Reklama

Towercom spustil nový vysielač digitálneho rozhlasu v Banskej Bystrici

Testovacie digitálne rozhlasové vysielanie (DAB+) je možné prijímať už aj v Banskej Bystrici a okolí. Potvrdilo nám to niekoľko našich čitateľov, ktorí majú možnosť tento nový DAB+ multiplex prijímať. Vysielanie je k dispozícii z vysielača Banská Bystrica – Laskomer, na kanáli 12A (223,936 MHz) vo VHF pásme, s maximálnym výkonom ERP v nulovej rovine 2 kW. Prevádzkovateľom je Towercom.
Pokračovanie nižšie:


V novom DAB+ multiplexe v Banskej Bystrici je šírených aktuálne šesť rozhlasových staníc verejnoprávneho vysielateľa RTVS, rovnako ako z vysielačov Bratislava – Kamzík (12C) a Košice – Heringeš (12B).

Od 1. februára 2017 sú v prevádzke na Slovensku tak už štyri DAB+ vysielače, ktoré vysielajú vo VHF pásme. Okrem Towercomu prevádzkuje ešte jeden digitálny rozhlasový multiplex aj operátor AVIS a to z vysielača Nitra – Zobor (stanica lanovky). AVIS šíri deväť staníc, šesť od RTVS a tri od komerčných vysielateľov New Model Radio, Rocková Republika a Europa 2.

Podarilo sa Vám nový DAB+ multiplex na kanáli 12A z Banskej Bystrice naladiť? Podeľte sa o vaše skúsenosti s príjmom v komentároch pod článkom.

Ponuka rádií z vysielača DAB+ Banská Bystrica – Laskomer

Kanál: 12A (223,936 MHz)
Radio Junior, dátový tok: 136 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Radio Pyramida, dátový tok: 136 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Radio Slovensko, dátový tok: 136 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio_Devin, dátový tok: 96 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Radio_FM, dátový tok: 128 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Radio_Litera, dátový tok: 96 kbps, Stereo, kodek AAC-LC

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ide to super, chodim po byte s radiom a testujem, bezproblemov to fici. tak sa vytesujem. sice dali sa vsetky stanice pocuvat aj cez net, ale radio je radio 🙂

  2. ide to super aj na antenu kus drotu original zastrceny za radiom a plných osem hviezdiciek signal. radio Panasonic SC HC 397

  3. ide.. dnes som bol s tym ‚tesco‘ radiom vo zvolene, na zapade to slo bez problemov a to som bol v aute

Komentáre už nie sú povolené.