Reklama

Telekom už testuje ČT2 HD pre Magio Sat a novú DIGI TV

Slovak Telekom dnes spustil technické testy programu ČT2 HD, ktorý v najbližšom čase rozšíri ponuku satelitných platforiem Magio Sat a Nová DIGI TV. Presný termín sprístupnenia stanice zákazníkom však stále nie je známy.
Pokračovanie nižšie:


Testy ČT2 HD prebiehajú na satelite Thor 6 (0,8°W), frekvencii 11 977 MHz. Jedná sa o doterajšiu programovú pozíciu s názvom Test 3D, ktorej názov počas písania správy bol „Uz coskoro“. K programu je pripojený už aj elektronický programový sprievodca (EPG) ako aj teletext. Audio stopa je vo formáte MPEG (192 kbit/s). Dátový tok programu sa pohyboval na 5,2 Mbps. Vysielanie je kódované systémom Nagravision (CAID: 1882), ktorý využíva platforma DIGI TV. V blízkej dobe by však malo dôjsť aj k pripojeniu kódovacieho systému Conax, ktorý používa Magio Sat.

Technické parametre pre príjem testovacieho kanálu:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 977 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Uz coskoro
Provider: ST
Kódovanie: Áno (Nagravision)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To nepochopim lebo CT budu uz v HD ale z nasich stale chyba Dvojka. Aj dnesny futbal budem vidiet rozmazane.

  2. @Bruno celý Telekom zasvätil svoju kampaň rozmazanému portfóliu a analógu…ten je u nich posvätný…keď sa ich spýtaš čo s tým idú robiť, povedia, že nič..že veď nie je záujem..ale vždy zabudnú dodať, že to iba od NICH nie je záujem..ale u ľudí je neustále!!

  3. @Bruno: pokiaľ vidíš našu Dvojku rozmazane, tak doporučujem navštíviť očného lekára… Asi potrebuješ iné okuliare.

    Čo sa týka zaradenia ČT2HD miesto našej :2HD – naša dvojka takmer NIČ v HD nevysiela (ak nerátam pár športových prenosov, čo množstvo ľudí vôbec nezaujíma), upscale z SD si môžeš zapnúť aj na telke….

Komentáre už nie sú povolené.