Antiksatu je lacnejší, ako „najlacnejší“ balík Mini od Skylinku.

    3. tebe ten antik velmi ublizil zdendo, ale uz idu na cesky trh, mozno ti to daju za lepsiu sumu a ostane aj na ine radovaky

  4. O ničom podľa toho čo dávajú na Slovensku nie sú žiadne problémy všetko funguje potraviny idú dole aj PHM jednoducho raj na zemi pre mňa zbytočný program.

    1. Zatiaľ je to OK, ale ak Rusko zaútočí jadrovými zbraňami, tak to až tak v poriadku nebude…

    2. Až ruští z.j.baní rudí bolševici „zaútočí jadrovými zbraňami“ tak už Ti može byt úplně všecko jedno protože tu nikdo nezostane živý a nebude vůbec pravdivé to tvoje „tak to až tak v poriadku nebude…“!!! A Němčúři jim furt lezou někam jen aby náhodou nepřišly o nějaký hamom. Historie se opakuje a aj v minulosti se Stalin paktoval s Hitlerem a kdyby ten Hitler neporušil tu vzájemnou dohodu o neútočení a nenapadl to bolševické Rusko tam by se nadále celou válku Stalin paktoval s Hitlerem!!! Sám Putin je ten fašoun a tisíckrát horší než ten Hitler!!!

    3. @Zdenek,úplne z tebou súvlasím,u nás bol najväčší vlasti zradca Danko (Kapitán),ten bol viac v Moskve,ako v SR a Blahovi sa zrútil teraz svet,ako vo filme Pelišky – Bohoušovi Šebekovi.

    4. 1984: Keby si sa neozval, nebol by si teraz za trápneho tlčhubu. A keď už si si dal ten nick, čítal si tú knihu vôbec? Alebo niečo iné od Orwella?
      Zdenek: keby si písal menej hystericky, bez množstva výkričníkov, netáral nezmysly o Nemčúroch a nepreháňal o jadrových zbraniach, tak by som ti dal 100 bodov. Ale takto…
      mustafa: bohužiaľ, súdruh Blboš sa nezrútil, ďalej mu z huby a klávesnice lezú h@vná (slušnejšie sa to povedať nedá) a obhajuje Putlera ešte hnusnejšími klamstvami, ako doteraz. JUDr. Exkapitán zase vypisuje hlúposti do Moskvy a ako vždy predstiera, že je podstatný. A nedaj sa zmiasť – keď Blboš a Ficko na chvíľu zmiznú, nezrútili sa, len čakajú na výsledky ich interných prieskumov, aký postoj ku konkrétnej veci majú ich retardovaní voliči. Proste populisti, bez prieskumu si ani poklopec nezapnú.

    5. Blunderbuss, predstáv si že čítal aj nie raz aj farmu zvierat a vieš že máš niečo spoločné s Boxerom ak viesť kto to bol.AA už keď tu je niekto tlčuba tak ty lebo tak vyzeráš ako svedok tejto kleptokraickej mafie lebo ináč sa ti ani nazvať nedá a áno tie správy sú neobjektívne ako všetky na Slovensku v Maďarsko Mexiko Brazília India Irak Irán africké štáty a krajiny perzského zálivu majú iný názor než Európa Kanada Austrália Japonsko a USA ale tu počúvaš ako celý svet je proti Rusku a na záver bezpečnostná operácia bolo vraždenie v Srbsku Iraku Sýrii Libyi a každému stačilo keď USA povedalo v rámci našej bezpečnosti máme právo vraždiť a mal si námietky alebo naše médiá nie a pozri si ako sa správali Ukrajinci napríklad taký Korsunsky pogrom či masaker v Odesse. A Blunderbuss čo tak dať si bambitka aspoň každý pochopí.

    1. Igor tak ja za sebou mám Iba 1 parlamentné a 1 prezidentske + 1 voľby starostov, chcel som tým povedať že keď je to TV pre národ tak by o TV mali rozhodovať občania. Ved vo Švajčiarsku tiež mali referendum o konserionarskych poplatkoch tak prečo by podobne referendum o verejnoprávnej TV by nemohlo byť na Slovensku?Sľubujem si od toho ze do RTVS by nemali zasahovať politickí nominanti.A mali by prinášať objektívne a pravdivé informácie.

  5. SledovanieTV voľne v marci: Spektrum home, Love Nature 4K, Sport1, Sport2.

  6. RTVS by mala mať už nastálo spravodajský kanál, ak je vôbec verejnoprávna televízia,nech račej zrušia úplne Trojku,alebo nech tie programy čo mala Trojka,nech vysiela Šport a Dvojka.Šport aj tak vysiela len reprízy a záznamy,sem tam niečo ide naživo.Ja čo sa týka spravodajských kanálov,pozerám najviac ČT 24 a čo sa týka rádii,teraz keď je vojna na Ukrajine,tak len Čro-Radiožurnál,ten stále informuje o vojne,nie ako Slovenský rozhlas,mala by sa prebrať už kúsok RTVS a zobrať si príklád !!!

  7. Už len Európu zaujímajú tie ich žvasty. Keď už dali tu neobjektívne spravodajskú stanicu tak nemusia ľudí kŕmiť tými žvastami ešte na jednotke a dvojke. Už si človek nemôže ani nejaký film pozrieť stále rušia neobjektivnymi správami na spodku obrazovky. Hnus.

    1. A objektívne je podľa teba čo? To, čo chcú počuť dezoláti? To je krása, koľko znalcov sa tu vyrojilo – celý život sa kŕmia dezinfo odpadom a ešte chcú poučovať o objektivite…

  8. Som smutný z niektorých komentárov a skúsim objektívne zhodnotiť .
    Objektivitou môže byť pre našu dúfam že nie dočasnú 24-ku vzorom práve Česká – ČT 24 ☝️
    Zatiaľ hodnotím na 60% z dôvodu množstva informácií pre malé množstvo personálu spravodajstva a postupne sa to zlepšuje vďaka spolupráci a pomocnej ruky aj reportérov v teréne čo primárne pracujú pre ČT .
    RTVS 24 už teraz v kvalite podľa mňa prekonala aj súkromnú TA3 a je na dobrej ceste sa stať mediálnou jednotkou na Slovensku !!!
    Takže udržať spoluprácu z ČT24 a prijať naspäť dávnejšie prepustených redaktorov čo Jaroslav Rezník a Vahram Chuguryan vyštvali a narobili možno nenavratnú škodu pre nezávislosť štátnej televízie !!!
    Pošliapať demokraciu neinformovaním vojnového diania na susednej Ukrajine je dôvod aj na okamžitú rezignáciu nielen šéfa spravodajstva ale aj generálneho riaditeľa RTVS !!! Dopustiť objektívnosť a komentár komunistu Čarnogurského je vlastizrada a nie právo názoru prekrúcať udalosti z roku 68 ☝️

    1. Netrep hluposti Libor…Cenzurovna CT 24 HD ma byt vzorom pre RTVS 24 HD? Kazdy normalny tv divak ak chce vediet pravdu o vojne na Ukrajine, tak ju najde vtedy ak budu zhodne informacie prienikom mnoziny sprav informacnych televizii Ukraina 24 & Rosssiya 24, ktore vysielaju FTA z orbitalnej pozicie 13E. Na CT ani RTVS sa objetivnu pravdu o tomto konflikte nikdy nedozvies 😀
      Uz som len zvedavy ako sa bude spravodajsky informovat o moznej vojne Cina vs. Taiwan…

    2. Hemoglobin: hlúposti trepeš ty, nie Libor. Medzi dezinfo h@vn@metmi pod kontrolou Kremľa a serióznymi médiami bude maximálny prienik v tom, že Ukrajina existuje a je tam vojna. Takže pomocou tvojej ‚teórie množín‘ (sic) sa dozvieš leda veľké guľové. Ale tebe je to aj tak jedno, svojím predstieraním nestrannosti a hrou na objektivitu sa len snažíš zakryť fakt, že si si už dávno vybral stranu, konkrétne stranu krvavého diktátora Putlera – trčí to z teba ako rúra zo steny. Takže sa prestaň krútiť ako červík a buď priamy. Nikto ti aj tak neuverí, že robíš nejaké „prieniky“ medzi Ukraina 24 a Rossija 24 (ani to nevieš napísať).

  9. @ Libor RTVS už dávno nie je verejná tv lebo ju ovládajú politickí nominanti viď Reznik ,politici by nemali zasahovať do výberu riaditeľa tv pre národ , šéfa by mali vyberať ľudia priamo vo voľbách veď keď ich platia tak nech oni rozhodujú akým smerom sa ma RTVS vybrať,a koľko má mať kanálov.A podobné vecí.

    1. Zetor
      To myslíš vážne, že by mali riaditeľa vyberať vo voľbách všetci občania? Čo si od toho sľubujes? Volis parlament, samosprávu a prezidenta. Ako si spokojný ty s výberom za posledných 20 rokov? Kde v okolitých štátoch prip. Európe volia riaditeľov verejnoprávnych médií priamo občania?

    2. Igor: nuž, s tou spokojnosťou si trafil klinec po hlavičke, ale musím uznať, že aj Zetorov argument má racionálne jadro. Verejnoprávnu TV nerobí iba financovanie verejnosťou mimo štátneho rozpočtu. Pokiaľ majú politici z parlamentnej väčšiny možnosť dosadiť do vedenia poslušného mopslíka a tým spraviť z TV svoju hlásnu trúbu, je to de facto štátna TV a nie verejnoprávna. Stačí si spomenúť, ako ešte 2 roky dozadu robila RTVS reklamu JUDr. Exkapitánovi. Všeobecné voľby riaditeľa RTVS sú samozrejme mimo reality, ale zmeny v spôsobe voľby sú rozhodne potrebné. Minimálne niečo ako neprelomiteľné veto prezidenta.

    3. Blunderbuss
      Islo mi o to, ze verejnost je nazorovo roztriestena a tazko by sa nasiel jeden silny kandidat bez toho, aby na politicky nepohodlneho kandidata nenaliali (nielen) politici pred volbami zumpu negativnych informacii (uplne rovnako ako ked volia politici v parlamente).
      Naviac riaditel RTVS musi jednat aj s politikmi pretoze bez zmluvy so statom a z toho plynucich penazi sa riaditel nezaobide. Politici maju stale vela nastrojov (nielen financie) ako nepohodlneho (nezavisleho) riaditela odstavit.
      Obavam sa tiez, ze lidia, ktori kritizuju cinnost a programy RTVS by volbu ignorovali, jeho pozicia by preto nebola az taka silna.

  10. Komunisticko-fašistická RT,skončila na Astre 19,2 E,dúfam že navždy !!!

Komentáre už nie sú povolené.