Reklama

DAB+ vysielač zo Zobora opäť v prevádzke

Experimentálne digitálne rozhlasové vysielanie z vysielača Nitra – Zobor (Lanovka), na kanáli 11C (220,352 MHz), bolo dnes opäť obnovené. Výpadok spôsobila silná búrka ešte v nedeľu 31. júla 2016 vo večerných hodinách. Šesť dní tak poslucháči nemohli tento DAB+ multiplex vôbec prijímať. Aktuálne je už podľa našich zistení, všetko v poriadku.
Pokračovanie nižšie:


DAB+ multiplex, ktorý prevádzkuje operátor AVIS, šíri v testovacom režime aj po obnovení vysielania šesť rozhlasových staníc, päť od verejnoprávnej RTVS (Rádio_FM, Rádio Slovensko, Rádio Devín, Junior a Pyramída) a jednu komerčnú stanicu Rádio Rocková Republika. Všetky vysielajú s dátovým tokom 112 kbps, výnimkou je Rádio Rocková Republika, ktorá vysiela 120 kbps. U všetkých staniciach je aj aktívna doplnková služba slideshow. Na modernejších prijímačoch tak môžu vidieť poslucháči aktuálne loga vybraných rádií.

Kanál: 11C (220,352 MHz)
Rádio Pyramída, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Devín, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Junior, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rocková Republika, dátový tok: 120 (pôvodne 112) kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio FM, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Slovensko, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno

Nejedná sa o jediný DAB+ vysielač na Slovensku. Dva prevádzkuje ešte Towercom, jeden v Bratislave (12C – 227,360 MHz) a druhý v Košiciach (12B 225,648 MHz). V príprave je ešte aj Banská Bystrica.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

Komentáre už nie sú povolené.