Reklama

Satelitný operátor Flix TV predstavil nový FlixBox s podporou H.265 HEVC

Český operátor Flix TV začal distribuovať svojim zákazníkom nový satelitný box s názvom FlixBox HEVC. Novinka je vybavená okrem iného aj integrovaným Wifi adaptérom, konektorom RJ45 a hlavne pripravená pre vysielanie v najnovšom kodeku H.265 HEVC. Maximálne však len do HD rozlíšenia, príjem v UHD (4K) kvalite box nepodporuje.
Pokračovanie nižšie:


K novým inštaláciám je štandardne dodávaná už táto novinka, FlixBox HEVC,“ uviedol dnes operátor. Existujúci klienti so staršími boxami sa v najbližších mesiacoch dočkajú bezplatnej výmeny.

Po výmene všetkých prijímačov bude operátor už pripravený na prípadný prechod na úspornejšie kompresný formát H.265 HEVC. Ušetrená satelitná kapacita po prechode z H.264 na H.265 môže priniesť nové programy, prípadne upgrade niektorých staníc do HD rozlíšenia.

Flix TV je nový poskytovateľ satelitnej televízie v Českej republike, ktorý odštartoval v marci tohto roku. Programy sú distribuované z družice Eutelsat 16A (16°E) a kódované systémom Conax (0B00). Operátor zostavil programovú ponuku tak aby oslovila čo najširšie spektrum zákazníkov. V ponuke má dva základné balíky Dobrá TV a Lepší TV, ako aj prémiové HBO MaxPak a Aktivní.

flix_boxhevc

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ako si taky box s podporou h.265/HEVC bez podpory 4K poradi s vysielanim v 4K? Downsampluje ho na HD a bude to pozeratelne, alebo nebude stihat renderovat a obraz bude trhany/staticky, alebo zostane cierna obrazovka? Ma s tym niekto skusenost?

Komentáre už nie sú povolené.