Reklama

Signál DAB+ multiplexu z Českých Budějovíc doletel počas inverzie až na Slovensko [foto]

Vďaka tohto ročnej jesennej inverzii, ktorá umožnila dočasný príjem televíznych a rozhlasových staníc vzdialených aj stovky kilometrov, sa mi podarilo naladiť začiatkom novembra ďalší zaujímavý zahraničný multiplex v treťom pásme (VHF). Po digitálnych rozhlasových multiplexoch z Nemecka, doletel na Slovensko aj multiplex od našich západných susedov z Česka.
Pokračovanie nižšie:


V utorok 3. novembra 2015 sa mi na mojom prijímači s DAB+ tunerom a externou vonkajšou anténou podarilo naladiť v Zlatých Moravciach český DAB+ multiplex prevádzkovateľa RTI z Českých Budějovíc, ktorý je šírený vo vertikálnej polarizácii na kanáli 5D (180,064 MHz) z vysielača České Budějovice – Kluk. Výkon vysielača je 1 kW. Vzdialenosť medzi vysielačom a miestom príjmu je približne 300 km. Za bežných prijímacích podmienok samozrejme tento multiplex nie je možné prijímať.

TIP: Počas víkendovej inverzie bolo možné zachytiť nemecké DAB+ multiplexy aj na Slovensku

V multiplexe od RTI je aktuálne šírených desať rozhlasových staníc: ČRo Radiožurnál, ČRo Plzeň, ČRo České Budějovice, Rádio Proglas, Gama Rádio, Rádio 1, Rádio Beat, Rádio Samson, DAB Plus Top 40 a ČRo Retro. Posledne menová stanica pribudla do multiplexu pritom práve v deň, kedy som mal možnosť tento multiplex prijímať.

DAB_RTI_CB1

DAB_RTI_CB2

DAB_RTI_CB3

DAB_RTI_CB4

DAB_RTI_CB5

DAB_RTI_CB6

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

Komentáre už nie sú povolené.