Reklama

AVIS rozširuje ponuku DAB+ zo Zobora

Do ponuky digitálneho rozhlasového multiplexu DAB+ z vysielača Nitra – Zobor (Lanovka) dnes pribudla v poradí už siedma rozhlasová stanica. Stalo sa tak len niekoľko hodín po opätovnom spustení vysielača po technických problémoch, ktoré spôsobila silná búrka.

Operátor AVIS rozšíril svoj DAB+ multiplex o New Model Radio. Jedná sa o veľmi zaujímavú novinku, keďže doteraz mohli túto rozhlasovú stanicu prijímať iba poslucháči prostredníctvom internetu.
Pokračovanie nižšie:


New Model Radio prináša poslucháčom hudbu všetkých žánrov z celého sveta. Dramaturgia denného vysielania je zostavená zo štyroch hlavných blokov (Ranná rozcvička, Indie Classic, New Model Mix a Global World Mix). Večerné vysielania sú vyhradené špecializovaným reláciám, so zameraním na jednotlivé hudobné štýly. Rádio je dostupné v DAB+ s dátovým tokom 112 kbps. Od začiatku je k dispozícii aj slideshow (logo stanice). Pre naladenie novej stanice odporúčame poslucháčom spustiť automatické vyhľadávanie na digitálnom rozhlasovom prijímači s podporou DAB+.

Aktuálne šíri DAB+ multiplex zo Zobora na kanáli 11C (220,352 MHz) už sedem rozhlasových staníc, päť od verejnoprávnej RTVS (Rádio_FM, Rádio Slovensko, Rádio Devín, Junior a Pyramída) a dve od komerčných vysielateľov – Rádio Rocková Republika a New Model Radio.

Kanál: 11C (220,352 MHz)
Rádio Pyramída, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Devín, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Junior, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rocková Republika, dátový tok: 120 (pôvodne 112) kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio FM, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
Rádio Slovensko, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno
New Model Radio, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC, slideshow: áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Sa to pekne rozširuje. Konečne niečo čo nie je v FM.

  2. Veľmi by som si v tomto DAB multiplexe zo Zobora želal ôsmy okruh SRo Rádio Litera. Budúcnosť ukáže.. Držím Avisu palce!

  3. Da nam niekto z AVISu vediet ci bude do ich MUXu zaradena a kedy LITERA ? Uz sa jej nevieme dockat. Drzim palce aby to bolo cim skor.

  4. Pokrytie DAB+, kanál 11C – AVIS: http://1url.cz/dtW9M

  5. Po prideleni licencie bude zaradena Europa 2, ci bude aj ine radio od rtvs sa momentalne nevie, zavisi to od nich..

  6. Ja som len zvedavy, ked Avis spusti Dab s 20KW vykonom, kam bude prazit signal, cele Madarsko a casti Slovinska, Chorvatska a Srbska mozno 🙂

    1. To je pravda, ze bude mat vyssi vykon, ale v azimute 110-240 stupnov bude mat 10dB potlacenie. V tomto rozsahu je 11C bez potlacenia.

    2. Mne to naladilo, ale nehrá v BA5 – signál no available… Mám také isté rádio ako na obrázku z Tesca. Ale chytám Towercom aj rakúske Muxy. 🙂

    3. Treba už len nájsť to správne mieste kde ti to bude hrať. Treba hľadať podľa signálu.

    4. Nejako som žiadne miesto nenašiel, aby to hralo. Iba vidí, že ten Mux existuje. Signál je asi tu už moc slabý, aby to hralo. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.