Reklama

DIGI TV už aj s vynovenou káblovou televíziou a internetom

Projekt technickej konsolidácie poskytovaných služieb spoločnosťou DIGI Slovakia pokračoval po spustení satelitnej Novej DIGI (1.máj 2014) od novembra 2014 aj v oblasti káblovej televízie a internetu. Spoločnosť tak od 1.marca 2015 ponúka zákazníkom aj svoju Novú Káblovku a prevádzku rýchlejšieho a stabilnejšieho Internetu. Informoval o tom operátor.

Káblovú televíziu a internet prevádzkuje DIGI v 10 slovenských mestách: Bratislava, Senica, Šaľa, Komárno, Žiar nad Hronom, Brezno, Prievidza, Handlová, Ružomberok a Košice. Od novembra 2014 (Košice a Brezno) spoločnosť postupne spúšťala testovacie prevádzky, ktoré vyvrcholili v Bratislave, 23.februára 2015. Testovacia a skúšobná prevádzka bola ukončená 1.marca, kedy bola do prevádzky uvedená Nová Káblovka a rýchlejší a stabilnejší Internet.
Pokračovanie nižšie:

Nová káblová televízia DIGI je podľa samotného operátora kvalitnejšia, spoľahlivejšia, programovo bohatšia (v ponuke DIGI KÁBLOVKY je viac programov) a vo väčšine miest za nezmenenú cenu. Výnimkou je Handlová, kde sa zvýšila cena o 5 centov a Komárno, kde sa cena navýšila o 15 centov. Stalo sa tak kvôli celoslovenskému zlaďovaniu cien. Nová káblová televízia je tak dostupná ako v analógovej tak aj digitálnej kvalite.

Séria zmien v káblovej televízii DIGI odštartovala začiatkom novembra 2014 v mestách Brezno a Košice. Postupne sa testovacia prevádzka spúšťala v Prievidzi, Handlovej, Ružomberku, Žiari nad Hronom, Šali, Komárne, Senici a Bratislave. Testovacou prevádzkou novej ponuky programov káblovej televízie preveroval operátor kompatibilitu novej káblovej televízie a televízneho prijímača zákazníka. Testovací balík programov si zákazníci mohli naladiť/vyhľadať na frekvencii 314 MHz. V testovacom balíku boli zaradené programy: Duck TV, Disney CHANNEL, Minimax/ Dorcel, Nova Sport, DIGI Sport 1 HD, DIGI Sport 2 HD, DIGI Sport 3 HD, DIGI Sport 4 HD, TA3, Viasat Nature, Viasat History a Viasat Explore.

Testovací balík programov bolo možné naladiť len v prípade, ak bolo zariadenie zákazníka kompatibilné s novou technológiou, t. j. ak má televízny prijímač s DVB-C tunerom alebo Set-Top-Box s možnosťou prijímania digitálneho signálu DVB-C a podporujúcim kódovanie MPEG-4. Keďže prišlo k zmene používanej technológie a do programovej ponuky budú postupne zaraďované programy vo vysokom rozlíšení (HD), môže nastať prípad, že staršie typy Set-Top-Boxov nebudú kompatibilné s novou technológiou. Aj preto bude nutné starý Set-Top-Box vymeniť za nový, podporujúci technológiu MPEG-4.

INTERNET DIGI
Projekt technickej konsolidácie poskytovaných služieb sa dotkol aj oblasti internetu. Zmeny, ktoré s týmto procesom súvisia zvýšia podľa DIGI technickú stabilitu a posilnia produkt internetového prístupu, kedy sa maximálna rýchlosť prístupu do internetu zvýši z pôvodných 40/20 Mbit/s na 50/25 Mbit/s (INTERNET Maxi) a z 20/10 Mbit/s na 30/15 Mbit/s (INTERNET Štandard). Cena DIGI INTERNETU ani po tejto zmene nemení.

Marcel Šatanek, generálny riaditeľ DIGI Slovakia: „Investičné zámery sme začali realizovať ešte začiatkom minulého roka. Vyvrcholili 1.mája 2014, kedy sme verejnosti predstavili satelitnú Novú DIGI. Po jej úspešnom štarte sme na jeseň začali rekonštrukciu káblovky a internetu. Naplnili sme tak svoje sľuby, že po vstupe nového majiteľa Slovak Telekom, a.s. (september 2013) technicky a obsahovo zdokonalíme poskytované služby a zároveň nebudeme zvyšovať ceny. Podarilo sa. DIGI sa tak stáva dôveryhodným partnerom a naši zákazníci to oceňujú.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Chcela by som sa opytat, ze kde mozem najst radiové stanice ?Doteraz sme mai aj radio,aj tv, aj internet a teraz nemáme radio.
    Dakujem

  2. Uvazujem o zavedeni kablovej digi tv + internetu. Viete mi niekto napisat skusenosti s nimi / kvalita obrazu, vypadky, reaalna rychlost internetu /

    Dakujem vopred

Komentáre už nie sú povolené.