Reklama

RTVS rozširuje HbbTV o archív a timeshift

RTVS rozširuje od 4. mája svoje hybridné vysielanie (HbbTV) o niekoľko nových aplikácií. Verejnoprávny vysielateľ ponúkne cez HbbTV po prvýkrát funkciu TimeShift, ktorá umožňuje spätné prehrávanie programov až 24 hodín dozadu a službu 7-dňového archívu vlastnej tvorby. Navyše počas MS v hokeji bude k dispozícii divákom aj špeciálna aplikácia, vďaka ktorej budú môcť sledovať paralélny zápas na MS v hokeji.
Pokračovanie nižšie:


Aplikácia umožní sledovanie alterantívneho hokejového zápasu, ktorý v danej chvíli nie je vysielaný v rámci klasického vysielania. V praxi to znamená, že divák si bude môcť zvoliť sledovanie ktoréhokoľvek zápasu a sledovať ho naživo,” vysvetlil technický riaditeľ Towercomu Zsolt Nagy.

Sme veľmi radi, že môžeme divákom a fanúšikom hokeja vďaka službe hybridnej televízie ponúknuť plnohodnotný zážitok z hokejového šampionátu. Samotný TV signál z podujatí tejto kategórie je vyrábaný v najvyššej kvalite, čo s podporou moderných technológií ešte umocníme,“ uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

Nové aplikácie pripravila RTVS v spolupráci s operátorom Towercom. Podobne tomu bolo pred niekoľkými týždňami pri hybridnom vysielaní televízie JOJ, kde sa tiež podieľal na aplikácii aj Towercom. Archív, ako aj TimeShift sú preto úplne graficky a funkciovo rovnaké, ako v prípade komerčnej televízie, tak aj RTVS.

Pre spustenie hybridného vysielania budú diváci potrebovať zariadenie s podporou HbbTV štandardu a pripojenie k internetu. K interaktívnemu HbbTV obsahu sa divák dostane štandardne stlačením červeného tlačidla na diaľkovom ovládači. HbbTV od RTVS je dostupné na všetkých verejnoprávnych programoch v DVB-T, ako aj na družici Astra 3B (23,5°E).

Ukážka Archívu v HbbTV od RTVS.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Čakal by som že to pôjde iba v DVB-T, ako pri JOJ už keď na to prispel aj Towercom.

  2. sú ľudia aj s RTVS kartami na 23,5e ale archív im zatiaľ nefunguje

  3. ja si nemozem pomoc ale ked toto citam co pise ze pusta RTVS rozširuje HbbTV o archív a timeshift a ked som to skusil tak nejde nic tak neviem preco klamu tak iba napisem ze fuj

  4. 5 minut zapasu na hbb tv a s toho nekvalitneho streamu som bol znechuteny.machule jak v 90tych rokoch stvorecky.A to pri najvyssej kvalite.Mam opriku no s tym ich rozlisenim ani ta naj optika nic nenarobi.Ostuda neda sa nato pozerat na modernych tv z hbb tv.

    1. a na akých na ČT nemám s archívom problém takéto aplikacie pre pár vyvolených si môžu nechať

    2. Si zvykaj … toto budú robiť časom všetky televízie a televízny provideri – namiesto toho, aby do domácností dodali kvalitný obraz dajú len link (napr. cez hbb) a odtiaľ si môže každý vo vlastnej réžii cez svojho ISP dolovať obraz/zvuk a nikdy nezistí kde je to „úzke hrdlo“ v ktorom mu to drhne.

Komentáre už nie sú povolené.