Reklama

FunBox 4K súčasťou experimentálneho DVB-T2 vysielania v Česku

Do pražského DVB-T2 multiplexu, v ktorom prebiehajú testy televíznych programov s najnovším kodekom HEVC, dnes pribudol nový televízny program FunBox 4K v Ultra HD kvalite od spoločnosti SPI.

Experimentálne vysielanie v štandarde DVB-T2 s kodekom HEVC prebieha zo Žižkovského vysielača nekódovane (FTA) na 50. kanáli. Vysielač pokrýva signálom 17% českej populácie.
Pokračovanie nižšie:


Testovacie vysielanie je naplánované na niekoľko mesiacov, avšak celková doba sa v súvislosti s vykonávanými testami môže ešte zmeniť, podobne ako aj parametre. Obsah vysielania bude vo forme demoslučky.

Testovacie vysielanie v štandarde DVB-T2 s kodekom HEVC má preveriť rôzne parametre vysielania, ktoré budeme využívať pri prechode z DVB-T na nový štandard DVB-T2. Vysielanie 4K obsahu je jedným z benefitov, ktoré terestriálna platforma po pripravovanom prechode na DVB-T2 prinesie a my chceme byť pripravení na budúcnosť. V spolupráci s poprednými výrobcami spotrebnej elektroniky využijeme experimentálne 4K vysielanie na overenie kompatibility so 4K radmi televíznych prijímačov. Sme radi, že na tomto projekte môžeme spolupracovať so spoločnosťou SPI International a jej kanálom Funbox 4K,“ hovorí Marcel Procházka, riaditeľ pre reguláciu a stratégiu ČRa.

Diváci Funbox 4K si môžu vychutnať viac drobností a detailov, rýchlejší počet snímok za sekundu, výnimočný kontrast a bohatšie farby. Kanál Funbox 4K vysiela pestrú ponuku dokumentov, programov so scénickým umením a obsahu s extrémnym dobrodružstvom v natívnom 4K rozlíšení. „SPI pre tento televízny kanál vytvára čo možno najväčšie množstvo obsahu natívne vo 4K a vysielame iba programy s vysokou kvalitou produkcie, ktoré divákom dokážu sprostredkovať výnimočný vizuálny zážitok,“ hovorí Berk Uziyel, výkonný riaditeľ spoločností SPI International / Filmbox. „SPI International bola vždy inovatívnou spoločnosťou. Ako prvý sme televíznym divákom v strednej Európe priniesli filmový kanál v HD. V tomto poslaní pokračujeme aj s technológiou Ultra HD,“ dopĺňa Berk Uziyel.

Mohlo by vás ešte zaujímať