Reklama

BENDR predstavil viaceré nové prijímače, ktoré by sa mali dostať do predaja ešte tento rok

Distribútor satelitnej a anténnej techniky, spoločnosť BENDR s.r.o z Topoľčian, organizoval tento týždeň svoj prvý BENDR Workshop 2018, ktorého cieľom bolo predstaviť hlavne produkty značiek iNEOS, QVIART, Megasat či Funke. Akcie sa zúčastnilo približne 50 predajcov satelitnej a anténnej techniky a to nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky.
Pokračovanie nižšie:


Na úvod predstavila firma stručne celé svoje portfólio od novej tretej generácie LNB iNEOS, až po koaxiálne káble Lokmann, paraboly značky Famaval či meracie prístroje a televízory Megasat, ktoré sú vhodné vďaka napájaniu 12V aj do karavanov či na camping.

Nové LNB a monobloky iNEOS, ktoré prídu v blízkej dobe na trh, majú už aj LTE (4G) filter. Na jeho vývoji a testovaní sa podieľala aj samotná slovenská spoločnosť BENDR, vďaka tomu tieto konvertory nebudú spôsobovať rušenie 4G internetu. Okrem monoblokov s rozostupom 4,3° chce distribútor priniesť do predaja aj monobloky s rozostupom 3°, od holandskej firmy GT Sat, ktoré budú vhodné napr. pre zákazníkov nového satelitného operátora Orange. Nový monoblok im umožní príjem z družíc Eutelsat (16°E) a Astra (19,2°E). Monobloky by mali bez problémov fungovať na parabolách s veľkosťou 80 a 85 cm.

Niekoľko prezentácií venoval distribútor aj svojim satelitným prijímačom iNEOS. Predstavené boli modely ZX2, iN5 a ZX4. Posledne menovaný sme mali možnosť otestovať aj my. Recenziu boxu si môžete prečítať tu.

Spolu s prijímačom iNEOS iN5, ktorý má licencovanú čítačku kariet Irdeto, bola predstavená aj služba Touch TV. iNEOS iN5 je totiž jediný satelitný prijímač s certifikátom Skylink Ready, ktorý umožňuje zákazníkom využívať aj službu Touch TV, od operátora SATRO. Súčasťou internetovej služby, ktorá stojí len pár eur mesačne, je aj archív dvadsiatich televíznych staníc. Využívať ju môžu ako slovenskí, tak aj českí zákazníci. V závislosti od toho, z ktorej krajiny zákazník pochádza sa samozrejme líši aj programová ponuka.

Spoločnosť BENDR tiež predstavila úplne nové linuxové prijímače značky QVIART, ktoré by sa mohli objaviť na slovenskom a českom trhu ešte tento rok. Pôjde o prijímače, ktoré budú pracovať pod systémom Enigma 2, konkurovať by tak mali súčasným linuxovým prijímačom na našom trhu. BENDR bude ich výhradným distribútorom a bude sa aktívne podieľať aj na vývoji softvéru, podobne ako u súčasnej značky iNEOS. Počas Workshopu si mohli už účastníci aj reálne vyskúšať box QVIART LUNIX 4K s inštalovaným softvérom OpenATV 6.2 a vloženým modulom Skylink Viaccess.

BENDR pripravuje už čoskoro uviesť na trh aj nový DVB-T2 prijímač iNEOS DT2 s podporou kodeku H.265, ktorý by mal získať v blízkej dobe aj certifikát „DVB-T2 ověřeno“. Certifikát vydávajú po otestovaní a splnení všetkých podmienok České Radiokomunikace. Box bude teda spĺňať všetky požiadavky aj pre príjem českých programov v štandarde DVB-T2. Chýbať nebude ani funkcia automatického ladenia programov podľa krajiny, podporovať bude aj audiokomentár, či prehrávanie rôznych multimediálnych formátov z externého pamäťového zariadenia. Samozrejmosťou majú byť aj funkcie PVR, TimeShift či EPG.

Účastníci workshopu sa mohli zoznámiť aj s univerzálnymi diaľkovými ovládaniami Superior, ktoré sa programujú pomocou PC. Stačí len prepojiť diaľkové ovládanie s PC pomocou dodávaného USB káblu a stiahnuť si do PC potrebný softvér. Databáza obsahuje viac ako pol milióna zariadení a spravidla každý deň pribúdajú ďalšie. Okrem toho má BENDR v ponuke aj náhradné ovládania pre najpopulárnejšie značky TV na našom trhu (LG, Samsung, Sony, Panasonic a Philips).

Na workshope prezentoval distribútor aj svoj nový eshop, ktorý má byť spustený už začiatkom novembra. Ponúkne hneď niekoľko vylepšení a noviniek. Jednou z nich bude aj xml feed pre predajcov, ktorý prevádzkujú eshopy. Zaujímavou novinkou bude aj forma riešenia reklamácií. Reklamovať tovar budú môcť v novom systéme nielen veľkoobchodný odoberatelia, ale aj samotní zákazníci a to bez potreby zasielania tovaru poštou či návštevy predajne. Po vyplnení potrebných údajov príde vyzdvihnúť tovar zákazníkovi kuriér, ktorý ho následne dodá distribútorovi. Ten vybaví reklamáciu a pošle potom tovar späť zákazníkovi.

Na záver celého workshopu pripravili organizátori aj súťaž, v ktorej mohli vyhrať účastníci satelitné prijímače značky iNEOS (iNEOS ZX4, iNEOS iN5 a iNEOS ZX2).

Nové prijímače, ktoré by sa mali dostať už čoskoro na náš trh

QVIART LUNIX
– operačný systém Enigma 2
– CPU Broadcom 751 MHz DualCore 2000 DMIPS
– RAM 512MB DDR3
– Flash 256 MB
– Podpora USB WIFI
– 1x CA slot
– 2x USB slot 2.0
– 1x optický audio výstup S/PDIF
– externý IR snímač DO
– LAN 10/100 MBs

QVIART LUNIX 4K
– operačný systém Enigma 2
– CPU Broadcom 7K DMIPS DUAL – CORE ARM
– RAM 1 GB DDR4
– Flash 4 GB EMMC
– Tuner Combo multistream DVB-S2X+ DVB-T2/C
– Podpora USB WIFI
– 1x CA slot
– 1x CI slot
– 2x USB slot 2.0
– 1x optický audio výstup S/PDIF
– LAN 10/100/1000 MBs
– vnútorný slot pre HDD SATA3

QVIART LUNIX3 4K
– operačný systém Enigma 2
– CPU Broadcom 1,7 GHz 12K DMIPS
– RAM 2 GB DDR4
– Flash 4 GB EMMC
– FBC Tuner 2xDVB-S2
– Možnosť pridania tunera DVB-T2/C alebo dual DVB-C
– Podpora USB WIFI
– 1x CA slot
– 1x CI slot
– 1x USB slot 2.0
– 1x USB slot 3.0
– 1x optický audio výstup S/PDIF
– LAN 10/100/1000 MBs
– externý IR snímač DO
– vnútorný slot pre HDD SATA3

Dinobot 4K+
– operačný systém Enigma 2 + Android Dual Boot
– CPU ARM Cortex A53 Quad core 64bit, 1,6 GHz 15000 DMIPS
– RAM 2GB DDR4
– Flash 8GB EMMC
– Combo tuner DVB-S/S2 + DVB-T/T2/C
– LAN 10/100/1000 MBs
– WIFI DualBand
– 1x CA slot
– 2x USB slot 2.0
– 1x USB slot 3.0
– 1x optický audio výstup S/PDIF

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Držíme palce zdravej konkurencii v prospech nás, zákazníkov. Škoda že tuner dvb-s2x+ je iba v jednom modely.

  2. Momentálne všetkým vypálila rybník Zgemma H7S, má 2x DVB-S2X plus jeden DVB-T2/C tuner, podporu 4K a HEVC (h.265), multistreamu, T2-MI, USB 3.0, 2x USB 2.0, HbbTV, DLNA, PIP, GLAN, CI slot, UNI čítačku, dual-core MIPS procesor (= výborný obraz), vysoký výkon (12k DMIPS), 4 GB eMMC flash, 1 GB DDR3 RAM, šachtu pre 2,5″ SATA HDD/SSD, Enigmu 2 so všetkými jej sieťovými funkciami a modularitou, podporu viacerých vývojových teamov vrátane OpenATV, OpenPLI, Egami… Do dokonalosti jej chýba už len FBC, trochu luxusnejší vzhľad a lepší displej – mohli tam dať aspoň VFD, nie tuctový 4-miestny numerický 7-segmentový. Za plus-mínus 170€ super box s výbornou výbavou. Dúfam, že to nebude brané ako reklama, jednoducho som z toho prijímača nadšený. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.