Reklama

freeSAT: Prima Comedy Central zaradíme do ponuky pre českých zákazníkov až dnes

Satelitný operátor freeSAT by mal rozšíriť ponuku televíznych programov pre českých zákazníkov o Prima Comedy Central až dnes. Podľa pôvodných plánov mal program rozšíriť programový raster už včera, v pondelok 22. augusta, spolu so stanicami WAU, Prima HD a FilmBox Premium HD.
Pokračovanie nižšie:


Zaradenie Prima Comedy Central do ponuky freeSAT (CZ) sa zdržalo z dôvodov, ktoré freeSAT nemohol ovplyvniť. Na riešení sa však pracuje a kanál by mal byť zákazníkom s balíkom freeSAT medium HD v ČR dostupný už dnes,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk Miloslav Surgoš z agentúry mediamedia, ktorá platformu freeSAT u nás zastupuje.

TIP: freeSAT pridal do ponuky nové programy, prinášame technické parametre pre príjem

Kanál Prima Comedy Central by sa mal objaviť na družici Thor 6 (0,8°W), frekvencii 11 843 MHz. Ide o vlastnú satelitnú kapacitu spoločnosti UPC DTH, prevádzkovateľa platformy freeSAT. Z rovnakých parametrov vysielajú aj programy ako ČT Sport HD, ČT1 HD, HBO HD a iné. Vysielanie bude dostupné v štandardnom rozlíšení (SD), no už v kompresmom formáte MPEG-4. Pre príjem bude tak potrebný satelitný HD prijímač. Z dôvodu vysielacích práv však bude Prima Comedy Central dostupná oficiálne iba pre zákazníkov v Českej republike. Naladiť si ju však samozrejme budú môcť aj majitelia vlastných satelitných prijímačov na Slovensku.

Doplnené o 16:05:
Prima Comedy Central je už dostupná na frekvencii 11 843 MHz, kde nahradila doterajší detský program Nick Jr. Ten bude po novom dostupný pre maďarských predplatiteľov UPC Direct na frekvencii 12 456 MHz.

Technické parametre pre príjem Prima Comedy Central:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 843 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: UPC Direct

Prima Comedy Central
PIDy:
Video: 451 (H.264)
Audio: 461 – cze (MPEG-2)
PCR: 8189
PMT: 450
ServiceID: 31008
Kódovanie: Nagra (1815), Conax (0B02), Irdeto (0653) a Cryptoworks (0D97)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. zdravim…neviete niekto co je s madarskymi programami Sport 1 Hu a Sport 2 Hu na Freesat ?…mne uz od zaciatku augusta nejdu…dik

    1. Maďarské programy SPORT 1 a SPORT 2 boli vypnuté pre slovenských divákov kvôli vysielacím právam.

  2. Maďarské Sporty sa stali obeťou geoblokácie…niekde som to čítal a nejdu ani mne. A tú Primu comedy už tiež zablokovali…

    1. Presne, maďarské Sporty sú na SK karte blokovane. Tu Primu Comedy skús vymazať a naskenovať nanovo. Ešte teraz večer menili PCR. Ja ju aktuálne sledujem, ide v pohode na SK karte.

  3. Skúšal som to viackrát ale nejde mi to..stále píše zakódované..Aj na Cryptoboxe aj na Arive..

Komentáre už nie sú povolené.