Reklama

freeSAT pridáva do ponuky ďalší slovenský HD program

Do ponuky satelitnej platoformy freeSAT má pribudnúť už vo štvrtok 1. októbra 2015 slovenská komerčná televízia Markíza vo vysokom rozlíšení (HD). Po verejnoprávnej Jednotke HD tak budú môcť všetci predplatitelia už od balíčkov freeSAT medium/freeSAT medium HD sledovať ďalší slovenský celoplošný program vo vysokom rozlíšení.
Pokračovanie nižšie:


Vysielanie programu Markíza HD bude dostupné predplatiteľom freeSATu zo satelitnej kapacity operátora Slovak Telekom, frekvencie 12 054 MHz. Majitelia dodávaných boxov priamo od spoločnosti UPC DTH nájdu program na pozícii číslo 109. Divákom bude k dispozícii aj teletext.

Markíza HD vysiela rovnaký obsah ako verzia v štandardnom rozlíšení. Líši sa však obrazovou kvalitou.

Slovenský komerčný program nebude jediný, ktorý rozšíri ponuku platformy. Novinkou bude aj dávnejšie ohlásený český verejnoprávny program ČT2 HD. Ten budú môcť predplatitelia naladiť z frekvencie 11 977 Mhz. V dodávaných set-top-boxoch bude na pozícii číslo 130.

Technické parametre pre príjem Markíza HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Technické parametre pre príjem ČT2 HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 977 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódovanie: Áno

V čase písania správy boli už kódovacie systémy operátora freeSAT (Irdeto, Conax a Nagravision) pripojené k obom programom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Markízu budú brať aj ČT 2 HD od Telekomu takže ak bude v ponuke pre Magio Sat aj Digi další HD kanal tak sa to prída aj do Freesatu ak sa dohodnú

  2. Nevie niekto či sa predávajú ešte mesačné karty a či na nich ide ten nový balík? Mám záujem to testnúť aká je kvalita hlavne HD.

  3. Karty freesat start dostanes kupit ale ci tam ide paket medium HD netusim. Skus zak. linku a daj vediet.

  4. Mě jela ČT 2 HD i Markíza HD už od rána – něco před 11h jsem to zkoušel.

  5. mne ide ct2hd markizahd stále nejde pred chviľou skúšáné

  6. Mne nejde zase ČT2 HD a Markíza ide. Budem im volať.

  7. MarkízaHD+ČT2HD….idú,tak ako sa píše od balíčka MEDIUM.V ponuke freeSAT základ/LIGHT sú momentálne nedostupné,tak ako Šlágr,Lux,STV1HD…

  8. Dobrý deň chem sa spýťa že či má freesat v ponuke aj českú Novu

  9. A kedy chcu pridat zvysne hd verzie slovenskych kanalov ako nap. Doma,Plus,Dajto,Joj,Wau a tiez by mohli zaradit do ponuky Joj cinema. Poplatky maju dost vysoke voci konkurencii no len kopa SD programov. Mali by sa polepsit za tie peniaze….

  10. Na čo by boli potrebné všetky tie haraburdy, na ktorých sa skoro nič nevysiela v HD? Chce to v HD tie najdôležitejšie kanály, tie stačia. Ešte WAU SD a vedľa :1 HD a Markíza HD treba pridať ešte JOJ HD zo slovenských a slovenská ponuka bude OK.

  11. Ja tromfnem kazdeho – mne nejde uz ani markiza sd. 😀

  12. Pol hodka az hodka na CS Film a mate na karte vsetky aktualne zapisy.

  13. Mne stale negunguje CT2 HD! Markiza ide bez problemov od zaciatku spristupnenia. Ako ste Vy na tom? Funguju Vam obe stanice bez problemov?

Komentáre už nie sú povolené.