Reklama

Skylink odpojil maďarské programy z družice Astra 3B, Maďarský balíček aktuálne neponúka

Satelitná platforma Skylink dnes 6. januára 2015 odpojila na družici Astra 3B (23,5°E) všetky programy z maďarského balíčka, ktoré ponúkala svojim zákazníkom oficiálne od novembra 2013. Konkrétne sa jednalo o programy v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4) M1, M2, DUNA, DUNA WORLD, RTL KLUB, TV2, VIASAT3, RTL II , COOL, FILM+ a Muzsika TV.
Pokračovanie nižšie:


Maďarské programy má v pláne Skylink aj naďalej poskytovať svojim zákazníkom, no už len z družice Eutelsat 9A (9,0°E). Pre príjem tejto družice však bude potrebné zákazníkom natáčacie zariadenie poprípade multifeed pre príjem z viacerých družíc. Okrem toho však pripomíname, že príjem maďarských programov z tejto družice je aj naďalej možný len na Skylink kartách Irdeto, poprípade ICE v režime Irdeto. Ak teda zákazníci vlastnia ICE kartu musia ju pre príjem maďarských programov mať v satelitnom prijímači, alebo CAM module Irdeto. V opačnom prípade im maďarské programy z pozície 9°E nebudú fungovať. Viac na túto tému si môžete prečítať v tejto správe.

Podľa zistení nášho portálu SatelitnáTV.sk je aktuálne dočasne pozastavená aktivácia Maďarského balíčka. Znamená to, že zákazníci Skylinku si momentálne nemôžu tento balíček vôbec predplatiť. K programom však majú prístup zákazníci, ktorí mali tento balíček predplatený a to v rámci testu do konca marca 2015.

Zákazníkom, ktorí mali maďarský balíček predplatený na dlhšie obdobie (po 6.1.2015), operátor vrátil nespotrebovanú čiastku do kreditu, ktorý môžu následne použiť na predplatenie iných programových balíčkov Skylinku.

Technické parametre pre príjem M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World HD:
Družica: EUTELSAT 9A (9°E)
Frekvencia: 12 207 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S

Technické parametre pre príjem RTL klub HD a TV 2 HD:
Družica: EUTELSAT 9A (9°E)
Frekvencia: 11 747 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
SR: 27500
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2

Technické parametre pre príjem Cool, Film+, Viasat 3, Story 4, RTL II a Muzsika TV:
Družica: EUTELSAT 9A (9°E)
Frekvencia: 12 074 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2

Mohlo by vás ešte zaujímať