Reklama

Tivù sat: Základné talianske programy bez mesačných poplatkov

Tivù sat je talianska satelitná platforma, ktorá poskytuje svojim divákom základné talianske programy bez mesačných poplatkov. Pre príjem tak postačuje len zakúpiť prijímacie zariadenie. Za platformou stojí taliansky verejnoprávny vysielateľ RAI (Radiotelevisione italiana) a spoločnosti Mediaset a Telecom Italia Media. Platforma bola spustená 31. júla 2009 ako alternatíva pre talianskych divákov, ktorí nemôžu prijímať digitálne terestriálne vysielanie (DVB-T).

Tivù sat má v ponuke ako kódované programy v systéme Nagravision, tak aj nekódované programy (FTA), ktoré vysielajú prostredníctvom satelitnej pozície 13 stupňov východne (13°E). V ponuke je viac ako 50 televíznych kanálov z toho tri sú vo vysokom rozlíšení. Pre príjem kódovaných programov je nutné si zakúpiť zariadenie spolu s kartou, a to buď dekódovací modul poprípade satelitný prijímač. Dôležitou informáciou je, že sú obe zariadenia spolu s kartou spárované. Pre príjem nekódovaných programov samozrejme postačuje akýkoľvek digitálny satelitný prijímač, najlepšie už s podporou HD.
Pokračovanie nižšie:


Dekódovací modul Nagravision spolu s kartou Tivù sat je možné zakúpiť za približne 80 €, v prípade satelitného prijímača s kartou sa ceny pohybujú okolo 100 €, v závislosti od značky a či sa jedná o SD alebo HD prijímač.

Po zakúpení zariadenia spolu s dekódovacou kartou je potrebné ešte vykonať jeho registráciu prostredníctvom oficiálnej webovej stránky tivu.tv. Pri registrácii sa vyžaduje okrem čísla karty aj napr. identifikačné číslo (codice fiscale). Po úspešne vykonanej registrácii bude možné sledovať kódované programy už do niekoľkých minút.

Programová ponuka Tivù sat obsahuje programy verejnoprávneho vysielateľa RAI ako aj niektoré programy talianskych komerčných vysielateľov. Zo všeobecných kanálov sú to napr. Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai 4, Rai 5, Rai Premium, Rai Storia, Rai Scuola, Rete 4, Canale 5, Italia 1, La7, Iris, La 5, Italia 2 Mediaset a Mediaset Extra.

Okrem všeobecných kanálov môžu zákazníci platformy sledovať aj spravodajské stanice: Rai News 24, Euronews, BBC World News, CCTV News, France 24, France 24 Englisch, športové: Rai Sport 1, Rai Sport 2, detské: Rai Gulp, Rai YoYo, Boing, hudobné: MTV, Dee Jay TV, Radio Italia TV, RTL 102,5, filmové: Rai Movie, TOP Crime či dokumentárne: cielo, DMAX a Real Time. K dispozícii však je aj veľké množstvo nekódovaných televíznych a rozhlasových staníc zo satelitnej pozície 13°E.

Okrem programov v SD kvalite ponúka Tivù sat aj tri HD programy Rai 1 HD, Rai 2 HD a Rai 3 HD. Horúcou novinkou je ich spustenie na satelitnej pozícii 19,2°E. Taliansky verejnoprávny vysielateľ tak aktuálne využíva na šírenie svojich programov vo vysokom rozlíšení, určených pre DTH príjem, satelitné pozície 13°E a 19,2°E.

Tivu_sat1

Mohlo by vás ešte zaujímať