Reklama

freeSAT presúva niektoré HD programy na novú frekvenciu, prelaďte si

Satelitný operátor freeSAT presunie dokumentárne programy Discovery Showcase HD a Animal Planet HD na vlastnú satelitnú kapacitu. Doteraz mohli oba programy prijímať predplatitelia z kapacity operátora Telenor (12 015 a 12 418 MHz).

Zákazníci s vlastnými satelitnými prijímačmi si tak musia programy naladiť z nových parametrov. Majiteľom dodávaných prijímačov sa zmena prejaví automaticky. Tí nájdu Discovery Showcase HD v zozname kanálov na pozícii číslo 114, Animal Planet HD na pozícii 115.
Pokračovanie nižšie:


Discovery Showcase HD spolu s Animal Planet HD vysielajú po novom pre zákazníkov freeSATu z družice Thor 6 (0,8°W) na frekvencii 11 843 MHz. Vysielanie je kódované systémami Irdeto, Nagravision, Cryptoworks a Conax. Sprístupnené je tak iba zákazníkom operátora a to s predplateným balíčkom freeSAT medium HD, freeSAT plus HD prípadne staršieho freeSAT HD.

TIP: Druhá karta freeSAT už nebude zadarmo, noví zákazníci si priplatia pár centov mesačne

Okrem toho dochádza aj k zmene parametrov českej komerčnej televízie Nova vo vysokom rozlíšení (HD), ktorá bude po novom dostupná zákazníkom z frekvencie 12 054 MHz. Jedná sa o kapacitu operátora Slovak Telekom. Stanica je dostupná zákazníkom s vlastným prijímačom s aktívnym balíčkom freeSAT medium HD a freeSAT plus HD.

Technické parametre pre príjem Discovery Showcase HD a Animal Planet HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 843 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 30000
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: UPC Direct

Technické parametre pre príjem Nova HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Mohlo by vás ešte zaujímať