Reklama

New Model Rádio má záujem rozšíriť ponuku DAB+ multiplexu na Slovensku

Do prvého digitálneho rozhlasového multiplexu DAB+, ktorý vysiela z bratislavského vysielača Kamzík od 15. decembra 2015, by mohla už v blízkej dobe pribudnúť nová rozhlasová stanica. Podľa dostupných informácií ňou bude New Model Rádio, ktoré doteraz mohli poslucháči prijímať iba prostredníctvom internetu. „New Model Rádio sa pripravuje na vstup do DAB multiplexu. Bližšie info zverejníme začiatkom februára , uviedol prevádzkovateľ rádia na sociálnej sieti. Spoločnosť Towercom, ako prevádzkovateľ DAB+ multiplexu, sa nám však k tejto téme nevyjadrila.
Pokračovanie nižšie:


New Model Radio prináša poslucháčom hudbu všetkých žánrov z celého sveta. Dramaturgia denného vysielania je zostavená zo štyroch hlavných blokov (Ranná rozcvička, Indie Classic, New Model Mix a Global World Mix). Večerné vysielania sú vyhradené špecializovaným reláciám, so zameraním na jednotlivé hudobné štýly.

Digitálny rozhlasový multiplex je šírený na kanáli 12C (227,360 MHz) s výkonom 3,6 kW v tzv. treťom pásme VHF. Naladiť ho je možné podľa našich informácií nielen v Bratislave a okolí ale aj vzdialenejších mestách. Pre príjem digitálneho rozhlasu je potrebné rádio s podporou štandardu DAB+/T-DAB+ a kompresného formátu HE-AAC. V tomto roku sa tiež počíta so spustením vysielačov v Banskej Bystrici a Košiciach.

TIP: Na Slovensku bol spustený prvý DAB+ vysielač, prinášame podrobnosti a naše skúsenosti s príjmom

New Model Radio by sa malo stať prvou súkromnou rozhlasovou stanicou šírenou v digitálnom rozhlasovom multiplexe. Aktuálne sú v ňom šírené iba štyri rozhlasové stanice verejnoprávneho vysielateľa RTVS (Devín, Slovensko, Rádio FM a Junior).

Mohlo by vás ešte zaujímať