Reklama

Magio Sat odpojil programy z pozície Amos 4°W

Slovak Telekom ukončil dnes poskytovanie služieb platformy Magio Sat na satelitnej pozícii Amos 4°W. Počas písania tejto správy už slovenské a české programy z pozície 4°W nefungovali. Satelitný prijímač nám ich síce naladil no nebolo k ním pripojené žiadne video a audio.

Na pozícii Amos 4°W zdieľal Slovak Telekom vybrané programy aj so sesterskou spoločnosťou Magyar Telekom, ktorá z danej pozície poskytuje satelitné služby v Maďarsku pod názvom T-Home Sat TV. Maďarská platforma T-Home na družici Amos zostáva aj naďalej, programy určené pre maďarský trh preto na družici budú vysielať aj naďalej.
Pokračovanie nižšie:


Od dnes tak Magio Sat využíva jednu satelitnú pozíciu Thor/Intelsat (0,8°W) spoločne s DIGI TV, kde na družiciach Thor a Intelsat využívajú obe platformy celkovo tri satelitné transpondéry. Niektoré programy tiež zdieľajú spoločne aj s maďarskou DIGI TV, ako aj konkurenčnou platformou freeSAT.

Zákazníci Magio Sat mali možnosť preladiť si svojej satelitnej paraboly od mája 2014 a to buď samoinštaláciou, alebo s využitím technika. Všetky podrobnosti zverejnil Telekom na stránke www.telekom.sk/novemagiosat.

So zmenou satelitnej pozície priniesol Magio Sat svojim zákazníkom viac televíznych programov. Poslednými novinkami sú napr. programy Jednotka a Markíza vo vysokom rozlíšení (HD). Aktuálne prebiehajú rokovania aj ohľadom zaradenia stanice JOJ HD.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Bude to ešte zaujímavé.Bol som dnes u jedného známeho, že mu nejde mágiosat. Zistil som, že to nemá ešte preemigrované.Nikto mu nevolal a ani nevedel, že takéto niečo treba urobiť.Volal na linku do telekomu, že si to môže urobiť aj sám a dostane volačo k tomu navyše.Aj to skúšal, ale nič.Samozrejme, konvertor bol odpálený, nešla horizontálna polarizácia.Najvačšia zábava bola to, keď po odoslaní sms nám prišla odpoveď, že migrácia na tomto stb už prebehla.Nikto z rodiny žiadnu sms neposielal.Prijímač majú len jeden.Takže kde sa stala chyba? Zistíme, kto sa na ňom nabalil a určite nebude posledný.

Komentáre už nie sú povolené.