Reklama

Na tohtoročnom AB Workshope bol predstavený okrem iného aj nový prijímač VU+ Solo 4K

Aj tento rok si pripravil slovenský distribútor satelitnej techniky, spoločnosť AB-COM z Topoľčian, pre vybraných predajcov AB Workshop, na ktorom boli predstavené dva úplne nové prijímače Openbox S3 Mini HD a VU+ Solo 4K, ako aj nový merací prístroj AB Cryptobox MeTrio či LED produkty. Okrem toho nechýbali po každej prezentácii aj tradičné súťaže o zaujímavé ceny.
Pokračovanie nižšie:


Na workshope bol ako prvý predstavený dvojtunerový linuxový satelitný prijímač a multimediálne centrum v jednom, AB IPBox Prismcube RUBY, ktorý je postavený na platforme XBMC (teraz už známej pod názvom Kodi). Box bol prezentovaný už s najnovšou softvérovou verziou označenou 2.0.5. z 2. októbra 2015. Na praktických ukážkach sa mohli účastníci dozvedieť ako streamovať video na mobilné zariadenia či PC, ako inštalovať do boxu picony (logá staníc) prípadne iné doplnky. Nechýbali ani zaujímavé informácie o nahrávaní na sieťový disk či načo je možné využiť záložky v nahrávkach. Podrobnejšie sme sa zaoberali prijímačom aj my, detailnejšie informácie nájdete v týchto článkoch.

Po asi hodinovej prezentácii AB IPBoxu Prismcube RUBY nasledovalo základné predstavenie nového meracieho prístroja AB Cryptobox MeTrio, pomocou ktorého je možné merať a ladiť satelitné (DVB-S/S2), terestriálne (DVB-T/T2) a káblové (DVB-C/C2) signály. Krátko na to sa mohli účastníci zoznámiť s najnovším prijímačom Openbox S3 Mini HD, ktorý je náhradou starších sérií prijímačov od rovnakého výrobcu s označením S2 HD a S2 Mini HD. Oproti svojim predchodcom ponúka navyše napr. IPTV stream a streamovanie televízie na mobilné zariadenia (iOS). Pre niektorých užívateľov môže byť zaujímavý aj RF modulátor. Podrobnejšie sa budeme prijímaču venovať na našom portáli už v najbližších týždňoch, v tejto chvíli ho už testujeme.

Po obednej prestávke nasledovalo predstavenie zaujímavých funkcií linuxových prijímačov VU+ ako nahrávanie na sieťový disk, priamo do PC či streamovanie programov z jedného viactunerového boxu VU+ do druhého. Ako sa hovorí, nakoniec to najlepšie. Poslednou prezentáciou bol očakávaný najnovší linuxový prijímač VU+ Solo 4K, ktorý (ako už názov napovedá) podporuje príjem programov v Ultra HD kvalite (4K). Box poháňa procesor ARM 2x 1500 MHz (10K DMIPS), pod “kapotou” má tiež 2048 MB RAM a 4096 MB FLASH pamäte. Nechýbajú ani dve čítačky dekódovacích kariet, jeden CI slot pre dekódovací modul, 3x USB a jeden ethernetový port. V prednej časti prijímača sa nachádza 3.5″ TFT LCD displej a jedno dotykové tlačidlo. Zaujímavou novinkou je aj nový FBC Dual DVB-S2 tuner, ktorý bude podľa výrobcu schopný spracovať osem rôznych satelitných programov z ôsmych rôznych transpondérov. V prijímači bol počas workshopu nainštalovaný prvý oficiálny softvér, účastníci si tak mohli vyskúšať rýchlosť prijímača či zhliadnuť prvé programy v Ultra HD kvalite, ktoré vysielajú z družice Astra (19,2°E). Prijímač by sa mal dostať do predaja už v najbližších týždňoch. Jeho recenziu môžete určite očakávať samozrejme aj na našom portáli.

Okrem satelitných prijímačov predstavila spoločnosť AB-COM účastníkom Workshopu aj vybrané produkty s portfólia LED produktov od holandského výrobcu CALEX či trubice značky SPARK.

ab_workshop_151

ab_workshop_152

ab_workshop_153

ab_workshop_155

ab_workshop_156

ab_workshop_157

ab_workshop_159

ab_workshop_1510

ab_workshop_1511

ab_workshop_1512

ab_workshop_1513

ab_workshop_1514

ab_workshop_1515

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. PriscubeRuby je velmi zaujimave a perspektivne zariadenie. Potrebovali by zvysenie RAM a druhy jednoduchsi dialkovy ovladac, cim sa zrycly a ulahci prevadzka.inac to s poslednym firmware ide na vybornu!!

Komentáre už nie sú povolené.