Reklama

Towercom: Dve rádia v DAB+ už aj s informáciou o hranom interpretovi

Poslucháči, ktorí prijímajú digitálne rozhlasové vysielanie DAB+ z vysielačov operátora Towercom, môžu vidieť na vybraných staniciach už aj informácie o aktuálne hranom interpretovi. Novinka je dostupná od konca minulého týždňa na rozhlasových staniciach Rádio Slovensko a Rádio_FM. U oboch rádií je tiež k dispozícii aj slideshow, majitelia digitálnych rádií s podporou tejto funkcie tak môžu vidieť na obrazovke nielen názov interpreta a skladby, ale aj logo stanice. Zvyšné štyri rádia v digitálnom multiplexe zatiaľ tieto doplnkové funkcie aktivované nemajú.
Pokračovanie nižšie:


Towercom tiež navýšil dátový tok u Rádia Junior a to z doterajších 128 na 136 kbps. Zo súčasných šiestich rádií tak už tri vysielajú s dátovým tokom 136 kbps. Ide o stanice Rádio Slovensko, Rádio_FM a Rádio Junior.

V súčastnosti je digitálnej rozhlasové vysielanie dostupné na Slovensku z troch vysielačov Bratislava – Kamzík, Košice – Heringeš a Nitra – Zobor (stanica lanovky). Prvé dva prevádzkuje Towercom a posledný AVIS. V najbližších mesiacoch pritom plánuje Towercom spustiť aj vysielač Banská Bystrica – Laskomer, kde už je aj nainštalovaný anténový systém.

TIP: Towercom už nainštaloval anténový systém T-DAB+ na vysielač Banská Bystrica – Laskomer

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Od kedy bude Towercom kódovať rádiá? Vznikne Plusrádio?

  2. Náš priaznivec z VÚS Banská Bystrica nám oznamuje, že pravdepodobne na budúci týždeň začne vysielanie v Banskej Bystrici (Laskomer, iný operátor Panský Diel) a tak do pol roka by mohlo byť aj v Žiline (lokalita ešte nie je známa, možno Krížava, možno aj nie).

    Zdroj: 1url.cz/HtlmB

Komentáre už nie sú povolené.