Reklama

Skylink plánuje ukončiť do konca roka 2016 vysielanie v MPEG-2

Najväčší satelitný operátor na Slovensku a v Česku, Skylink, má v pláne prejsť na štandard DVB-S2 do konca tohto roka. Všetky súčasné DVB-S transpondéry tak preklopí na DVB-S2 a zároveň ukončí vysielanie v staršom kompresnom formáte MPEG-2. „Chceli by sme do roku 2017 vstúpiť už vyslovene v DVB-S2, všetky programy budú v MPEG-4,“ konkretizoval plány platformy vo svojej prednáške, na v poradí 12. ročníku konferencie CERD (Central European Radiocommunication Days), člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, Jaromír Glisník. „Beží už tretí mesiac roku 2016, ktorý by mal byť tým posledným na Skylinku s MPEG-2,“ dodal.
Pokračovanie nižšie:


Okrem toho tiež platforma do dvoch až troch mesiacov plánuje uviesť na slovenský a český trh hybridné satelitné prijímače s kódovacím systémom Viaccess, ktoré umožnia zákazníkom sledovať programy nielen cez satelit ale aj IPTV. K dispozícii by mohol byť napr. aj archív či videopožičovňa.

Nový kódovací systém Viaccess je už pripojený ku všetkým programom na satelite Astra 3B (23,5°E). Výnimkou sú len niektoré SD programy s ktorými sa už ale do budúcna nepočíta (jedná sa o SD programy, ktoré zaraďuje operátor na konci zoznamu FastScan). Podrobnosti sme Vám už priniesli na našom portáli SatelitnáTV.sk začiatkom marca. Nový kódovací systém sa samozrejme nijak nedotkne súčasných zákazníkov, ktorí využívajú zariadenia pre príjem s kódovacím systémom Irdeto.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No, táto info je už stará a známa skutočnosť!
    Len pre úplnosť, myslím si, že všetky programy, ktoré má Skylink vo svojom programovom rastri neprejdú do mpeg4 do konca tohto roka! Pretože viaceré FTA programy dostupné na Astre 23,5E si platia svoju distribúciu sami a v podstate zo Skylinkom, ako operátorom a distribútorom signálu nemajú nič! 🙂

  2. Re: mmiriboy
    Keďže FTA programy na Astre 23,5E nemajú so Skylinkom nič spoločné, tak sa ich informácia v článku netýka 🙂

    Ale pochybujem, že by Lux, Noe, či Očko chceli zostať osamotení v MPEG2. Ak sa nenaplní celá kapacita TP, tak by cena prenájmu stúpla.
    TA3 už dávnejšie oznámila záujem o prechod na HD rozlíšenie.

  3. V takej Ázii už dominuje IPTV a satelity sú pomaly ale isto vytláčané z trhu.Veľmi som zvedavý na ich hybridné prijímače-pokiaľ ponúknu rovnakú cenu a balíčky,môžu posíliť na trhu-sú stále najvýhodnejší.

  4. Mňa najviac serie každoročne aprílové dvíhanie servisných poplatkov. Ale pýtam sa dokedy.Asi pokiaľ neodídeme a nezmeníme operátora.

Komentáre už nie sú povolené.