Reklama

Jednotka HD a Dvojka HD už spustila vysielanie na družici Astra 3B (23,5°E)

Oba televízne programy vo vysokom rozlíšení (HD) verejnoprávnej RTVS, Jednotka HD a Dvojka HD, spustili podľa plánov dnes svoje vysielanie prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Naladiť si ich môžu všetci majitelia satelitných HD prijímačov, no aktuálne pre ich príjem je potrebná dekódovacia karta RTVS (Irdeto), o ktorú je možné požiadať prostredníctvom webového formulára na adrese rtvs.org.

Zákazníci satelitného operátora Skylink k programom zatiaľ prístup nemajú. Viac informácií sme Vám už priniesli v predchádzajúcich správach tu a tu.
Pokračovanie nižšie:


Jednotka HD a Dvojka HD vysielajú prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 12 363 MHz. Jedná sa o satelitnú kapacitu spoločnosti Towercom, za ktorú bude na základe zmluvy platiť RTVS až od roku 2017. Z rovnakej kapacity vysielajú tiež programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ako aj slovenská rozhlasová stanica Rádio Vlna.

V prípade ak dôjde k dohode medzi RTVS a spoločnosťou M7 Group, prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink, môžu byť programy sprístupnené okamžite aj pre zákazníkov Skylinku. Spoločnosť Towercom, ktorá zabezpečuje distribúciu programov na satelite je pripravená kedykoľvek pripojiť kódovacie systémy ktoréhokoľvek operátora. „Naša spoločnosť je pripravená na základe pokynov verejnoprávneho vysielateľa pripojiť aj ďalších operátorov a ich kryptovacie systémy,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom.

Technické parametre pre príjem programov:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (Irdeto)

Oba verejnoprávne programy sú kódované systémom podmieneného prístupu Irdeto (CAID: 0668 ), ktorý využívajú nové karty RTVS.

Dekódovaciu kartu RTVS je možné objednať na tomto odkaze: http://www.rtvs.org/a/78161_vydanie-satelitnej-rtvs-karty

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na stranke sa neda objednat karta. Vypisuje celemu narodu nespravne číslo. Toto je ako zlý žart celeho RTVS…

  2. To je ale nápad! Snáď si nemyslia v RTVS, že si teraz budem kupovať nový sat. prijímač, alebo CA modul. Myslím si, že väčšina slovenského národa má prijímač len na jednu kartu. Takže radšej počkám, až pridajú Dvojku do terestriálu.

  3. Nikto v tomto state neklepol Skylinku po prstoch len RTVS. Chacha… karta objednana tesim sa na HD…

  4. Pán Mika vy vysielate pre seba alebo pre ľudí ? Myslím si že objednávať kartu na tie dva ubohe kanály je zbytočnosť a ešte aj prehadzovať v prijímači.
    Skylink má dva milióny zákazníkov a vy keď rozdate 1000 kariet tak budete dobrý 😀

  5. Pán Mika trištvrte zakaznikov skylinku ma pristroj na jednu kartu+maximalne slot.Myslite si že kvoli dvom programom si budu ľudia kupovaťCI modul irdeto?.A ten CI slot v pristroji ma 1/3 zakaznikov .Kvoli dvom programom modul kupovať nebudu.Prajem Veľa šťastia v biznise s kartou na dva programy.

  6. Pri kúpe sat príjmača treba uvažovať do budúcnosti, nakoľko aj Skylink bude meniť kodovanie.

    Ja mám príjmač na 2 karty a na ďalšie 2 moduly, takže mi bude fungovať dlho.

    Fandím RTVS a dúfam že nepristúpia na vydieračskú politiku Skylinku.
    Ešte keby sa pridalo ČT a vystúpilo zo Skylinku, asi by im začali problémy.

  7. Ešte dodatok karta objednaná a tešíma ako to RTVS vyriešila, konečne dobré správy v tomto štáte kde nič nefunguje ako má a len sa rozkráda.

  8. Najskor tu vyplakavate ze skylink stale zvysuje vypalnicky poplatok za zakladne programy a ked uz konecne niekto pride s rozumnym riesenim tak zase tu len lamentujete. Vie niekto za aky cas ta karta pride?

  9. RTVS by sa teraz mala spojiť s ČT. Dobre by bolo keby na karte išli aj ČT HD. Veď žijeme v EU a obe inštitúcie sú členom EBU. O karty tak bol omnoho väčší záujem.

  10. Ja som skúšal kartu objednať asi trikrát, ale po vypísaní všetkých údajov a kliknutí na „Odoslať“ nič sa nedialo, tak neviem na čom som a či karta je objednaná.

  11. Teraz je lepšie ísť do prírody a nie sa rozčuľovať nad zbytočnosťami.

  12. Nebolo by od veci keby sa CI modul Plustelky len zasunul do CI slotu sat. prijmača a fungovalo by to.Viete Towercomu ostalo množstvo nepredaných kariet a CI modulov PLUSTELKY.Tak to vyriešia takymto sposobom.Možno?Ak to bude fungovať.

  13. o pol roka tu máme novú platformu a sp potom na koho sa bude nadávat 🙂

  14. Tiež som si všimol že je pripojený rovnaký CAID 0668 ako pri Plustelke. Skušal už niekto kartu Plustelku na týchto programoch?

  15. Potom to teda moze fachcit aj opacne. Na RTVS karte mozu slapat programy z Plustelky.

  16. Ak je to tá istá karta ako Plustelková tak tá pôjde aj v UNI čítačkách.

  17. Zasunul som modul CI Plustelky do CI slotu sat. prijmača alebo TV Sony – nič. Našlo 5 stanic na danej frekvencii STV1, STV2, ČT1,ČT2, ČT Šport všetko HD ale neodkoduje nič.

Komentáre už nie sú povolené.