Reklama

DSiDATA: HD kanály Markízy a TV JOJ budú v prémiovom balíku za poplatok

Viacerí slovenskí operátori po novom roku už zvýšili ceny svojich najnižších základných balíčkov. Dôvodom sú poplatky, ktoré musia odvádzať komerčným televíziám za každého predplatiteľa – diváka. Týka sa to ako káblových, satelitných tak aj IPTV operátorov. Menší operátor DSiDATA sa však rozhodol pre odvážny krok a všetky HD kanály slovenských ako aj niektorých českých vysielateľov zaradil do špeciálneho prémiového balíčka.
Pokračovanie nižšie:


1. januára 2017 ukončila svoje vysielanie TV Markíza prostredníctvom bezplatného terestiálneho prenosu, spoplatnila vysielanie aj cez siete operátorov, a v tejto súvislosti sme aj my nútení pristúpiť k zmene v poskytovanej službe a predmetné TV stanice spoplatniť,“ informuje DSiDATA svojich zákazníkov.

Od 3. apríla 2017 preto DSiDATA presunie všetky slovenské a české televízie, ktoré si pýtajú poplatky do nového prémiového balíka s názvom „Balíček SK&CZ HD“, ktorý bude k dispozícii záujemcom za 1,50 € mesačne. Každý divák sa tak môže slobodne rozhodnúť či chce sledovať komerčné televízie, alebo nie. V prípade záujmu si ale za ne bude musieť priplatiť.

Zoznam platených kanálov v Balíčku SK&CZ HD:
Markíza HD
Doma HD
Dajto HD
JOJ HD
JOJ Plus HD
Wau HD
Prima Plus HD
Nova International HD

Okrem toho, že sú už všetky programy v balíčku dostupné v HD kvalite, majú tiež diváci v cene poplatku zahrnutý aj 14-dňový televízny archív.

Operátor zároveň informuje, že TV stanice skupiny JOJ v SD (JOJ, JOJ Plus a Wau) budú zatiaľ naďalej k dispozícii pri starších tarifách flexi TV bez zmeny, nakoľko rokovania s TV JOJ ešte neboli ukončené.

DSiDATA je na telekomunikačnom trhu od roku 2001. Prioritne je etablovaná na severnom a strednom Slovensku. Služby digitálnej televízie poskytuje pod názvom flexiTV a to nielen vo vlastnej optickej, ale aj bezdrôtovej sieti.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Konecne sa niekto odhodlal k spravnemu kroku.
    Ak chu aby sa ich sledovanie platilo, nech sa plati.
    Ale nech sa kazdy moze slobodne rozhodnut ci bude platit.
    Potom sa ukaze ako (ne)ziadane su dane stanice 😉

  2. Konečne, úprimne prvý poskytovateľ čo uvažuje ako sa sluší a patrí.
    Kto chce svoje programy spoplatniť, tak patrí do skupiny spoplatnených balíkov.
    Nech sa zákazník sám rozhodne aké chce platené programy a ukáže sa skutočný dopyt po spomínaných TV, nebude treba ani podplatených zákazníkov z píplmetrami.

  3. A ešte by som dodal, že keď televízie nepýtajú za svoje šírenie poplatky, tak by mali byť u káblových operátorov k internetu zdarma. Napríklad všetky verejnoprávne vrátane ČT a aj TA3 a podobne.

  4. Drzim palce, nech sa aj ini operatori pridaju a spoplatnia tieto nase reklamne televizie…

  5. Super konečne. Držim vam palce a dufam že vas budu nasledovat aj dalši operatori.

  6. Velmi spravny krok. Takto by to mali urobit vsetci operatori. Zakaznici by mali na vyber, ceny zakladnych balickov by sa nezvysovali a vypalnickym televiziam by zatrnulo. Pytat poplatky za reklamy, to je iny level drzosti …

  7. Až na to, že do toho balíka dala aj pozerateľné TV typu Prima Cool, MAX a pod. Takže vo výsledku si aj tak tú Markízu musím objednať 😀

    1. V clanku su v tom vyclenenom baliku uvedene iba Prima Plus HD a Nova International HD, co su nepozeratelne stoky. Prima Cool, MAX a dalsie tam nie su. Takze kvoli nim si Mrkvyzu objednavat nemusis.

    2. V ponukovom rastri vypadli a nachádzajuú sa v tom platenom baliku. Vcera vecer som to pre istotu ešte skontroloval

    3. Aha, tak to by potom mala redakcia aktualizovat clanok.

  8. DSiDATA hrubo porušili zmluvne podmienky, je veľa nespokojných zákazníkov, ktorý sú viazaný, uzavreli zmluvy na konkrétny TV balík s programovou ponukou, a teraz tie TV stanice v tom balíku sa nevysielajú.

    1. A nema DSiDATA (tak ako drviva vacsina operatorov) v zmluvach klauzulu, ze programove zlozenie balickov sa moze menit bez predchadzajuceho upozornenia? Lebo ak ano, nic neporusili.

  9. Ale ved to jasne vysvetlili. Televizie chcu byt platene, tak ich dali do plateneho balika.

  10. v zmluve môžu mat klauzulu ,ale ty platíš stále rovnako, keď si zaplatiš pauśál, kde budeš mat v zmluve 100min na 24 mes., a za pol roka ti za tu istu cenu daju 80min budes spokojny? alebo sa budes citit oklamany?

    1. To je nevydarena analogia. V zmluve s mobilnym operatorom mas presne stanovene, aky rozsah sluzieb dostanes a za kolko. V zmluve s kablovym/IPTV/sat. operatorom to nie je mozne uz z principu, lebo tito neponukaju vlastny obsah, ale obsah (TV programy) tretich stran a nemozu zodpovedat za zmeny ako je napr. zanik TV programu, zmeny poplatkov uctovanych vysielatelmi (co je tento pripad) atd. Okrem toho, jedna vec je zmluva, druha a celkom ina vec je spokojnost zakaznika. Nemozno pliest dohromady pravo s pocitmi. Operatori maju po zavedeni poplatkov zo strany skupin Markiza a Joj len 3 moznosti: 1. zdrazit zakladne balicky (s tym by si bol spokojny?), 2. vyclenit menovane TV do osobitneho balicka (opat tento pripad), alebo 3. zmierit sa s nizsim ziskom (velke firmy) ci ist do straty, tzn. zaniku (male firmy, opat tento pripad). Podla mna je 2. moznost najlepsia, zakaznik ma aspon na vyber medzi vyssou cenou a horsimi sluzbami za povodnu cenu. Ak si ale v DSiDATA chcu zachovat slusny pristup k zakaznikom, mali by po tomto kroku dovolit klientom s viazanostou zrusit zmluvy bez sankcii. Skus sa ich na to opytat, ak si nespokojny a chces od nich odist.

Komentáre už nie sú povolené.