Reklama

Česká DIGI TV zakódovala vysielanie novo pridaných staníc, Dajto opäť na družici Thor voľne

Nový vlastník českej satelitnej služby DIGI TV, spoločnosť LAMA ENERGY GROUP, dnes zakódoval vysielanie už aj zvyšných štyroch novo pridaných staníc ČT:D/ČT art, Prima Love, Prima Zoom, a Telka, ktoré boli dostupné na satelite Thor 6 (0,8°W) nekódovane (FTA) od 14. mája tohto roku. Novinkou v ponuke je aj stanica Smíchov, tá však vysielala kódovane systémom Nagravision už od prvého dňa.
Pokračovanie nižšie:


Okrem piatich novo pridaných staníc do ponuky českej DIGI TV tiež došlo v posledných dňoch k aktivovaniu elektronického programového sprievodcu (EPG) u vybraných kanálov na satelitnej pozícii 0,8°W a tiež bola spustená aj nová webová stránka služby na adrese cz.digi.tv.

Z rovnakej frekvencie ako novo pridané programy vysiela aj slovenská stanica Dajto, ktorá je šírená aktuálne opäť niekoľko dní nekódovane (FTA). Pre jej sledovanie tak postačuje akýkoľvek digitálny satelitný prijímač aj bez prístupovej karty.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ČT:D/ČT art mohli nechať aj pre SR nakoľko podľa hovorkyňe ČT by mal daný program vysielať aj v SR podobne ako ČT1 ,2 a 24.

  2. Je to veľká hanba,že STV nemá dodnes ani detský ani športový kanál po vzore ČT.

  3. Lux bude ale na tejto frekvencii uz len do konca mesiaca.

  4. Vedel by mi niekto poradiť či má Magio sat taký istý problém s vypadávaním signálu ako Digi?

  5. Nová DIGI = Magio Sat. Programy majú z rovnakých frekvencií. Ja mam Thor na toroidke kde stred je na 13E a iba obcas to vypadne. Ak das vlastnu znackovu parabolu a LNB myslim ze to nebude az take zle.

  6. No uvidím teda ako to poriešim…to ma vlastne známy poprosil či sa s tým dá niečo robiť lebo mu to blbne a stačí keď je dážď a už mu to vypadáva..ja som mu zatiaľ požičal môj prijímač s freesat kartou a to mu ide krásne bez problémov…len on chce stanice čo má Digi a teda aj Magio,tak uvidím či bude chcieť investovať do vlastnej antény…

Komentáre už nie sú povolené.