Reklama

DIGI Sport prinesie súboje športových strelcov o účasť na OH 2016

Športové kanály DIGI Sport získali pre územie Slovenskej a Českej republiky vysielacie práva na priame prenosy z majstrovstiev sveta v streľbe v brokových disciplínach, ktoré budú v talianskom Lonate v období od 11. do 17. septembra 2015.

Športová streľba patrí k „rodinnému striebru“ slovenského i českého športu a preto je prekvapujúce, že azda s výnimkou OH a udalostí, ako boli Európske hry , sa na televíznych obrazovkých prezentuje pomerne zriedka. My sme pôvodne chceli vysielať už aj júlové ME, ale v Slovinsku sme nenašli partnera, ktorý by produkoval a dopravil k nám televízny signál. Veríme, že prenosy z Lonata pritiahnu televíznych divákov k obrazovkám, lebo finálové disciplíny, ktoré ponúkneme, sú rovnako dramatické ako futbalové jedenástkové rozstrely či hokejové samostatné nájazdy,“ povedal René Stern, šéfredaktor DIGI Sport.
Pokračovanie nižšie:

V Baku i na majstrovstvách Európy v Maribore sa slovenským brokárom darilo, a tak nečudo, že aj do Lonata, na vrchol sezóny, mieri početná slovenská výprava: 21 rerezentantov, z toho 13 seniorskych.

V súvislosti s OH 2016 môžeme zatiaľ rátať s 3 -násobnou účasťou: dve miestenky v trape sme získali zásluhou Erika Vargu a Zuzany Rehák-Štefečekovej a jedno miesto vybojovala v skeete Danka Barteková. Radi by sme využili možnosť naše rady ešte rozšíriť. Šancu vidíme najmä v dvojitom trape, kde Hubertovi Andrzejovi Olejnikovi ušiel v Baku quota plac iba o vlások. V Lonate mu to azda vyjde. V skeete možno prekvapí mladučká Veronika Sýkorová a palce budeme držať aj ďalším našim želiezkam v ohni,“ uviedol Miloslav Benca, prezident Slovenského streleckého zväzu.

Českí brokári sú pred majstrovstvami sveta v trochu horšej pozícii než slovenskí, čo sa týka počtu vybojovaných olympijských miesteniek. Ale stále patria k svetovej špičke a sú odhodlaní pobiť sa o posledné postupové miesta na OH 2016.

Kým na OH v Londýne 2012 sme mali v brokových disciplínach 4-násobné zastúpenie, v Riu je momentálne zaručená iba účasť Davida Kosteleckého v disciplíne trap. Veľmi si želáme, aby sa k nemu pridal ďalší trapista Jiří Lipták. V skeete by zasa už mohol pretrhnúť smolu Jan Sychra, ktorému miestenka niekoľkokrát tesne ušla. Spolu s ním bude o účasť na OH 2016 bojovať ďalší skeetar Jakub Tomeček. Aj v skeete žien by sme mohli mať olympijské zastúpenie, ak sa bude dariť Libuši Jahodovej. Naši priaznivci i samotná strelecká obec sa tešia sa na možnosť pozrieť si z MS živé televízne prenosy. Po dlhom čase tak nebudeme odkázaní len na internet,“ dodal Vladislav Šaňák, športový riaditeľ Českého streleckého zväzu.

DIGI Sport odvysiela všetky finálové disciplíny na programoch DIGI Sport 1 a DIGI Sport 2, ktoré sú dostupné nielen na SLovensku ale aj v Česku. Sledovať ich tak môžu zákazníci Magio Sat, DIGI TV (SR), DIGI TV (ČR) a O2 TV.

11.9. Trap ženy 17:20 DIGI Sport 1
12.9. Trap muži 17:05 DIGI Sport 2
13.9. Skeet ženy 17:20 DIGI Sport 2
14.9. Dvojitý trap muži 16:20 DIGI Sport 1
17.9. Skeet muži 17:05 DIGI Sport 1

Mohlo by vás ešte zaujímať