Reklama

Skylink zablokoval na slovenských kartách TV Prima, zmena regiónu už nie je taká jednoduchá

Satelitný operátor Skylink dnes zablokoval všetkým užívateľom dekódovacích kariet so slovenským regiónom české televízne kanály TV Prima HD a Prima +1 HD. K zablokovaniu došlo na základe rozhodnutia vysielateľa, ktorý nemá pre šírenie svojich programov na Slovensku vysporiadané autorské práva. Z toho dôvodu spustila Prima v pondelok 23. januára 2017 pre slovenských divákov nový špeciálny program s názvom Prima PLUS. Ten má byť náhradou za hlavný kanál TV Prima na Slovensku. Zaujímavosťou však je, že k zvyšným programom skupiny Prima (Prima MAX HD, Prima COOL HD, Prima Lobe, Prima ZOOM HD a Prima Comedy Central) zatiaľ slovenskí predplatitelia Skylinku majú prístup.
Pokračovanie nižšie:


Okrem odpojenia kanálov TV Prima HD a Prima +1 HD tiež pristúpil Skylink k úprave podmienok pre zmenu regiónu. Zákazníci si ho už nezmenia len tak jednoducho cez zákaznícku zónu, alebo zavolaním na zákaznícku linku. Potrebné je posielať operátorovi špeciálnu žiadosť o zmenu regiónu, ktorá teraz súvisí s miestom inštalácie.

Po novom je tak zmena miesta inštalácie (regiónu) možná iba v prípade, keď sa užívateľ karty presťahuje alebo kartu dlhodobo užíva na území druhej krajiny (SK/CZ), prípadne prenechá alebo odpredá kartu novému užívateľovi do druhej krajiny (SK/CZ). V každom prípade je o zmenu miesta inštalácie potrebné požiadať poskytovateľa.

TIP: Skylink zvýši opäť cenu Servisného poplatku aj niektorých balíčkov

Zákazníci, ktorí majú pre užívanie služieb Skylink dohodnuté špeciálne podmienky napr. službu Balíček s prijímačom/modulom, kartou a inštaláciou, službu Multiservis, službu Skylink TMT (T-Mobile Televízia), platbu za služby prostredníctvom SIPO/Inkaso, najprv poskytovateľa požiadajú o informácie k ukončeniu týchto špeciálnych podmienok. Po ukončení špeciálnych podmienok alebo vyčerpaniu predplatného je možné požiadať o zmenu registrácie karty, resp. zmenu miesta inštalácie.

Skylink upozorňuje, že spolu so zmenou miesta inštalácie sa mení aj zúčtovacia mena pre platbu služieb a tiež Všeobecné obchodné podmienky, ktoré je potrebné v žiadosti odsúhlasiť.

Aké programy sú blokované na kartách SK/CZ

Sk: Markíza International, JOJ Family HD, Prima HD a Prima +1 HD
CZ: TV JOJ HD, T JOJ +1 HD, Prima PLUS HD a Nova International

Technické parametre pre príjem Prima Plus HD:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 344 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Prima PLUS HD (bývalá pozícia Novinka 1)
Provider: M7 Group
Kódovanie: Viaccess (0500), Cryptoworks (0D96) a Irdeto (0624)

PIDy:
Video: 1910(H.264)
Audio: 1920 – cze (MPEG-1)
PCR: 1910
PMT: 1900
ServiceID: 8009

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Hovadá … k tomu sa nič iné nedá povedať

    Ten ich „internacionálny“ odpad si môžu strčiť za klobúk

    1. ja mám servisny poplatok zaplatený do februára a už mi aj volali ale som ich odmietol,kašlem na celý po ebeny skylink,ešte to neni všetko všetky programy novy majú zablokovať do konca februára,ja isto nebudem plakať,ak niekto z tohto všetkého bude plakať tak markíza,kto už by kôli nej platil servisný poplatok,ked české stanice nepôjdu,zadara bude dobré aj dvb-t

    2. sú to somári. objednal som si balíček multi…prečo asi?. že sú tam programy, ktoré som chcel…už tam 5 z nich chýba…vrátia mi adekvátne množstvo peňazí z predplatného????

  2. A to este nie je vsetko , na konkurencnom webe sa uz diskutovalo ze v piatok skylink zverejni zvysenie SP ako aj zvysenie balickov skylinku ,takze ak to bude pravda tak uz teraz vidim plno nespokojnych zakaznikov a vela ludi bude urcite premyslat ci odist alebo zostat v skylinku

    1. nech si pohnú, už sa teším na september, kedy mi končí karta a odchádzam

  3. Onedlho tu bude to co tu bolo uz v minulosti, CZ karta iba CZ program a SK karta iba SK program, lenze v tej dobe sa neplatilo SERPO, ludia v tej dobe mali dve karticky,som zvedavy kolko ludi prestane Jaromirovi platit SERPO, nakolko skylink pouzivali iba z dovodu, ze nebola geoblokacia. Dnes mu ludia dva krat platit asi nebudu chciet. Ak ale zapnu uplnu geoblokaciu, a vzhladom k tomu ze podla novych obchodnych podmienok sa plati menou podla regionu, tak potom by mal byt slovensky poplatok na pocet kanalov ale nizsi, len nechapem ako moze stala Jaromir na svojej stranke uvadzat pocet kanalov celkovo z toho HD, ked tie cisla nekoresponduju s poznamkou pod ciarou, CZ maju hviezdicku a su urcene na uzemie CZ a obratene. Spocitat sa to da aj na prstoch, teda tie slovenske v zaklade isto.

  4. Tak vsetci ste o tom vedeli uz roky,ze to takto donekonecna byt nemoze…to ze umelo predlzovali tuto klinicku smrt bolo len plus pre nas…davaju rovnake filmy v rovnaky den a dokonca i hodinu…tak aka zmena???mali to spravit hned-to je pravda…ale ruku na srdce -dali by ste si vtedy a a vlastne aj teraz digi abo upc???pochybujem…takze ak nie tak nechapem to vyplakavanie tu…bolo to uz dane pred dlhym casom

  5. Múdri ľudia už dávno prešli na Cardsharing, za ten zdieračský Skylink, ktorý porušuje pravidlá kade chodí, už platí plnú sumu len hlupák..

    1. máš pravdu…nedávno som ešte len prišiel a už v septembri odchádzam…z objednaného balíčka odobrali 5 programov, tak načo tu budem…meniť pravidlá počas jazdy sa nerobí

    2. Ďalšie trdlo, ktoré podpísalo niečo bez toho, aby si to poriadne prečítalo… . Ako ti mohli zrušiť niečo, čo si NIKDY NEMAL????? V podmienkach používania služby je predsa jasne uvedené, ktoré programy sú na slovenskej karte dostupné – a ŽIADEN z českých programov Nova, Prima a Barrandov v slovenskej ponuke NEEXISTUJE!!!!

    3. Ty Buk si naozaj taký buk,alebo sa len robíš,ja som tiež na nový rok skončil zo skylinkom,teraz mám plustelku a som nadmieru spokojný,napíš mi jedného človeka,kto bude im platiť bez českých programov,nikdo !!!

  6. Dokedy bude skylink takto hazardovať so zákazníkmi?Pomýšlam na to,že keď mi skončí predplatený balík,tak odídem zo skylinku.A takto podobne rozmýšlajú aj ďalší moji priatelia,ktorých som na skylink naviedol,,,bohužiaľ.

  7. Satelitný operátor Skylink je bezcharakterný prevádzkovateľ, ktorý najprv získal zákazníkov na bezplatnom užívaní programov a po
    krátkej dobe vysielania každoročne zvyšuje poplatky. Dokedy ?

  8. Na rumunsko-Telekomáckom Digi TV Prima ide stále,ako cez parabolu aj cez IP TV v Mágiu……ale do kedy to je možné iba veštiť!

  9. Je to hambaaaaaaaa zvyšuju servisne poplatky a vypinaju stanice hlavne , že niekolko rokou dozadu nikomu nevadilo , že pozerame CZ stanice , boli sme spoločny narod , je to jedna nenazrata banda , teraz nam pojdu ceske stanice namixovane zvane Nova International,Prima Plus a Barandov Family budeme reprizy pozerať do nekonečna Hambaaaaa fuj nenazratym Skylinkom zvyšuju a my budeme pozerať odpad

  10. Ak zablokoval Skylink Primu tak to isté spravia aj ďalší operátori.

  11. U nas na vychode sa sepka, ze aj GPS ma prejst na Geoblokaciu. To znamena, ze nase navygacky budu fungovat od Strby po Ublu.
    Ok, dost bolo srandy. Co na to SOI? Je to vsetko v sulade s pravom?

  12. V káblovke UPC je Prima aj, keď zapli kanál Prima Plus. Satelit by som nechcel. Pri zlom počasí zhasne a s balíkmi je to drahšie ako káblovka. Nechcem mať tanier na okne. Na druhom TV mám DVB-T a box Zircon od Plustelky je to aj rezerva, ak by sa zmenili podmienky. V UPC mám aj mobilnú TV Horizon GO v cene a môžem TV pozerať na všetkých OS vrátane Windows 10 Mobile. Prima ide aj tam.

  13. Skylink mení automaticky región na všetkých kartách podľa adresy. Mal som CZ a dnes už mám SK.

  14. Hlavne že pred pár rokmi skylink zinkasoval od mojich rodičov 400 SKK (ak sa nemýlim vo výške platby) za možnosť sledovania českých tv-staníc. 🙁
    Pripúšťam, že k zablokova(vá)niu ich pritlačili komerčné stanice.

  15. mafiani zlodeji keby zvami zrusili zmluvi VSETCI POCTIVO PRACUJUCI LUDIA
    ja radsej prejdem kvolnej telke ako zo svojej minimalnej mzdy zivit hoveda!!!

    1. Milan prejdi na Antik Sat, zadaj si do google Antik Sat a nájde Ti ich stránku a pozri sa, či Ti vyhovujú ceny…

  16. fungovala by karta antik sat v cryptoboxe 650hd a na 85 parabolu neviete poradit

  17. Neviem akýmto kurzom prepočítavajú ceny, ked nám zvyšujú z 2,60E na 3,69E a v Čechách zo 70 Kč na 79Kč.

    1. Používajú k tomu navyše i ďalší parameter → tzv. český koeficient [ čk > 1]. 🙂 alebo 🙁
      A nielen Skylink…

  18. ja mam tri karty od skylinku a všetky keď mi skonči predplatné zruším nebudem platiť darmožráčov

    1. Divákom sa konečne otvárajú oči a dostávajú rozumy…

  19. aj ja rusim skylink to nema zmysel stale platit vyssie poplatky za menej programov

  20. Uz dlhsie sa rozhodujem o zruseni sky link ale asi to urobim stale su horší

  21. dnes mi uz nejdu vsetky novy….1.marec 2013 a to mam predplatene na dva roky hahaha,musim sa sam sebe smiat,ze som odsunul digi pozemny ,za skyod***ink.esteze som mal dva roky hd prijmac.
    zase zly tip.
    co uz,nejde o milony,ale tito u mna skoncili natrvalo.
    a nakoniec,tie prid***ne reklamy vsade,uz ma vytacaju.tv mam iba na zaspatie a to mi stacia aj ct24)))))))

  22. Zrušili mi Novu a Primu, zdvihli poplatky a už som ich zrušila. Ešteže to platím mesačne.

  23. V TV Angelika už asi pochopili, že nenažratosť sa nevypláca…

  24. Je pravda, že české programy neboli garantované na slovenské karty. Iné je to s poplatkom. Ale koľko programov bolo zadarmo v HD kvalite. Vtedy o tom ani nebola reč. Ale keď sa objavovali prvé programy HD, každý sa tešil. Samozrejme, že s tým majú spojené náklady všetci zainteresovaní a aj my, používatelia. 4K (ak niekto vysiela) tiež nie je zatiaľ spoplatnené , ale s novou kvalitou musíme počítať aj s novou cenou. Program je tiež len tovar a Golfa si tiež nekúpite za cenu MB-čky.

  25. Som sklamaný. Koľkokrát sme doplácali aby sme české programy, potom zasa HD s tým spojená kúpa nového sat. prijímača od skylink, ktorý sa mi po dvoch rokoch pokazil. Poplatky sa neustále zvyšujú a reklamy predlžujú. Nehovorím, že za to môže skylink ale možno by sme za program bez reklám aj radi zaplatili. Vyzerá to, že u nás je taká demokracia, že keď sa nechceš pozerať na TV Joj a Tv Markíza, čo by už na takých programoch človek pozeral( nechcem sa samozrejme dontknúť ľudí, ktorým sa páčia relácie typu Kredenc, Farma, Horná dolná a nesmiem zabudnúť ani na relácie A. Banášovej), nebudeš mať možnosť sa pozerať na programy, ktoré za niečo stoja. Myslím, že o to nestojíme a ako tu čítam viac ľudí už toho majú dosť. Pamätám sa ako gen. raiditeľ Novy p. Železný vysvetľoval, že čistý čas nepretržitého vysielania musí byť 50 minút a potom môže byť prerušený reklamou. Neviem kedy sa rozhodlo o tom, že medzi reklamami môžu vsunúť kúsok filmu.

Komentáre už nie sú povolené.