Reklama

Skylink vyradí z ponuky stanice Discovery a Eurosport, chce ponúknuť exkluzívny obsah od Canal+

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, má v pláne vyradiť z ponuky programy z dielne Discovery. Konkrétne má ísť o programy Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery, TLC, Discovery Showcase HD a Animal Planet. „Vzhľadom k tomu, že nebolo možné dospieť k dohode s vysielateľom na prijateľných komerčných podmienkach predĺženia zmluvy, uvedené programy k 31. 5. 2020 v ponuke Skylinku končia, informoval operátor.
Pokračovanie nižšie:

K viacerým zmenám v ponuke dôjde už 1. mája 2020, kedy bude programový balíček Smart rozšírený o programy Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD a National Geographic HD, ktoré boli doteraz súčasťou vyšších balíkov. Do balíčka Multi budú zase k rovnakému dátumu pridané programy National Geographic HD, FightBox a Love Nature HD.

Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group SA, k tomu povedal: „Neustále monitorujeme trendy záujmu o jednotlivé žánre, konkrétne televízne kanály a typy programov, a snažíme sa ich premietať do našej programovej ponuky. Preto sme napríklad v polovici tohto mesiaca do ponuky zaradili ako jediný prevádzkovateľ platenej televízie v Českej republike a na Slovensku exkluzívnu videoknižnicu National Geographic (NG+) so stovkami jedinečných dokumentov. Záujem zo strany divákov je skutočne veľký, o čom svedčí aj celkový počet pozretí, ktorý počas prvých pár dní presiahol 50 tisíc. Okrem toho intenzívne spolupracujeme s našou materskou spoločnosťou CANAL+ na lokalizácii množstva atraktívnych seriálov a televíznych programov. Už čoskoro budú dostupné exkluzívne našim zákazníkom, a to cez satelitné vysielanie aj cez internetovú službu Skylink Live TV.

Úvodné mesačné bezplatné obdobie, kedy je videoknižnica National Geographic prístupná všetkým zákazníkom, skončí 14. 5. 2020. Potom ju budú môcť využívať všetci predplatitelia so základným balíčkom Smart a všetkými vyššími balíčkami, a to bez ďalších poplatkov.

Aj keď Skylink informoval médiá o tom, že programy z dielne Discovery vyradí k 31.5.2020, nemusí k tomu nakoniec dôjsť. Podobná situácia bola už v roku 2017, kedy sa objavili tiež informácie, že programy Eurosport a Discovery v ponuke Skylinku končia. Tesne pred koncom zmluvy sa však operátor nakoniec s vysielateľom dohodol na novej zmluve, ktorá končí práve koncom mája tohto roka. Či tak tomu bude aj v tomto prípade, uvidíme už o mesiac.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No som zvedavý čo bude od canal+ v live tv sú 3tv od discovery

  2. Podľa mňa to budú len nejaké seriály a programy na Skylink 7. Aspoň tak som to pochopil od toho vyjadrenia Glisníka.

  3. Za mňa chvalabohu niečo už s tým robia. Dobre že to odkúpil ten Canal +…Snáď tam pridajú nejaký ten Planet + alebo také niečo..

  4. Antiksat má Eurosport aj Eurosport 2 a tiež všetky kanály Discovery (Eurosporty má už za 7.90€), chýbajú však Nova sporty, ktoré Antik zatiaľ (cez satelit) nemá dostupné. Dá sa teda skombinovať balík od Antik-u so skylink-om, ale to by už bolo výrazne drahšie, ak by sa platili balíčky obidvoch operátorov súčasne. Ale dá sa to aj na 1 prijímači – napríklad Ab Cryptobox 752 HD + modul Skylink ready (Irdeto) + antik karta (mala by ísť aj v intenej čítačke, alebo potom modul Conax – len potom by mohol byť skylink problém s 0D96 u ICE, teda asi vhodnejšie by bolo používať Antik cez internú čítačku, kde nie je problém a skylink cez modul Irdeto SMIT). K tomu je potom potrebný už len motor DiSEqC 1.2 / USALS nastavené na 16E + 23.5E + prípadne 19.2E + prípadne aj iné pozície. Potom y to už malo bez problémov ísť. Ja mám napríklad kartu RTVS (aby sa pravidelne obnovovali zápisy, keď už ju mám) v internej čítačke a kartu Antik v module Conax SMIT, ale mám len MPEG-4, nakoľko mám len 650HD, nie 750/752HD, ako som tu spomínal. Antik mám ale najmä kvôli základu (nakoľko skylink dvíhal poplatok) a mám to za 0.99€/mes – zaplatené na 60 mesiacov. Mám motor a s natáčaním nie je problém (RTVS mám z 23.5 a ostatné mám z 16, aj keď RTVS by som mohol tiež mať aj cez antik, len potom by sa na karte RTVS neobnovovali zápisy). Tak teda mám RTVS za 23.5, aby sa nestalo, že napríklad po 5 rokoch zistím, že karta RTVS už nebude fungovať, preto mám aktívnu aj RTVS kartu. Tak podobná kombinácia by mohla byť aj Skylink + Antik (pre Eurosport).

    1. Kombinuješ, kombinuješ… a čo takto zaplatiť si Magio sat, tam mas vsetky sportove stanice + Digisporty + Premier sport a mas po problemoch.

    2. Kokos, ze ta to bavi. Kvoli par usetrenym euram taketo rosady.

    3. @Javi: presne tak, niekoho také bastlenie baví (mňa tiež) a vôbec nejde o tých pár ušetrených eur. Plus je k tomu ako bonus aj príjemný pocit, že nedám ani cent oberátorom, ktorí mi lezú na nerv svojou cenovou a/alebo produktovou politikou, ktorú majú zameranú na väčšinového zákazníka, t.j. na tupú masu a väčšinou zvysoka ***ú na to, aby umožnili zákazníkom vyskladať si modulárne služby podľa svojich predstáv (výnimky sú, ale je to stále v malom rozsahu).

  5. Všetky športy a Discovery má aj MágioSat . Urobil som dobre keď som pred troma rokmi vymenil Skylink za Telekom.

  6. No pekne Skylink! Vyhovorky, vyhovorky, prekrucanie… Jediny program z planovanych vyradovanych je TLC. Animal Planet a Discovery maju maly potencial? Ake su meratelne ukazovatele tohoto tvrdenia? A ktore maju vacsi? A mate ich v ponuke? Co takto najskor zaradit nove programy a serialy a potom vyradit stanice? Aby sme mohli porovnat uzitnu hodnotu novych voci starym? Zrejme tie novinky sa budu tykat len kanalu Skylink 7. Zruste vsetko ved staci vysielat dva kanaly Skylink 7, jeden s opakujucimi sa filmami a serialmi a druhy s prirodou a dokumentami.
    Ak sa s Discovery nahodou dohodnu tak uz bude potencial stanic zasa ok. Ide len o peniaze a pre tie si niekto dokaze „srat“ aj do vlastnych ust.

    1. Presne. Aj keď treba dodať, že z tých kanálov bude škoda iba Animal planet. Discovery už nie je, čo býval a „športovci“ aj tak majú skôr Digi – tam je športu habadej, teda ak práve vonku nezúri koronahajzlík. 🙂

  7. Takéto výpalnícke kauzy amerických firiem Discovery a AMC sa objavujú v celej Európe už niekoľko rokov (silnejšie odvtedy, čo Discovery získalo Eurosport). A doteraz sa to vždy nejako „utriaslo“. Aj my máme také podobné malé slovenské – Markíza (tiež s americkým pozadím). Takže klídek. Ono sa to utrasie, tak ako v Škandinávii (Discovery vs. Canal Digital).

    1. Ano, ale preco takto operatori nepostupovali v pripade Markizy?

    2. V tomto prípade je ten výpalník Slizlink. Okresáva náklady kde sa len trochu dá, väčšinou na úkor zákazníka, pritom pravidelne zdražuje. A nechcem sa zastávať Discovery, ale každý vysielateľ športových staníc zdražuje, lebo práva na športové prenosy sa šplhajú do nebies. A s tým „americkým pozadím“ sa nedaj vysmiať, CME má kopu staníc v rôznych štátoch, ale toto spravili len u nás, takže ako to s tým súvisí? Nebude to skôr tým, že prieskumy im ukázali, že si to u nás môžu dovoliť, lebo ľudia sú na tom odpade závislí? Keby diváci FTA DVB-T u nás po zakódovaní tej reklamnej stoky nezačali húfne prechádzať k plateným platformám, lebo im TV Nekróza strašne chýbala, bleskovo by sa vrátila do FTA. Keď začala Nekróza a Ojojojka pýtať od sat., IPTV a káblových operátorov vysoké poplatky za každého abonenta, niektorí operátori spravili pokus vyčleniť ich do osobitne spoplatneného balíka, aby nemuseli zdražiť celý základ – ale hneď sa na to vykašľali, lebo o základ bez týchto paškvilov nemalo asi tak 95% klientov záujem. (Fakticky iba bez skupiny Nekróza, lebo skupinu Ojojoj má každý zdarma v DVB-T.) Každý poskytovateľ služieb bude zákazníkom skákať po hlave len dovtedy, dokým mu to sami dovolia (napríklad Slizlink, Markíza…). A je úplne jedno, aké má „pozadie“. Keď je väčšina ľudí blbá, potom to tak dopadne.

  8. este ze nemam skajlink, uz by som daval vypoved….
    patria k mojej najpozeranejsej skupine…ved eurosporty davaju vela veci…lyzovanie, biatlon, cyklistiku, tenis…
    hlavne ze tam ostane markiza….narkoza…ako platena a aj s reklamami….

    1. Všade je spoplatnená markíza v každom balíčku aj keď ju nepozerám musím platiť.

  9. Nech si len vyraduju, prejst k antiksatu pred rokom a pol bol super napad. Co pozeram ja a mazelka ponuke maju – Discovery Science, ID, Fine Living, Travel Channel, Cinemax 1 a 2. Sem tam STV1 a STV2. Ostatne programy ma nezaujimaju. A ziaden lavor 110cm k tomu nepotrebujem. Bezi to vsetko na 85cm parabole a ziadne problem s vypadkom pri snezeni a prsani som nikdy nemal. Navyse ked som to objednaval, tak hovorim panovi, ze mam doma 3x VU+ masiny a chcem, aby to tam bezalo bez akychlvek obmedzeni v celej domacnosti na 1 karte ako som to mal dovtedy na skylinku. Obratom odpovedal, ze ziaden problem. Kedze platim najvyssi balik + HBO-Cinemax balik k tomu, tak to asi problem samozrejme nebol :-). Rodicom skonci predplatne skylinku niekedy v lete. Tak ich presuniem taktiez do antiksatu.

  10. Discocery mi bude chybat rad som ho pozeraval hlavne programy o vyrobe aut a Love Nature mi islo vzdy hoci mam balik Multy.

    1. Tak na Discovery prejdi na Antik. Ak nemáš ready box, tak možno ho ani nemusíš meniť a anténu si presmerovať z 23.5 na 16 asi vieš…

    2. Discovery prešiel už dávno od zaujímavých relácii k doku soaps. Už je tam máločo pozerateľné.

  11. Za mňa keby že tie Discovery programy by dali preč už pred troma rokmi,by som to len uvítal,a olympijské hry predsa na ďalší rok budú určite dávať aj na programoch RTVS 2 a možno aj tri najskôr,a aj na ČT4 sport na betón…Takže moc by som za týmto nebanoval až tak..Skôr vítam,že konečne sa niečo aj rieši ohladne nových programov,ktoré už zanedlho budú v ponuke,už bolo na čase.

  12. Juraj Červenák
    Ak budú mať kanály od Canal+ tak tým to nezachránia. Keď sa rozbehnú športové akcie tak má M7 obrovský problém, veľa ľudí im dá kvôli tomu adios to mi ver.

  13. Skylink je predrazeny a vyradzuje jedine sledovatelne programy uz v minulosti vyradili History teraz discovery a eurosporty preco radsej nevyradia primitivne vysielanie typu plus,dajto,wau doma a markiza s joj tiez nestoji za nic vysielaju stare filmy a bulvarne spravy len kde zle sa co dsa stalo…skylink zrusim a skusim antik 45e mesacne je dost,magio je kvalitou obrazu slabe,ip tv pomale nieje z coho vyberat

    1. Kde si nabral 45€ mesačne? Veď toľko asi stojí iba Komplet od Slizlinku. A s tými „primitívnymi“ stanicami sa dá súhlasiť len čiastočne – také Dajto či Joj Plus sa sem-tam dá pozerať a skupina Joj aspoň vysiela FTA, na rozdiel od nenažranej Markízy.

    2. @xxxxxx: ty si z nejakej sekty? Sfetkovia Liehovovi? (len si robím srandu, peace).

  14. tiež si myslím že koniec sa im už blíži načo pchajú slovenské hovadiny do ponuky keby dali o 1cent ročne menší poplatok za markíza,joj,plus,wau,dajto,doma,nova,nova2 by som bol spokojnejší s úsporou za ten parádny balík je aj 1cent veľa

  15. To nemôžete ten lavór so Skylinou vyhodiť? Discovery a Eurosport je v DVB-T cez anténu (Plustelka).

    1. Eurosport vysiela voľne aj zo satelitu Astra 19,2°E. A sú tam aj ďalšie voľné športové stanice ako Sport 1 DE, Sky Sport News, RTL (Formula 1), RTL Nitro a SAT.1 (tam vysielajú občas futbal), potom aj na Das Erste (ARD) a ZDF vysielajú pravidelne športy a ešte je na Astra 19,2°E viacero staníc, ktoré vysielajú občas šport.

  16. Skylink si pili konar sam pod sebou, uz teraz ludia nadavaju, ze vsade su same reklamy. Donedavna na NGC neboli reklamy, teraz uz su. Vsade reklamy. Tak bud si platim za kanaly a su bez reklamy, alebo su zdarma a ziju z reklam. Ak si to mam platit a pozerat reklamy kazdych 10 minut tak radsej na to kaslem. Prestanem platit skylink a dam si ineho operatora.

    1. Zmena operátora v tomto prípade nepomôže. Za množstvo reklamy vo vysielaní sú zodpovedné samotné stanice a je to úplne rovnaké u každého operátora. Ale inak súhlas, každá stanica nech si vyberie, či chce zarábať na reklame, alebo vyberať poplatky za sledovanie od divákov. Oboje naraz je nenažranosť a dúfam, že sa im to vypomstí – lebo nechať si platiť ako prémiová TV a pritom vysielať totálne ‚neprémiový‘ obsah zasvinený tonami reklamy je podraz.

  17. Viete niekto poradiť kto máte nasmerovanú parabolu na satelit Hot Bird:

    Talianská športová stanica Rai Sport 2, ktorá je v MPEG-2 zo satelitu Eutelsat Hot Bird 13C vysiela tiež voľne tak ako Rai Sport 1? A aký je rozdiel medzi Rai Sport 1 a Rai Sport 2? V čom je iné zameranie?

Komentáre už nie sú povolené.