Reklama

freeSAT zmenil parametre kanálu Travel Channel HD, treba si preladiť

Satelitná platforma freeSAT bude šíriť dokumentárny program Travel Channel vo vysokom rozlíšení (HD), na orbitálnej pozícii Thor 0,8°W, z vlastnej satelitnej kapacity. Vysielanie programu je tak po novom dostupné už zákazníkom z frekvencie 11 843 MHz (bývalá pozícia po Nova HD). Z doterajších parametrov (frekvencia 12 476 MHz) bude šírenie o niekoľko dní ukončené.
Pokračovanie nižšie:


Zákazníci freeSATu, ktorí využívajú vlastné satelitné prijímače si tak musia Travel Channel HD naladiť z frekvencie 11 843 MHz z ktorej vysielajú okrem iného aj HD programy ČT1 HD, Animal Planet HD, Discovery HD Showcase, Sundance HD či Nova Sport 1 HD. Majiteľom dodávaných boxov sa zmena prejaví automaticky. Podľa našich zistení, v čase písania tejto správy bol program na pozícii číslo 117 už dostupný z nových parametrov.

Travel Channel HD je súčasťou nových balíčkov freeSAT HD, freeSAT plus HD či staršieho freeSAT HD. Operátor má v ponuke ešte aj verziu v štandardnom rozlíšení (SD), tej sa však zmena parametrov netýka.

Okrem Travel Channel HD sa pravdepodobne pripravuje aj presun programu Nat Geo Wild HD z 12 015 MHz na novú frekvenciu 12 034 MHz. Technické testy už prebiehajú no program ešte na novej frekvencii nevysiela. O podrobnostiach Vás samozrejme budeme ešte na našom portáli SatelitnáTV.sk informovať.

Pripomenúť môžeme ešte aj zmeny, ktoré boli vykonané v minulých mesiacoch. Jednalo sa presun Discovery Showcase HD, Animal Planet HD a Nova HD na nové frekvencie. Detaily nájdete v tejto správe.

Nové technické parametre pre príjem Travel Channel HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 843 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 30000
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: Áno (IRD, CRW, CON, NAG)
Názov: Travel HD

Mohlo by vás ešte zaujímať