Reklama

České Radiokomunikace majú nového majiteľa

Telekomunikačný operátor České Radiokomunikace (CRA) má po desiatich rokoch nového majiteľa. Investičné fondy v správe Macquarie Asset Management predali CRA investičnej spoločnosti Cordiant Digital Infrastructure Limited.
Pokračovanie nižšie:

Cordiant Digital Infrastructure Limited je kótovaná na londýnskej burze a investuje predovšetkým do základnej infraštruktúry digitálnej ekonomiky – dátových centier, fibreoptických sietí a vysielacích a telekomunikačných veží vo Veľkej Británii, Európe a Severnej Amerike.

Máme radosť, že sme zaradili do nášho portfólia zrovna České Radiokomunikace. Sú národným šampiónom s bezkonkurenčným portfóliom aktív v kľúčovej európskej krajine. Tešíme sa, že môžeme spoločne s ich silným manažérskym tímom, zamestnancami a inými dôležitými partnermi pokračovať v budovaní Českých Rádiokomunikácií ako vedúci digitálne infraštruktúrne platformy obsluhujúci trhy vysielania, telekomunikácií a dátových centier,“ povedal Steven Marshall, predseda predstavenstva Cordiant Digital Infrastructure Limited.

Vít Vážan, generálny riaditeľ CRA, vysvetľuje: „Počas posledných rokov sme sa premenili z operátora televízneho a rozhlasového vysielania vo vysoko vyspelou diverzifikovanú technologickú spoločnosť, ktorá vyniká unikátnou infraštruktúrou, technologickú excelentnosťou a vysoko spoľahlivými a bezpečnými produktmi a službami. Sme pripravení na nové výzvy digitálneho sveta. Sme potešení, že budeme súčasťou Cordiant Digital Infrastructure Limited a že spoločne budeme pokračovať v poskytovaní služieb existujúcim zákazníkom aj expandovať do nových segmentov biznisu.

České Radiokomunikace prevádzkujú v Českej republike sieť 660 telekomunikačných vysielačov, z toho 86 využívaných na šírenie televízneho a 97 pre šírenie rozhlasového signálu. Okrem podpory celoplošného vysielania a konektivity ponúkajú České Radiokomunikace tiež cloudové služby a služby dátových centier.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Novy majitel nemusi vobec znamenat zmenu k lepsiemu. Tu ide o peniaze a ak niekto investuje, chce co najskor peniaze naspat. Prikladom je Skylink. Povodny majitel sa firmy zbavil, lebo vie, ze DVBT nema buducnost.

      Towercom sa bude predavat tazsie, lebo je kazdy rok v strate. Aspon na papieri.

  1. Česi si predali národnú firmu z vysielačmi postupne to pôjde do kytek,lebo nenažrané západné korporácie si to poriadne zinkasujú od bežných ľudí ,takže pripravte sa postupne na spoplatnenie dvb-t 2

    1. Ono už to bylo prodaný dávno, vlastnili to už dávno cizinci. Vlastnila to australská firma.

    2. @ Peter 05.05.2021 o 13:41 :

      Evidentně nevíš to že už dávno před tímto prodejem České Radiokomunikace vlastnila zahraniční firma která vlastní aj Towercom.

Komentáre už nie sú povolené.