Reklama

Skylink možno vyradí z ponuky programy Discovery a Eurosport

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, dnes informoval médiá o možnom ukončení vysielania programov Discovery Networks. Z ponuky operátora tak môžu vypadnú koncom apríla nielen dokumentárne programy Discovery, ale aj športové Eurosport. Stane sa tak v prípade, že prebiehajúce jednanie medzi spoločnosťami M7 Group a Discovery Networks nepovedú k uspokojivému výsledku.

Discovery Networks núti televíznych operátorov odoberať buď všetky stanice alebo žiadne. V jednotlivých krajinách sa ponuka programov líši, ale celkovo zahrňuje programy Discovery, TLC, DMax a športové programy Eurosport,“ uvádza prevádzkovateľ Skylinku, spoločnosť M7 Group.
Pokračovanie nižšie:


Koncom tohto mesiaca môže preto nastať situácia, že M7 Group ukončí šírenie všetkých platených programov od Discovery Networks. Nešlo by pritom o ukončenie len v prípade Skylinku na Slovensku a v Českej republike, ale aj v krajinách Beneluxu (CanalDigitaal, TV VLAANDEREN, TéléSat, Online.nl), Rakúsku (HD Austria) a Nemecku (M7 Deutschland).

Novo požadované poplatky zdvojnásobujú už i tak značné čiastky, ktoré nám Discovery Networks za svoje programy dnes účtuje. Nové finančné požiadavky sú úplne mimo realitu, a to najmä vzhľadom k priemernej výkonnosti týchto programov na jednotlivých trhoch,“ hovorí Hans Troelstra, výkonný riaditeľ spoločnosti M7 Group.

Pokiaľ obidve strany do konca tohto mesiaca nedosiahnu uspokojivú dohodu, pripravuje spoločnosť M7 Group vhodný záložný scenár, ktorý umožní zákazníkom sledovať iné, žánrovo podobné programy, bez akéhokoľvek zvyšovania cien. Uvoľnená kapacita bude využitá pre pridanie nových programov a prevedeniu vybraných súčasných programov s vysokou sledovanosťou z SD do HD kvality, čím zároveň dôjde i k rozšíreniu ponuky nelineárnych služieb. Hans Troelstra, výkonný riaditeľ M7 Group, dodáva: „Sme si istí, že plánované opatrenia našu ponuku nijako nepoškodia. Naopak, vnímame ich ako príležitosť, ako ju ďalej zatraktívniť, a tým prispieť k udržaniu lojality našich zákazníkov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zase jeden z dôvodov zvýšiť cenu servisného poplatku, aj keď sa to týka čisto platenej „balíkovej“ ponuky…
    Inak, čo sa to deje poslednú dobu s tými televíziami? Zadrbkáva nejako postupne všetkým a rukojemníkmi su tradične koncoví zákazníci. Týmto tempom budeme mať onedlho základné ponuky drahšie ako terajšie prémiové a na komplet balíky sa budú brávať úvery. Beriem to tak, že je úplne jasné, že nikto nevyradí JOJ a spol., ale si pekne priplatíme a detto aj zvýšená sadzba za Discovery humbuk sa premietne do ceny pre zákazníka. Čiže zarobia televízie, operátori nestratia ani euro a divák bude donekonečna priplácať za reklamné brejky na slovenských pseudokanáloch a dookola sa opakujúce Vojny skladov na kvázi dokumentárnych TV… A nedajbože, že si niekto niečo pustí zo záznamu a preskočí reklamu. Trest smrti!

    1. A teraz si odpovedz, ako človek svojprávny a uvedomelý, niekedy až mysliaci, že čo ti bráni:
      1. kúpiť si satelitnú, permanentnú kartu z ČR ČT a používať ju zadarmo v SR.
      2. kúpiť si takú istú v RTVS a používať aj tú v SR zadara.
      3. k tomu, zaplatiť si povedzme úbohú, podvýživenú Plustelku (cca 10.000 predplatiteľov) za 2,99 mesačne a získať tak navyše:
      eurosport, viasat, RiK, film+ a ďalšie stanice?

      Suma sumárum = jednorázové poplatky SR a ČR karty, potom možno, iba možno, 2,99 mesačne plustelke a buď príjmaš cez satelit alebo v DVB-T, plustelka má aj na satelit, totižto.

    2. Presne takto som premýšľal, keď sme na chalupu zaobstarali Skylink – počiatočné náklady vo výške cca 100 € a prisľúbený základný balík BEZ POPLATKOV. Ako daný balík dopadol, vieš určite sám a nikto negarantuje, že keď si kúpim českú kartu, RTVS kartu a Plustelku, nebude cena umelo navyšovaná. Všeobecne je jasné, že televízia zadarmo končí a za sledovanie reklám budeme platiť, kým teda budeme natoľko blbí, že nenájdeme iné riešenie… A pri Skylinku to platí teraz „dvamiliónnásobne“ – niekde cenu za to pseudologo vykompenzovať musia 🙂

  2. Treba sa im na ich služby vykašlať pochopia to až vtedy keď prídu o zákazníkov žiť sa dá aj bez TV.

  3. Radšej nech vypnú jojku a za ušetrené prachy obidva eurosporty pre každého

  4. Eurosport 1, 2 je v DVB-T MUX4 a náhrada za Discovery môžu byť Viasaty. Káblovka UPC nič zatiaľ nepíše, tak aj v káblovke sú. Chudák SKYNOLINK pýta za reklamné odpadové billboardy servisný poplatok a ich balíčky skutočných platených TV sú drahšie ako na káblovke. 🙂

    1. Presne tak, s plustelkou sa to ešte dá. Plus vysiela aj cez satelit a tak si môžte kúpiť kratu ČT v ČR a používať ju normálne v SR a vykašľať a okašlať celé tie bludy, čo splieta JOJ o akýchsi akvizíciách a blokovaní a vypínaní. Akonáhle máte satelit a kartu, už vám môžu veľké guľové.

  5. Neviem čo tu plačete.Zrušiť predplatné a vykašlať sa na nich,hajzlov nenažraných.Ich zvyšovanie poplatkov nebude mať konca.Ja som ich zrušil už dávno a mám pokoj.

  6. Celé portfólio discovery až na Animal Planet, je jedna nekonečná repríza, kedysi mnou vyhľadávaný HD Showcase je v súčastnosti na okraji záujmu, ako celá ponuka tejto siete, bohužiaľ, nakoľko to boli v 1999 so Spectrumom (ex Max1) jediné dokumentárne stanice (UPC) dostupné u nás a dokonca už vtedy s dabingom.. Lenže keď pribudla konkurencia v podobe National Geographic plus NG Wild, Disco začalo pridávať ako keby to bola nejaká stupídna markizajoj ďalšie a ďalšie stanice, ktoré nemajú dnes ani hlavu a pätu, takisto neskorý prechod na 16:9 oproti konkurencii tiež nebol úspešný ťah.
    Hmmm, tak našťaštie sú aj iné programy… telekomáci konečne pridali Viasat HD, snáď môžeme dúfať v Prima Zoom HD a Travel Channel HD, lenže im ide všetko pomaly, tak popri telke treba vyraziť von a vychutnávať krásy prírody naživo..

  7. Môj dojem je taký, že Televízie strácajú sledovanosť vďaka online streamovaným službám ako je Netflix alebo Vudu. Teraz sa snažia dohnať stratený zisk na ostatných trhoch, kde zatial nieje taká prevaha týchto služieb. Slovensko je jedna z tých krajín.

    Ale samozrejeme sa môžem mýliť.

Komentáre už nie sú povolené.