Reklama

Telekom: Počet zákazníkov digitálnej TV stále stúpa

Počet zákazníkov digitálnej TV od skupiny Slovak Telekom dosiahol koncom júna počet 574 tisíc. Do tohto počtu sa započítavajú predplatitelia nielen Magio TV, Magio GO a Magio Sat, ale aj DIGI TV. Samostatné čísla pre jednotlivé platformy operátor nezverejňuje.

Čistý prírastok nových zákazníkov za prvý polrok je 36 tisíc, čo je nárast o viac ako 223% oproti prvému polroku 2016. Informoval dnes o tom Telekom.
Pokračovanie nižšie:


Ak porovnávame údaje z posledných rokov, tak ide o rekordný nárast nových predplatiteľov, ktorí sa rozhodli využívať služby digitálnej TV od skupiny Telekom. Len pre porovnanie, za celý minulý rok začalo využívať televízne služby operátora 45 tisíc nových zákazníkov, v roku 2015 bol prírastok 25-tisícový.

Najúspešnejší mala skupina Telekom prvý štvrťrok 2017, kedy získala až 26 tisíc nových predplatiteľov. Druhý štvrťrok už tak silný nebol, pribudlo 10 tisíc nových zákazníkov.

Za úspechom digitálnej televízie v prvom štvrťroku je pravdepodobne migrácia divákov z DVB-T, kde od nového roku ukončila šírenie televízia Markíza. Diváci, ktorí nechceli prísť o programy TV Markíza (Markíza, Doma a Dajto) tak museli prejsť k satelitným, káblovým či IPTV operátorom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V článku v poslednej vete slovko museli by nemalo byť,Každý kto zmenil operátora to urobil dobrovoľne-keby mal divák dostatočný prehľad o záujmoch majiteľov TV.Markýza neurobil by žiadne zbytočné kroky-stačilo-vydržať zaradená spiatočka TV.Markíza sa totiž dala očakávať..

    1. Museli – zavislost na svojej kazdodennej davke televiznej stupidity je pre mnohych ultimatny donucovaci prostriedok. Ja sa len neviem dockat DOD v Narkoze, uvidime, kolko narkomanov dojde a co povedia tym baletackym primadonam… :-]

    2. P.Macko by mohol tiež prísť na DOD-ak má g..le a upresniť svoj omyl odchytu signálu Dvbt.Uviesť do omylu starších ľudí prevažne dôchodcov zvládol bravúrne na jednej nohe,napraviť to môže na oboch-patrilo by sa.

    3. babky demokratky by ho ešte zlinčovali, že nem môžu pozerať telenovely cez to predpotobné DVB-T

Komentáre už nie sú povolené.