Reklama

Skylink pripojil nový kódovací systém Viaccess ku všetkým programom, nové prijímače a karty budú v predaji od leta

Satelitný operátor Skylink pripojil nový systém podmieneného prístupu Viaccess (CAID: 0500) ku všetkým programom z ponuky, ktoré sú šírené z družíc Astra na pozíciách 23,5°E a 19,2°E. Doteraz bol tento nový kódovací systém pripojený len k vybraných programom z ponuky.

Prevádzkovateľ platformy, spoločnosť M7 Group, tak vstúpil do poslednej fázy technických testov a satelitné prijímače s dekódovacími kartami Viaccess by mohol už čoskoro ponúkať novým zákazníkom.
Pokračovanie nižšie:


Nové prijímače s Viaccessom začíname testovať. Do predaja by sa mali dostať na začiatku leta,“ informoval náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group. Dekódovacie karty so zariadeniami platforma párovať zatiaľ neplánuje. „Párovanie pre začiatok nepripravujeme, avšak naše karty budú fungovať len v certifikovaných dekodéroch (tj. Prijímačoch či CAM), podobne ako nové karty Irdeto,“ dodal.

Po odpojení staršieho kódovacieho systému Cryptoworks bude mať Skylink v prevádzke opäť dva rôzne kódovacie systémy. Súčasní zákazníci budú aj naďalej využívať doterajšie prijímače a karty s podporou systému Irdeto, novým zákazníkom by však už do budúcna mohol byť ponúkaný prijímač s kartou v novom systéme Viaccess. Systém Irdeto bude fungovať aj naďalej bez obmedzenia, zákazníci, ktorí vlastnia karty a boxy s podporou tohto kódovacieho systému sa tak nasadenie Viaccessu nijak nedotkne.

Počítam, že prijímače s Irdetom sa budú predávať ešte niekoľko rokov. Existujúci zákazníci obnovujúci svoj prijímač tak nebudú musieť meniť karty,“ vysvetľuje Glisník.

Pripomeňme, že luxemburská spoločnosť M7 Group podpísala dohodu ohľadom ochrany obsahu s Viaccess-Orca ešte v roku 2014. Nový kódovací systém má v pláne používať na všetkých trhoch kde spoločnosť pôsobí (Slovensko, Česko, Rakúsko, Holandsko a Belgicko). M7 Group tiež prevádzkuje aj platformu AustriaSat Magyarország v Maďarsku, tá však k 30.4.2016 ukončuje poskytovanie služieb.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mne ich karty Irdeto CAID 0624 v pohode šlapú jak co VU+ Solo 2 tak v Zere. Akurát sa musi4do Oscamu nahodit správny konfigurák.
    Karty Irdeto M7 fungujú jedine z CA modulom.

  2. Keby sa radšej Skylink zameral na zrýchlenie funkcií prepínania HD programov na jestvujúcich kartách s CA modulmi v telkách. To človek potrebuje, nie nejaké nové kódovanie.

  3. Pocuj Kata, mas klasicku velku antenu?,a co vsetko chytas zadara ?? Tiez spekulujem ze skylink zrusim a kupim klasicku antenu. Dik

    1. DVB-T je trošku mimo tému tejto správy. Inak zoznam programov šírených v celoplošnom DVB-T nájdete tu: http://www.satelitnatv.sk/volna-telka-vysielace/

  4. Dobrý deň chcem sa spýtať či je nejaká zmenav ponuke pre multi,nejde mi už MuzikaCS na pozicii 12110,H,27500 je vyradena s balika?Ďakujem vopred za info.

    1. Na diskusiu mimo tému článku je tu fórum: http://forum.satelitnatv.sk/. Všetky komentáre mimo tému budú zmazané.

  5. Ano potom zrusia irdeta a zas kupuj novy setbox a kartu,a zas zvysia o rok poplatok.

  6. Mário Belica

    Muzika CS sa už dávnejšie vysiela na frekvencii 12 207 MHz, vertical, 27500, 5/6, DVB S2, 8PSK, rovnako ako aj Doku CS a Kino CS.

  7. Ospravedlňujem sa za predchádzajúcu mylnú informáciu, správne parametre sú :
    Muzika CS – 12 109 MHz, 27500, 3/4, horizontal, DVB S2, 8PSK, Pilot ON.
    Ona sa z tej frekvencie 12 207 MHz opäť vrátila na pôvodnú frekvenciu 12 109 MHz.

Komentáre už nie sú povolené.