Reklama

Skylink: S RTVS o zaradení programov vo vysokom rozlíšení stále jednáme

Verejnoprávne programy Jednotka HD a Dvojka HD, ktoré vysielajú prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) od 15. apríla tohto roku, nie sú stále dostupné zákazníkom satelitnej platformy Skylink, ktorú prevádzkuje luxemburská spoločnosť M7 Group. Dôvod je jasný, satelitnú distribúciu si platí samotná RTVS a tá si môže rozhodnúť komu programy sprístupní a komu nie. Zákazníci Skylinku k programom prístup nemajú, keďže prevádzkovateľ platformy podľa RTVS nechcel nijakým spôsobom prispieť na distribúciu programov. Viac k tejto téme si môžete prečítať tu.

Obe strany však začali v posledných dňoch opäť spolu rokovať. „Jednania prebehli a ďalej prebiehajú. Výsledok nedokážem odhadnúť, ale som optimista,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group.
Pokračovanie nižšie:


Platforma Skylink verí, že sa podarí nakoniec s RTVS dohodnúť a programy bude môcť sprístupniť aj na dekódovacích kartách Skylink. „Aktuálna situácia nedáva žiadny zmysel, verím, že sa zmení k prospechu divákov,“ dodal Glisník.

O najnovšie stanovisko sme požiadali aj RTVS, tá sa však pre náš portál zatiaľ nevyjadrila.

Či však dôjde k dohode medzi M7 Group a RTVS ešte pred blížiacimi MS v hokeji 2015, nie je jasné.

Slovenské verejnoprávne programy vo vysokom rozlíšení Jendotka HD a Dvojka HD sú tak sprístupnené aj naďalej iba majiteľom dekódovacích kariet RTVS, o ktoré môže požiadať každý platiteľ úhrady za služby verejnosti RTVS (tzv. koncesionárskych poplatkov) zdarma. Stačí len vyplniť objednávkový formulár na webovej stránke rtvs.org.

Karty RTVS pracujú v systéme podmieneného prístupu Irdeto, bez problémov ich tak môžu využívať ako bývalí tak aj súčasní zákazníci Skylinku vo svojich satelitných prijímačoch.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. 19.4.2015 som si objednal kartu a dnes 29.4.2015 a karta nič!!!

  2. Ja som poslal objednávku 15. apríla a tiež nič. Seriem na nich, budem pozerať hokej na ČT HD.

  3. aj ja som poslal objednávku15.4.2015 a tiež nič, no možno príde

  4. Drzim RTVS palce, aby nepodlahla natlaku M7 group a programy im nespristupnila iba ak po zruseni servisneho poplatku

  5. Telerozhlas podľa našich zdrojov už požiadal spoločnosť Towercom, aby pripojil kódovanie Skylinku ku spomínaným programom. V službe by sa tak mohli programové služby RTVS v HD objaviť ešte počas štvrtka.

Komentáre už nie sú povolené.