Reklama

Telekom presunul Senzi a Šláger na novú frekvenciu, zlepšilo sa pokrytie (0,8°W)

Slovak Telekom dnes spustil vysielanie hudobných staníc Senzi a Šláger TV, ktoré sú dostupné pre zákazníkov Magio Sat a Novej DIGI TV, na frekvenciu 12 054 MHz v rámci satelitu Thor 6 (0,8°W).

Oba programy boli doteraz dostupné predplatiteľom z frekvencie 12 607 MHz zo satelitu Intelsat 10-02. Dôvod presunu programov na novú frekvenciu nie je známy. Každopádne s presunom sa zlepšil signál oboch staníc aj pri zhoršení prijímových podmienok vzhľadom k tomu, že satelit Thor 6 (0,8°W) má jednoznačne lepšie pokrytie.
Pokračovanie nižšie:


Ďalšou úpravou, ktorá nastala je zmena kompresného audio formátu z doterajšieho AAC na MPEG. Video formát zostáva aj naďalej MPEG-4/SD.

Zákazníkov oboch satelitných platforiem, ktoré patria do Skupiny Slovak Telekom, sa táto zmena v podstate nijak nedotkne, keďže všetky úpravy sa prejavia v dodávaných boxoch automaticky. Stačí len vypnúť satelitný prijímač s diaľkovým ovládaním na aspoň 10 minút do StandBy režimu.

Z vyššie uvedenej zmeny môžu preto zákazníci vidieť na obrazovke hlášku o nájdený nového zoznamu TV staníc a nutnosti vypnúť box.

digibox_sprava1

Nové technické parametre pre Senzi a Šláger TV:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ano bude aj Senzi TV,že vraj sa freeSAT dohodol z Jojkou.

Komentáre už nie sú povolené.