Reklama

Vintage TV v maďarskom DVB-T už iba kódovane

Maďarská verzia hudobného kanálu Vintage TV, ktorá odštartovala u našich južných susedov 4. decembra 2015, je dostupná v terestriálnom vysielaní už iba pre predplatiteľov tamojšej platformy MinDig TV Extra. Doteraz ju pritom mohli prijímať čiastočne všetci diváci, keďže vysiela v čase od 17:00 do 23:00 nekódovane (FTA). Od stredy 27. apríla 2016 je signál kódovaný systémom Conax celodenne. Podľa stránok prevádzkovateľa platformy MinDig TV Extra je program súčasťou základného balíka. V EPG je pritom aj naďalej oznam o nekódovanom vysielaní.
Pokračovanie nižšie:


Vintage TV, ktorá vysiela prostredníctvom maďarského celoplošného multiplexu B, sa zameriava na retro hudbu, po prvýkrát odštartovala v roku 2010 vo Veľkej Británii. Postupne však rozširuje svoju dostupnosť i v ďalších krajinách. Okrem Maďarska je program dostupný ešte aj v Rusku či Kanade.

Zakódovanie programu Vintage TV určite nepoteší aj niektorých slovenských divákov, ktorí majú možnosť zachytiť terestriálny signál z Maďarska na našom území. Môžeme však pripomenúť, že anglická verzia stanice je šírená prostredníctvom družice Astra 2G (28,2°E) nekódovane.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 2G (28,2°E)
Frekvencia: 11 265 MHz
Polarizácia: Horizontálna
SR: 27500
FEC: 2/3
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: Vintage TV
Kódovanie: nie
Provider: BSkyB

Mohlo by vás ešte zaujímať