Reklama

Programy RTVS na satelite Astra 3B od zajtra v HD kvalite, príjem bude možný zadarmo pomocou RTVS karty

Už od 15.4.2015 zabezpečí RTVS vysielanie oboch televíznych programových služieb, Jednotky a Dvojky
vo vysokom rozlíšení prostredníctvom satelitu. Náklady za túto službu však začne RTVS uhrádzať až od roku 2017. Oproti súčasným nákladom za SD vysielanie tak ušetrí až o 370 tisíc EUR ročne. Informovala o tom samotná RTVS.

RTVS po viacerých krátkodobých a dočasných riešeniach satelitnej distribúcie Jednotky v HD rozlíšení,
prichádza tentokrát so stabilným a trvalým riešeným satelitnej distribúcie na satelite Astra 3B (23,5E) a to pre obe programové služby RTVS, Jednotku a Dvojku. RTVS bude sumu za túto distribúciu uhrádzať až od roku 2017. Náklady na HD distribúciu bude do tej doby znášať Zmluvný partner RTVS, spoločnosť
Towercom, a.s.
Pokračovanie nižšie:


Satelitná distribúcia Jednotky a Dvojky RTVS v štandardnom rozlíšení bude ukončená v decembri 2016. Diváci dostávajú k dispozícii vyše 1,5 ročné prechodné obdobie, počas ktorého si budú môcť vybaviť svoje domácnosti prijímačmi podporujúcimi HD rozlíšenie.

RTVS týmto zabezpečí bezplatný prístup k verejnoprávnym programovým službám nielen pre svojich divákov, ale aj ďalších šíriteľov televízneho signálu. Pre všetkých platiteľov úhrad za služby verejnosti (tzv. koncesionárske poplatky) prináša RTVS možnosť požiadať o bezplatné vydanie tzv. satelitnej RTVS karty, ktorá zabezpečí bezplatný prístup k SD a HD programovým službám verejnoprávneho vysielateľa. Súčasťou
dohody o HD satelitnej distribúcii, je aj dohoda o skoršom ukončení SD satelitnej distribúcie (31.12.2016), ktorá RTVS prinesie úsporu takmer 1,3 milióna EUR.

Zatiaľ však nie je známe či sa programy objavia aj v ponuke Skylinku. Podrobnosti aktuálne zisťujeme.

Doplnené: Programy Jednotka HD a Dvojka HD zatiaľ podľa našich informácií nebudú dostupné pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink, keďže RTVS a M7 Group sa na tom nedohodli.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tusil som ze to pridaju este pred MS v hokeji. Skvela sprava, ale ak to nebude v skylinku tak neviem…

  2. Pekne vypiekli so skylinkom. Asi im nechceli prispiet. Na jednej strrane som zastanca tohto kroku a hlavne ze budu karty RTVS, ale na strane druhej zase si to obseru ludia.

  3. Ked nepojdu cez skylink v hd. Tak nech spustia aj 2hd cez VP Mux.Lebo ludia nebudu objednavať RTVS kartu a potom behať k prijmači a prehadzovať karty.Lebo večšina ludi nema prijmač na 2karty.A to by bola dalšia investicia do prijmača.Takže zase o..b na ľudí.

  4. Otázka znie koľko tých kariet majú a koľko potrvá kým pridu

  5. Otazka ale znie kde požiadam resp. koho o kartu a akým spôsobom sa bude distribuovať.

    1. Dnes ešte prinesieme jednu správu na túto tému. Sledujte nás. 🙂

  6. Hlavne ide o to, že SKYLINK (Towercom) si robí dobrý deň z ľudí (skoro ako Váhostav). Aj keď zvýšili ročný poplatok stále sú najlacnejší, hlavne zneužívajú históriu, že boli zadarmo preto majú toľko ľudí. Ak by Antik zariskoval a dal by nižšiu cenu ako SKylink o rok by zvíšil ceny a mohol by z vidlami prehadzovať eurá 🙂 Ale začiatky sú ťažké.

  7. „Pre všetkých platiteľov úhrad za služby verejnosti (tzv. koncesionárske poplatky) prináša RTVS možnosť požiadať o bezplatné vydanie tzv. satelitnej RTVS karty“

    len by ste mohli dodať, akým spôsobom si o tú kartu môžeme požiadať, keďže na webe RTVS / resp. uhrady.rtvs.sk o tejto možnosti nie je ani slovo.

  8. Distribuciu zaplati towercom. A kde na to zoberie? Ci towercom je uz neziskova organizacia, nejak mi to nejde do hlavy.

  9. Konečne.Výborne-logická vec.Koncesionár musí mať prístup k programom RTVS či už cez anténu alebo satelit bez ďalších zaťažujúcich poplatkov rôznych operátorov.Len by som uvítal distribúciu aj cez družicu THOR,kde je dosť platforiem pre slovenský trh- MagioSat, DIGI, freeSAT.

  10. modelova situacia … prijimac z jednym slotom na kartu …. kukam markizu chcem ist kukat STV HD musim ist prehodit kartu … to je fakt skvely napad

  11. Juro. Mal si si kupit poriadny prijimac a nie take sumitko. Ja mam 2x slot a 2x CI. Drzim STV palce dobry vykom dufam ze sa so Skylinkom nikdy nedohodnu. A bolo by dobre keby tu distribuciu signalu podmienili ,kdo si nezaplati tak ju nedostane a aj od niekoho druheho.

  12. Ved HD je v DVB-T uz niekolko rokov. Kupte si Combo prijimac DVB-S a DVB-T a mate pokoj.

  13. Tak mne to je jedno ja hovorim o ludoch ktory nemaju na drahy prijímač kupia najlacnejsie HDčko , asi 90% dochodcov … dalsie vec original skylink ready prijimač kto si kupi a ma len original čitačku irdeto tiež ta ista situacia … ludia buu penit a budu hladat alternativny prijem alebo skorej rozkodovanie sko su ruske serveri a pod

Komentáre už nie sú povolené.