Reklama

AVIS rozšíril ponuku DAB+ multiplexu o ďalšiu rozhlasovú stanicu

Ponuka digitálneho rozhlasového multiplexu DAB+ z vysielača Nitra – Zobor, ktorý prevádzkuje operátor AVIS, bola dnes okolo ôsmej hodiny ráno rozšírená o novú rozhlasovú stanicu Litera. Vysielanie je dostupné pre všetkých poslucháčov s dátovým tokom 112 kbps. Ide už o v poradí ôsmu stanicu šírenú cez digitálny multiplex zo Zobora.

Okrem pridania nového rádia tiež došlo k navýšeniu dátového toku u komerčných staníc New Model Radio a Rocková Republika. Obe sú aktuálne šírené v kvalite 128 kbps.
Pokračovanie nižšie:


Rádio Litera je jediným projektom v slovenskom rádiovom priestore, ktorý ponúka 24-hodinové slovné, umelecké a literárno-dramatické programy. Vysiela poéziu, prózu či drámu. Svoje vysielanie spustilo 15. júla 2009 a patrí medzí digitálne projekty RTVS aj spolu s Rádiom Junior a Rádiom Pyramída (Klasika).

AVIS šíri svoj DAB+ multiplex z vysielača Nitra – Zobor (stanica lanovky) na kanáli 11 C (220,352 MHz) vo VHF pásme s maximálnym výkonom 5 kW.

Aktuálna ponuka DAB+ multiplexu

Kanál: 11C (220,352 MHz)
New Model Radio, dátový tok: 128 kbps (pôvodne 112), Stereo, kodek AAC
Rádio Pyramída, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC
Rádio Devín, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC
Rádio Junior, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC
Rádio Litera, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC
Rádio FM, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC
Rocková Republika, dátový tok: 128 kbps (pôvodne 120), Stereo, kodek AAC
Rádio Slovensko, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Veľká, preveľká vďaka za túto top stanicu hovoreného slova. Spolu s Devínom je to NAJ v rozhlasovej literárnej produkcii na Slovensku. Držíme palce AVIS, len tak ďalej!

Komentáre už nie sú povolené.