Reklama

Seznam.cz TV vstúpila do českého DVB-T, pre sledovanie je nutné HbbTV

Do českého terestriálneho Multiplexu 4 pribudol nový program s názvom Seznam.cz TV. Nejedná sa však o klasický televízny kanál na ktorý sú diváci v prípade DVB-T vysielania zvyknutí. Pre sledovanie obsahu sa vyžaduje prijímacie zariadenie s podporou HbbTV a samozrejme internetové pripojenie.

Terestriálna sieť šíri špeciálny dátový signál, ktorý po prepnutí na Seznam.cz TV automaticky spustí internetové vysielanie. V HbbTV aplikácii potom môžu ľudia sledovať najnovšie epizódy z produkcie internetovej televízie Stream.cz alebo si zvoliť konkrétny program tejto televízie a ten sledovať od zvoleného dielu ďalej. Súčasťou je aj detský kanál Pohádky.
Pokračovanie nižšie:

Hľadali sme spôsob, ako zjednodušiť prístup k internetovému obsahu priamo cez televízne obrazovky. Chceli sme vymyslieť, ako sa na internet prepnúť rovnakým tlačidlom, ktorým sa na televíznom ovládači prepínajú programy. A presne toto Seznam.cz TV vie,“ predstavuje novinku Pavel Zima, generálny riaditeľ spoločnosti Seznam.cz a dodáva: „Prichádzame s netradičným riešením, ktoré zatrasie súčasným paradigmatom a tým, ako vnímame televízne obrazovky. Pritom Seznam.cz TV „iba“ divákovi jednoduchším spôsobom prináša obsah z internetu, ktorý už teraz v Smart televíziách ide spustiť. Doteraz bolo vyhľadávanie internetového obsahu v Smart TV cez aplikácie alebo internetový prehliadač nočnou morou. Teraz sa k nemu divák dostane jednoduchým prepínaním medzi televíznymi kanálmi, na ktoré je zvyknutý. Je to úplne logické a súčasné technológie to umožňujú.

Štvrtý český multiplex, ktorý pokrýva signálom viac ako 95 % územia Českej republiky šíri po rozšírení aktuálne celoplošné televízne stanice Rebel, Relax, Prima Comedy Central, Fanda, Smíchov, Mňam TV, TV Mňau, Telka a Seznam.cz TV (HbbTV). V niektorých oblastiach sa môžu v rámci multiplexu vysielať navyše aj regionálne televízie.

Mohlo by vás ešte zaujímať