Reklama

Vyskúšali sme DIGI GO, mobilnú televíziu od DIGI TV [video]

DIGI GO je mobilná televízia od operátora DIGI Slovakia, ktorá ponúka užívateľom možnosť sledovať slovenské športové kanály DIGI Sport 1 až DIGI Sport 4 na maximálne dvoch mobilných zariadeniach (mobily alebo tablety).

Prístup k službe majú aktuálne iba zákazníci operátora DIGI Slovakia, od februára 2016 sa to však zmení, a mobilná TV bude sprístupnená všetkým užívateľom, ktorí si ju predplatia. Cena za službu bude 4 € mesačne. Po sprístupnení všetkým užívateľom si tak budú môcť predplatiť DIGI GO aj zákazníci konkurenčných operátorov a sledovať tak štyri športové kanály DIGI Sport na svojich mobilných zariadeniach prostredníctvom internetu. S touto novinkou tak DIGI poteší všetkých športových priaznivcov, ktorí aktuálne nie sú zákazníkmi DIGI TV, Magio TV či Magio Sat ale majú záujem sledovať exkluzívne športové prenosy na ktoré vlastní vysielacie práva práve DIGI Sport. Hlavným lákadlom budú určite prenosy z anglickej Premier League.
Pokračovanie nižšie:


Pre využívanie DIGI GO je nutné si nainštalovať do svojho zariadenia špeciálnu aplikáciu s názvom DIGI GO ktorú môžu nájsť používatelia zariadení s OS Android v obchode Google Play. Majitelia zariadení s operačným systémom iOS si ešte musia chvíľu počkať. V AppStore by sa mala aplikácia objaviť v blízkej dobe. V čase písania tejto správy ešte dostupná nebola.

DIGI GO sme preto otestovali na mobilnom zariadení s operačným systémom Android. Podľa operátora postačuje aby zariadenie malo nainštalovanú minimálne verziu 4.2 a malo aspoň procesor 1 Ghz Armv7. Minimálne požiadavky sme splnili, preto sme si aplikáciu DIGI GO nainštalovali do svojho zariadenia. Pre plnohodnotné využívanie aplikácie sa vyžaduje prihlásenie so svojimi prihlasovacími údajmi. Tie je možné získať po zaregistrovaní sa na webovej adrese www.digigo.sk. Pre existujúcich zákazníkov DIGI Slovakia je služba DIGI GO poskytovaná bezplatne a to až do 31.3.2016. Pre ostatných užívateľov bude sprístupnená vo februári 2016. Cena za službu bude 4 € mesačne. Predávať sa bude na obdobie 3, 6 a 12 mesiacov.

Ovládanie v aplikácii je úplne jednoduché a zvládne ju každý užívateľ. Aplikácia je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku, okrem živých streamov športových kanálov DIGI Sport 1, DIGI Sport 2, DIGI Sport 3 a DIGI Sport 4 je tu užívateľom k dispozícii aj televízny program na jedenásť dní dopredu a pár dní dozadu. Nechýba ani možnosť nastaviť si upozornenie na svoj obľúbený prenos, zmena kvality streamu a samozrejme funkcia časového posunu. Divák si tak môže vysielanie kedykoľvek zastaviť, opäť spustiť, prípadne pretočiť späť a to až 90 minút. Aplikácia nám fungovala na našom zariadení Android s verziou 5.0 Lollipop úplne bez akýchkoľvek problémov a nezaznamenali sme tak ani žiadnu chybu či vážnejší problém. Pri využívaní funkcie časového posunu TimeShift sa nám však občas stalo pri najvyššej kvalite streamu, že sa objavila hláška o nedostupnosti streamu. Ako samotná aplikácia vyzerá si môžete pozrieť v našom komentovanom videu.



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pretáčanie vzad by mohli vylepšiť. Neviem kedy začína prenos a musím ho hľadať. Stačilo by ho pritom len označiť.

  2. Chcem sa spýtať, či je nejaká možnosť prepojenia mobilu s TV aby som to mohol pozerať na telke.

  3. Skúšal sa niekro teraz registrovať? Mne to vyhodí chybu.

  4. Pokiaľ máš výstup HDMI mini tak by teoreticky malo stačiť len prepojiť kábel s telkou. Ďalšia možnosť je pripojenie nejakého mini pc do HDMI portu, ktoré funguje pod Androidom. Pokiaľ v ňom bude appka fungovať. Posledná možnosť je už len nájsť nejakú appku ktorá bude streamovať do nejakej smart telky, ak vôbec niečo také je.

  5. Prepojenie mobilu alebo tabletu s TV funguje,záleží od značky,ide o to aby mal hdmi out. Ja to mám odskúšané s tabletmi a mobilmi Sony a Samsung.
    Ešte som to skúšal aj s multimediálnymi centrami Evolveo a DI-WAY a funguje to.

  6. nutelo: Streamovat z fonu do TV sa da cez Miracast, napriklad. Ak ho TV nepodporuje, tak cez niektore DLNA servery, ale to som z Androidu este neriesil, takze konkretne appky neviem odporucit.

  7. cyril ja sa pokúšam pripojiť už 4 dni a stále mi to vyhadzuje, že vznikla chyba : Registration code ´DG90000559´is not valid

  8. Ja som im písal mail a potom mi to sprevadzkovali. Vyskusaj im napisat ak ti to este nejde.

  9. tiez som sa o to zaujimala pre frajera pod stromcek. Ti,co vam to nejde, skusali ste FAQ? :
    digigo.digislovakia.sk/faq/

  10. uz presiel pomaly mesiac a stale sa schvaluje applikacia na iOS. som zvedavy ci to stihnu do 31.3

  11. Dobry den,
    prosim Vas ja mam doma satelitnu TV, ale Free SAT a ten nema Digi sport programy, ktore ma prave zaujimaju.
    Ide mi o spanielske futbalove ligy a tie idu len na Digi sportoch.
    Ake su moznosti,aby moj syn mohol pozerat FC Barcu? Citam tu moznost cez mobil, ale poradte prosim, co sa da.
    Dakujem.
    Denisa

  12. Treba ešte vydržať. V marci, možno v apríli sa bude dať už DIGI GO predplatiť. Nič zložité, stiahneš aplikáciu do mobilu, tabletu, zaplatíš poplatok a sleduješ cez internet.

Komentáre už nie sú povolené.