Reklama

TivùSat rozširuje ponuku o detský kanál Cartoonito

Talianska satelitná platforma TivùSat pridala do svojej ponuky na družici Eutelsat Hot Bird (13°E) nový detský program Cartoonito. Ten môžu naladiť užívatelia na frekvencii 11 919 MHz, z ktorej vysielajú aj ďalšie talianske programy ako Canale 5, Boeing či La5.

Cartoonito vysiela v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2) a kódovane systémami Nagravision (CAIDy: 183D a 183E). Pre sledovanie je tak potrebné jedno z prijímacích zariadení operátora, mesačné poplatky už ďalej nie je nutné platiť.
Pokračovanie nižšie:


Talianska verzia detského programu Cartoonito vysiela 24 hodín denne. V programe je možné nájsť také rozprávky ako Požiarnik Sam, Lokomotíva Tomáš, My Little Pony a ďalšie.

Platforma TivùSat, využíva satelitnú pozíciu Eutelsat Hot Bird (13°E), zákazníkom ponúka už viac ako 60 televíznych staníc v štandardnom rozlíšení (SD) a tri verejnoprávne televízie RAI vo vysokom rozlíšení (HD).

V ponuke sa nachádzajú také stanice ako napr. RAI, Rete 4, Canale 5, Italia 1, La7, Iris, La 5, Italia 2 Mediaset či Mediaset Extra. Väčšina programov z ponuky je kódovaná systémom Nagravision.

Viac o platforme Tivù sat si môžete prečítať v tejto našej správe.

Technické parametre pre príjem Cartoonito:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13C (13,0°E)
Frekvencia: 11 919 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 29900
FEC: 5/6
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: Cartoonito

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Touto cestou by som chcel poprosit redakciu, aby sa povenovala prijmu (vyvolala diskusiu k skusenostiam z prijmu) satelitneho vysielania Skylinku na frekvenciach: 12363V 29500kS/s, na 11876H 29900kS/s, na 11797H 29500kS/s, ktore uz nieje mozne prijmat pri trocha viac zatiahnutej ob!ohe (zasekavanie sa obrazu) a pri silnejsom dazdi uplne vypadky.Ostatne trasnspodery vysielaju viacmenej bez problemov s prijmom (sat 19.2 uplne bez problemov a pritom na tento sat „šilham“). Pouzivam parabolu ofset 105 AL a monoblock Inverto HDTV 0,1. a prijimac Topfield 7700 s najnovsim fw TF HSCD 7.01.11. Z mojho okolia (Poprad) mam informacie, ze obdobny problem maju maju aj dalsi uzivatelia. Dnes sa na to nedalo pozerat vobec.

  2. Milan každý tp. má inú hodnotu signálu a preto ti niektoré môžu ísť niektoré nie. U satelitoch to bude vždy závislé na počasí. Treba si však uvedomiť, že stačí ak je poriadna búrka v mieste uplinku a signál ti padne aj keby u teba bolo jasno. S tým sa nedá narobiť nič. Ďalšia vec je keď je búrka aj nad uplinkom aj nad tebou, potom ide signál už cez dve búrky.

  3. Mily fajnsmeker, mam 56 rokov elektrotechnicke vzdelanie a skusenosti zo sat tecnikou od konca 80-tych rokov. To , ze pisem o problemoch tychto transpoderov ma svoje opodstatnenie. Nemecke programy vysielane na sat 19.2 pri 22000kS/s niesu problemom ( na mojom zariadeni) „ani pri burke na strane uplinku a downlinku.

  4. No práve Cartoonito je v tomto balíku kódované,škoda.FTA idú Italia1,Rete4,Canale5,TGCom24.

  5. Kartu tivusat ak z modulom kúpiš v SR za nejakých 100 eur myslím, takže v tom by som problém nevidel.

  6. milan: Nemecke programy z Astry 19,2E maju zalozne vysielacie kapacity z inej lokality, takze ak je nad jednym vysielacim zariadenim burka, dalsie to istia. Ci maju podobne zalohy aj programy Skylinku z Astry 23,5E, to netusim, mozne je kadeco. Ale ak visi burkovy mrak nad prijimacou parabolou, nechytis nic zo ziadneho satelitu, fyzika nepusti. Cez dazdovy mrak este signal ako-tak prejde, ale elektricky nabity kumulonimbus sa sprava ako plechova stena, odrazi vsetko elmag. ziarenie. Je to rovnake, ako zabalit si LNB do alobalu, mozes si to vyskusat 🙂

  7. Práve včera napoludnie som nemohol pozerať nemeckú NDR FS HH HD (hamburskú verziu), nepomohlo ani prepnutie na SD vysielanie Radio Bremen TV. Začalo to štvorčekovať až úplne vypadol signál. Nad nami bolo jasno…
    Prepnutie z HD na SD (možno i to, že to je iný transpondér…) často pomôže, čo robím pri WDR alebo našich :1 a :2, či českých ČT1, ČT2 alebo ČT Sport…
    Žiaľ, nie vždy to pomôže.

  8. fzj: To sedi, signaly roznych transponderov mozu (a nemusia) byt vysielane z roznych miest, niektore mozu mat zalohy, ine nemusia, vysielace tiez mozu mat rozny vykon, aj FEC a symbol rate hra istu rolu … takze je to pestre. Co sa tyka NDR a WDR, to su siete regionalnych televizii, resp. TV s lokalizovanymi odnozami, tie asi nemaju vsetky zalohu tak ako celostatne, to moze byt sposobene tym.

Komentáre už nie sú povolené.